בעלי המניות בפועלים בחרו בקרופיק ובמינץ לדירקטוריון - רון הדסי לא נבחר
בעלי המניות בפועלים בחרו בקרופיק ובמינץ לדירקטוריון - רון הדסי לא נבחר
ראובן קרופיק, שמכהן כיו"ר הבנק, צפוי להמשיך בתפקיד זה. לצדו מונה לדירקטוריון גם יואל מינץ, שכיהן בעבר כראש חטיבת האשראי הבינלאומי והנדל"ן בבנק לאומי על משבצת של דירקטור חיצוני. תפקידי העבר של הדסי מנעו את בחירתו לדירקטור חיצוני
בעלי המניות של בנק הפועלים אישרו היום את בחירתו מחדש של ראובן קרופיק לדירקטוריון. קרופיק, שמכהן כיו"ר הבנק, צפוי להמשיך בתפקיד זה. לצדו מונה לדירקטוריון גם יואל מינץ, שכיהן בעבר כראש חטיבת האשראי הבינלאומי והנדל"ן בבנק לאומי על משבצת של דירקטור חיצוני.
בעלי המניות נדרשו לבחור שניים מתוך שלושה מועמדים לתפקיד הדח"צ עליהם המליצה הוועדה לבחירת דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה. המשמעות של בחירת קרופיק ומינץ היא כי רון הדסי, המתמודד השלישי, לא נבחר לדירקטוריון.
עוד החליטו בעלי המניות של החברה לאשר את מינויה של רונית שוורץ לדירקטורית בלתי תלויה בבנק. שוורץ, בעלת ניסיון בנקאי קודם בבנק ירושלים וביובנק, התמודדה על התפקיד מול אודליה לבנון' שלא נבחרה בשל היעדר רקע בתחום הבנקאות.
הבחירות של בעלי המניות תואמות את ההמלצות של חברת הייעוץ האמריקאית ISS, כפי שנחשפו ב"כלכליסט" לפני כשבוע וחצי. להמלצת ISS יש השפעה משמעותית על התוצאות, שכן שיעור הזרים מקרב כלל בעלי המניות בבנק הפועלים מוערך ב־15%, וחלק גדול מהם מסתמך על המלצות ISS.
אף שהוועדה בחרה ברון הדסי כמועמד לדח"צ, נוצרה סביבו מחלוקת מסוימת. בעבר הרחוק הוא כיהן כמנכ"ל אשראים מיוחדים בבנק לפיתוח התעשייה, והיה מעורב בהלוואות ענק שניתנו ללקוחות. אלה התגלו בדיעבד כבעייתיות, והיו חלק מהסיבות לקריסת הבנק.
בהמשך ניהל הדסי את עסקיו בישראל של מתיו ברונפמן, שרשמו הפסדים גדולים בישראלום בעקבות השקעות לא מוצלחות של החברה־הבת אולימפיה במזרח אירופה. הפסדים כבדים נרשמו גם באלביט הדמיה, בזמן שהדסי כיהן כיו"ר וכמנכ"ל החברה. למרות זאת הוא עבר את משוכת הוועדה. ב-ISS לא התייחסו בכך בהמלצתם שלא לתמוך במועמדותו של הדסי וציינו רק כי לשני המועמדים האחרים, קרופיק ומינץ, יתרון עליו.