עילדב תמחוק 5.5 מיליון שקל על האב סקיורטי
עילדב תמחוק 5.5 מיליון שקל על האב סקיורטי
עילדב, שהחזיקה ב־6.3% ממניות חברת הסייבר, מכרה אותן במחיר נמוך ב־16% מהספרים
בשבוע שעבר השלימה חברת הסייבר הישראלית האב סקיוריטי את כניסתה לבורסת נאסד"ק האמריקאית אלא שזו הייתה כניסה מאכזבת מאוד. במקום הנפקה באמצעות מיזוג עם ספאק — כלומר, גיוס כספים ממשקיעים במסגרת של הליך מיזוג עם שלד בורסאי — המשקיעים של האב סקיוריטי קיבלו בפועל רישום לנאסד"ק ומחיקה מבורסת תל אביב.
בעסקה המקורית האב סקיוריטי הייתה אמורה לבצע את המיזוג לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר, שהיה גבוה פי 6 מהשווי שלפיו נסחרה בבורסת ת"א ערב השלמת המיזוג (740 מיליון שקל), אולם מאחר שהמשקיעים בספאק משכו את הכסף שהשקיעו בהנפקה של הספאק, והמשקיעים שהתחייבו להשקיע בשלב השני של ההנפקה, שלב ה־PIPE, לא עמדו בהתחייבות שלהם, האירוע למעשה לא היה הנפקה אלא סוג של רישום לבורסת נאסד"ק, שנעשה לפי השווי של האב בבורסת תל אביב — 740 מיליון שקל.
מאז שהאב סקיוריטי החלה להיסחר בנאסד"ק, המניה שלה ירדה ב־25% בהשוואה למחיר שבו נמחקה מבורסת ת"א, וכיום שווי השוק של החברה עומד על 150 מיליון דולר בלבד.
מי שספגה פגיעה בשל כך היא חברת עילדב השקעות שנסחרת בבורסת ת"א. אתמול דיווחה עילדב כי חיסלה את השקעותיה בהאב סקיוריטי ביום שלישי (7 בפברואר) וצפויה בשל כך לרשום הפסד של 5.5 מיליון שקל. עילדב מתמקדת בניהול השקעות ונכסים של חברות מסורתיות בהן היא מזהה פוטנציאל השבחה, בעיקר בתחום הנדל"ן, התעשייה והמסחר.
האחזקה של עילדב בהאב סקיוריטי, מקורה במכירתה של עילדב את החברה הבת שלה קומסק להאב בספטמבר 2021. בתמורה למכירה קיבלה עילדב 40 מיליון שקל במזומן ו־30 מיליון שקל במניות, שהיוו 8.2% מהון המניות של האב סקיוריטי. המניות היו נעולות עד לחודש מרץ 2022, כלומר עד למועד זה אסור למכור אותן. אולם על פי נתוני האחזקה של עילדב שרשומים בדו"ח הכספי, זו בחרה עד היום שלא לממש אותן, ככל הנראה בעקבות הגבלות וגם בעקבות אמונה בחברת הסייבר. נכון לסוף חודש יוני האחרון, עילדב החזיקה במניות האב בשיעור של 6.3%, והן הוערכו בשווי הוגן של 40.3 מיליון שקל. כלומר בספרים של עילדב, שווי האב סקיוריטי עמד על 640 מיליון שקל. השבוע, ככל הנראה, מכרה עילדב את מניות האב בנאסד"ק לפי שווי שנע בין 150 ל־160 מילייון דולר שנמוך ב־16% מהשווי של האב בספרים ומכאן ההפסד.
במרץ 2022 דיווחה האב על חתימת הסכם מיזוג עם הספאק מאונט ריינר שגייס נכון לאותו מועד 173 מיליון דולר. בנוסף, האב קיבלה התחייבות של 4 גופים מוסדיים להשקעה של 50 מיליון דולר בחברה. אולם הפעם המוסדיים החליטו שלא להעביר את הכסף וכך הנפקת הספאק שהייתה אמורה להכניס מיליארדי דולרים לחברה בוטלה והמשקיעים נותרו עם הפסדים של עשרות אחוזים.