סגור
אבי אורטל
אבי אורטל. אסטרטגיית השקעה גם בתחום התעשייה הביטחונית (צילום: עמית שעל, טל אזולאי)

בלעדי
מנור אוורגרין קונה 50% מיבואנית המכשור הרפואי עמוס גזית לפי 200 מיליון שקל שווי

הקרן שבהובלת אבי אורטל תשקיע ברכישה עד 100 מיליון שקל, חלקם יוזרמו לקופת החברה. מדובר בעסקה השלישית לקרן שקמה לפני פחות משנה, ורכשה 40% מ־RP אופטיקל בדצמבר ונתח מסירג'י כבלים במרץ  

עסקה שלישית לקרן ההשקעות החדשה מנור אוורגרין שמוביל אבי אורטל. לכלכליסט נודע כי הקרן, שקמה לפני פחות משנה, רוכשת 50% מיבואנית המכשור הרפואי "עמוס גזית" — שנושאת את שמו של המייסד והבעלים הנוכחי שלה. לפי ההערכות בשוק, מנור אוורגרין רוכשת את המניות לפי שווי חברה של 200-180 מיליון שקל, כלומר בהשקעה של עד 100 מיליון שקל, כאשר לפחות חלק מהסכום יוזרם לתוך החברה וישמש אותה כדי להרחיב את הפעילות שלה.
עמוס גזית עוסקת ביבוא, שיווק ותמיכה במוצרים בתחום הרפואה ובתחום הבטיחות. שני התחומים מופרדים בחברה לחטיבות שונות. מכירות החברה נעשות לגופים מוסדיים כמו בתי חולים, ולחברות אחרות בארץ, במגזר המוסדי והפרטי. עם לקוחות החברה ניתן למנות את כל בתי החולים וקופות החולים, הרשות הארצית לכבאות והצלה, מגן דוד אדום, משרד הביטחון והמשרד לביטחון לאומי.
החברה, שפועלת מפתח תקווה ומעסיקה כ־140 עובדים, הוקמה על ידי עמוס גזית ב־1958 שהוא כיום הנשיא שלה. בנו עודד מנהל את החברה לצד אחותו עינת, שניהם מכהנים כמנכ"לים משותפים.
כאמור, הפעילות של החברה נחלקת בין שתי חטיבות. הראשונה היא החטיבה הרפואית, שמספקת פתרונות בסביבת חדר ניתוח, חדרי טיפול נמרץ ואספקה סטרילית. בין התחומים שמוצריה של החטיבה משמשים בהם: תחום הטראומה האורתופדית, מכונות לב־ריאה, דפיברילטורים, החלפת מפרקי ירך ומכשירי ניווט ניתוחיים. החטיבה השנייה היא חטיבת הבטיחות, שמשווקת מוצרים טכנולוגיים מתקדמים בתחומי הבטיחות בעבודה. מוצרי החברה מגינים על הנשימה, העיניים, עבודה בגובה, בקרת גזים וציוד לטיפול באירועי חירום והם כוללים משקפי מגן לעיניים, מסכות חמצן ואוויר, פילטרים, כפפות, חבלים לטיפוס ולשהייה באוויר, רתמות בטיחות, חליפות מגן ואוזניות רעש. בשתי החטיבות משווקת החברה מוצרים של חברות בינלאומיות באופן בלעדי.
עמוס גזית פועלת בשני התחומים בניסיון להשיג יתרון על מתחרות שפועלות בישראל, מקומיות ובינלאומיות. רוב המתחרות שלה בכל אחד מהתחומים פועלות רק בו, דוגמת הענקיות הבינלאומיות מדטרוניק וג'ונסון אנד ג'ונסון, שפועלות רק בתחום הציוד הרפואי.
את העסקה לרכישת הנתח בעמוס גזית ליוו כבנקאי השקעות רואי החשבון גיל ציק ונודרי זיזוב.
מנור אוורגרין הוקמה לפני פחות משנה על ידי אורטל, שעזב את תפקידו כמנכ"ל לאומי פרטנרס כדי להקים את הקרן, ועל ידי יובל זעירא, לשעבר מנהל ההשקעות הראשי של לאומי פרטנרס. בקרן שותפה גם המייסדת לילך כץ. הקרן גייסה 600 מיליון שקל ממנורה מבטחים, לאומי פרטנרס, מגדל ביטוח, IBI חיתום ו־20 משקיעים נוספים, חלקם פרטיים.
הקרן ביצעה עד היום שתי עסקאות: רכישה של 40% מחברת RP אופטיקל לאבס מפתח תקווה תמורת 70 מיליון שקל בחודש דצמבר האחרון, ורכישה של 35% מסינרג'י כבלים של רונן אלעד תמורת 80 מיליון שקל בחודש מרץ. RP היא חברה שמעצבת ומייצרת מוצרי אלקרו־אופטיקה לתעשייה הביטחונית, וסינרג'י כבלים היא היצרנית הישראלית היחידה לכבלי כוח שמשמשים להולכת חשמל במתח עליון, בינוני וגבוה. העסקה שיקפה עליית שווי משמעותית לחברה, שאותה רכש אלעד מידי קרן פורטיסימו שלא הצליחה להשביח את החברה.
כפי שנחשף בכלכליסט אתמול, מנור אוורגרין גם ניהלה מו"מ להשקעה ביצרנית הציוד האישי לחיילים (אפודי מגן, קסדות, תרמילים וציוד טקטי) מרעום דולפין מעמק יזרעאל. החברה, שנמצאת בבעלות שלושה יוצאי סיירות צה"ליות, צפויה להכניס את קרן פימי כשותפה בשיעור של 50% תמורת 150 מיליון שקל. מנור אוורגרין מכוונת אסטרטגית להשקעה בחברות מסדר גודל מעט קטן יותר, אולם היא לטשה עיניים למרעום דולפין בשל הביקוש הגובר הגלובלי למוצרים צבאיים.