הרווחיות דורכת במקום, אבל מנכ"ל עמיר שיווק רוצה העלאה של 20%
הרווחיות דורכת במקום, אבל מנכ"ל עמיר שיווק רוצה העלאה של 20%
החברה, שפועלת בתחום השיווק במגזר החקלאי, מבקשת להעניק לגיא בינשטוק שכר בעלות של 4.35 מיליון שקל בשנה. עמיר שיווק דוחה את האסיפה בשבוע בשל התנגדות בעלי מניות
בעלי המניות בעמיר שיווק נגד שדרוג שכרו של המנכ"ל גיא בינשטוק. החברה, שפועלת בתחום השיווק במגזר החקלאי, דיווחה אתמול על דחייה של שבוע באסיפת בעלי המניות שבה הם יתבקשו לאשר את העלאת שכרו של המנכ"ל. הגוף המוסדי הבולט שמחזיק במניות החברה הוא בית ההשקעות ילין לפידות (7.7%). בעלת השליטה בחברה היא התאחדות האיכרים באמצעות חברת עמיר.
עמיר שיווק מבקשת להעניק לבינשטוק שכר שנתי בעלות של 4.35 מיליון שקל, עלייה של 18.8% בהשוואה לעלות שכרו ב־2022 שעמדה על 3.66 מיליון שקל. החברה מבקשת להעלות את שכרו הקבוע של בינשטוק מ־85 אלף שקל בחודש ל־98 אלף שקל בחודש, עם תוספת של 1% בשנה באופן קבוע. הדבר משקף עלות מעביד של 1.8 מיליון שקל בשנה. בנוסף, בינשטוק זכאי למענק של עד 2 מיליון שקל, בהתאם לעמידה ביעדי הרווח המתואמים של החברה. כמו כן, בינשטוק זכאי לתשלום מבוסס מניות של 550 אלף שקל, שאמור לגדול בכמעט 400 אלף שקל במהלך השנתיים הקרובות.
עמיר שיווק עוסקת בשיווק והפצה של תשומות למגזר החקלאי דרך 28 סניפים ברחבי הארץ. נכסי החברה כוללים גם נדל"ן מניב, והיא אף עוסקת בגידול קנאביס דרך חברת BOL. הרווח התפעולי הממוצע של החברה עמד בשלוש השנים האחרונות על 56 מיליון שקל. כלומר עלות שכרו של בינשטוק עלולה להגיע לכדי כמעט 8% מכלל הרווח התפעולי.
בנימוקים ששטחה החברה בזימון לאסיפה לאישור השכר, "בינשטוק מכהן כמנכ"ל החברה החל מתחילת 2020 ובמהלך תקופת כהונתו הרחיב בינשטוק את הידע והניסיון שלו בתחומי פעילותה ומהווה נדבך חשוב להשגת יעדי החברה ופעילותה". עוד מוסיפה החברה כי "במהלך כהונתו ביצועי החברה בולטים לטובה, ובין היתר, תחתיו חל גידול משמעותי במחזורים וכן ברווח התפעול".
עם זאת, ב־12 החודשים האחרונים ירדה מניית החברה בבורסת ת"א ב־38%, זאת בשעה שמדד ת"א־צמיחה שבו היא כלולה ירד ב־21%, ושווי השוק של החברה מסתכם ב־290 מיליון שקל.