פשרה: עדן בר טל יקבל 14% ממניות חברת הקנביס מדיקיין
פשרה: עדן בר טל יקבל 14% ממניות חברת הקנביס מדיקיין
מייסד מובילאיי זיו אבירם, שמחזיק במניות, הודיע לבית המשפט כי יעביר לבר טל את המניות שביקש "מבלי להודות בטענות" כדי למנוע פגיעה נוספת בחברה. בר טל תבע את אבירם ושניים משותפיו להקמת החברה בטענה כי נישלו אותו מהחברה
שנתיים אחרי הסכסוך המר בין זיו אבירם, ממייסדי מובילאיי, לבין עדן בר טל מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, סביב הבעלות על חברת הקנביס מדיקיין, הסאגה מגיעה לסיומה.
שופטת בית המשפט המחוזי מרכז הלית סילש קבעה כי בר טל יקבל 31 מיליון מניות של מדיקיין המהוות כ־14% ממניות החברה.
בר טל, שאתמול מונה ליו"ר הרשות השנייה, הגיש לפני כשנתיים תביעה שנחשפה ב"כלכליסט" לפיה אבירם פעל על מנת לגזול ממנו את חלקו בחברת הקנביס סבבה ששינתה את שמה למדיקיין. את התביעה הגיש בר טל נגד אבירם, חגי גרינשפון ויוסי בן עמרם, חברו של אבירם.
לדברי בר טל, גרינשפון ובן עמרם שיתפו פעולה עם אבירם כדי להשתלט על חברת הקנביס סבבה שאותה ייסד וניהל בר טל. הוא האשים את השלושה בגזל מניות, מרמה, התכחשות להסכמות ושורה של הפרות ועוולות כלפיו.
בתביעה נטען כי בתחילת 2019 עמדה סבבה בפני הצעה למיזוג עם חברה קנדית ולהנפקה בשווי מיליארד דולר. אבירם, שהיה בעל מניות מיעוט בסבבה, ביקש לסגת מהמשא ומתן ושכנע את בר טל והמייסדים כי הוא מסוגל לעשות עם סבבה מה שעשה עם מובילאיי, שאותה הנפיק ומכר ב־15 מיליארד דולר.
בר טל טען כי השלושה העבירו את פעילות סבבה למדיקיין, שבה הוא היו"ר ובעל המניות הגדול ביותר. לדברי בר טל, אבירם הוא היחיד שמקבל החלטות, הן בסבבה והן במדיקיין, והוא זה שהוביל את המהלך. בתביעה, הוא דורש להחזיר לו 14.1% ממניות מדיקיין, ששוויין לפי הגיוס האחרון של החברה לפני התביעה עמד על 110 מיליון דולר. מדיקיין מעסיקה כיום 100 עובדים אחרי שגייסה 50 מיליון דולר רובם מאבירם.
בתביעה נטען כי אבירם התחייב לספק את המימון
בתביעה נטען כי בתחילת 2019, בהמלצת אבירם, הוחלט לסגת מהמו"מ עם החברה הקנדית על השקעה בסבבה, ואבירם התחייב לספק את המימון לחברה במקומה. כתנאי לגיוס כספים מצדדים שלישיים, אבירם ביקש להגדיל את שווי אחזקותיו מ־8.5% ל־40% ללא השקעה כספית, ולהקצות מניות נוספות לחבריו גרינשפון ובן עמרם, כך שבמצטבר יחזיקו שלושתם יותר מ־50% מהמניות. אבירם מינה בהסכמת בר טל את בן עמרם למנכ"ל החברה, וזו גייסה 33 מיליון דולר (מתוכם אבירם השקיע 5 מיליון דולר) לפי שווי של 750 מיליון דולר.
אבירם טען בדיון כי בר טל מקבל את המניות לא מפני שמגיע לו לקבל אותן אלא מפני שהחברה רוצה לצאת לדרך חדשה, מאחר שהיא נמצאת על פרשת דרכים וזקוקה לכספים שלא ניתן לגייס לאור הפרסומים על הפרשה ולכן הם מעדיפים לוותר על הליך משפטי ולהיענות לדרישותיו של בר טל ולהעביר לידיו כ־14% ממניות החברה שלטענתו הוא זכאי להן.
"המשך ניהול התביעה עלול לגרור תוצאות קשות גם אם היא תידחה. מבלי להודות בטענות של בר טל, אנו מסכימים להעניק לו את המניות שביקש אשר היוו כ־14.18% במועד הגשת התביעה וכיום מהוות 13.14%, ובכך לסיים את ההליך", מסר אבירם לבית המשפט.
אבירם, גרינשפון ובן עמרם טענו עוד כי בר טל ניסה למכור את השליטה בסבבה מאחורי גבם של שותפיו וניסה לאסוף רישיונות ולייצר לחברה שווי "בועתי".
בר טל מבקש, במקרה שלא יקבל זכות למינוי דירקטור בחברה, לפחות למנות בה משקיף מטעמו. בעלי החברה התנגדו וטענו: "אנחנו לא מסכימים לכך שישב אדם שאין בו ולו שמץ של אמון, מי שמביט עליהם בשאט נפש וקורא להם גנבים. דירקטור מטרתו לשרת את החברה והחברה מעוניינת כי הדירקטורים שישרתו אותה יהיו כאלה שירצו את טובתה ולא יצהירו שיחסיהם עכורים אחד עם השני".
השופטת קבעה כי הצדדים יפנו לגישור בכל הנוגע לשאלת מינויו של בר טל או מי מטעמו כדירקטור בחברה. המניות יועברו לבר טל עד סוף השבוע הנוכחי וכל צד ישא בהוצאות המשפט שלו. בר טל יוצג בדיון על ידי עו"ד אלון פומרנץ ממשרד ליפא מאיר. את אבירם ייצג עו"ד זאב שרף.