קיסטון בהפסד רבעוני וירידה בשווי הכולל של נכסיה
קיסטון בהפסד רבעוני וירידה בשווי הכולל של נכסיה
קרן ההשקעות רשמה ברבעון השלישי ירידה של 36 מיליון ש' בשווי הכולל של נכסיה - עם מחיקה של יותר מ-70 מיליון שקל בשווי תחנות הכוח בהן היא מחזיקה, לעומת עלייה של 41 מיליון ש' בשווי אגד; קיסטון רשמה הפסד של 15.2 מיליון ש', לעומת רווח של 49.4 מיליון ש' ברבעון המקביל
שיפור של 41 מיליון שקל בשווי של אגד לא פיצה על ירידת פעילות האנרגיה של קיסטון, וקרן ההשקעות בניהולו של נבות בר רושמת הפסד רבעוני.
ההכנסות של קרן ההשקעות מורכבות מהכנסות תזרימיות (דיבידנד) מהחברות שבהן הקרן משקיעה, כלומר הכסף שעובר מהחברות לבעלת השליטה וההערכות השווי של נכסי הקרן. במהלך הרבעון השלישי של 2024 רשמה הקרן ירידה בהכנסות התזרימיות – וירידה בשווי הנכסים.
ההכנסות התזרימיות של הקרן הסתכמו ב-27.6 מיליון שקל, לעומת 36.3 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. ברבעון המקביל של השנה שעברה רשמה קיסטון הכנסות של 40.5 מיליון שקל מהערכות השווי לנכסי החברה.
על אף הירידה החברה מאשררת את תחזית ההכנסות התזרימיות ל-2024 שיעמדו על כ-220 מיליון שקל.
ברבעון הנוכחי חלה ירידה של 36 מיליון שקל בנכסי החברה. בסופו של דבר הירידה בשווי הנכסים של קיסטון גברה על ההכנסות התזרימיות והחברה רושמת הכנסות "שליליות" של 8.3 מיליון שקל לעומת הכנסות של 76.7 מיליון שקל ברבעון המקביל של השנה שעברה.
בכך הקרן רושמת הפסד של 15.2 מיליון שקל ברבעון, לעומת רווח של 49.4 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. המזומן נטו שנבע מפעילות שוטפת ברבעון הסתכם ב-1.2 מיליון שקל, לעומת 19.4 מיליון שקל ברבעון המקביל של השנה שעברה. למרות זאת דמי הניהול של הקרן הסתכמו ב-9.3 מיליון שקל, לעומת 8 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. דמי הניהול נגזרים משווי הנכסים של החברות בהן מחזיקה הקרן.
הנכס המשמעותי ביותר של קיסטון הוא אגד. הקרן מחזיקה ב-81.1% מהשותפות עם קרן המורים והגננות המחזיקה ב-60% מקיסטון, כך שהאחזקות של קיסטון באגד הן 49%. מייסדי אגד שמכרו את השליטה בחברה לקיסטון לפני כשנתיים החליטו על מימוש אופציית מכירה בהיקף של 18% נוספים ממניות החברה. במהלך הרבעון הראשון של 2025 צפויה שותפות קיסטון וקרן המורים והגננות להחזיק ב-78% מהחברה.
סך ההכנסות של אגד בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמדו על 4.2 מיליארד שקל (עלייה של 14% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה). שני שליש מההכנסות הגיעו מפעילות התחבורה הציבורית בישראל - 22% מפעילות החברה הציבורית באירופה. ה-EBITDA של אגד הסתכמה ב-910 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, עלייה של 16% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.
השיפור בשווי של אגד לא פיצה על הירידה של קיסטון בפעילות האנרגיה וההתפלה. לקיסטון אחזקות בשלוש תחנות כוח הפועלות בגז טבעי: 34% ב-IPM ו-16% בתחנות הכוח חגית ורמת חובב. במהלך הרבעון רשמה הקרן מחיקה של 36.3 מיליון שקל מהשווי של תחנת הכוח רמת חובב, 19.7 מיליון שקל מהשווי של חגית ו-15 מיליון שקל מהשווי של IPM.
ברקע פעילות האנרגיה של קיסטון, שימוע של רשות החשמל להגבלת תעריפי החשמל שמקבלים יצרניות החשמל. השימוע משפיע על ארבעת תחנות הכוח שהופרטו מידי חברת החשמל הפועלות באסדרה שונה מיצרני החשמל הפרטיים שהוקמו מלכתחילה כפרטיים. מתוך שלוש התחנות בהן לקיסטון יש אחזקות, רמת חובב וחגית נמכרו מחברת החשמל ולכן השימוע משפיע עליהן.