סגור

אחרי שהמניה צנחה ב־90% בתוך פחות משנתיים, מנכ"ל מגדלור רן צדיקריו עוזב

עלות שכרו של צדיקריו מאז הנפקת חברת ההשקעות האלטרנטיביות עמדה על 5.5 מיליון שקל. בית ההשקעות מור מחזיק ב־7% ממניות החברה, שאותן רכש בהנפקה עבור עמיתי קופות הגמל שלו

מנכ"ל חברת ההשקעות האלטרנטיביות מגדלור רן צדיקריו מסר לחברה כי הוא מבקש לסיים את תפקידו. צדיקריו מכהן מאז מרץ 2017 ועוזב לאחר ששווי החברה צנח ב־90% מאז דצמבר 2021, עת הונפקה לפי שווי של 313 מיליון שקל. מניית מגדלור צנחה אתמול ב־6% בעקבות ההודעה והחברה נסחרת בשווי של 32 מיליון שקל.




אחד המוסדיים הגדולים שהימר על ההשקעה הכושלת בחברה כבר במועד הנפקתה הוא בית ההשקעות מור, שמחזיק בכ־%7 ממניות החברה שאותן רכש עבור עמיתי קופות הגמל שלו. צדיקריו שמחזיק ב־12.3% ממניותיה, הוא בעל הסכם מניות כבעל שליטה עם שני בעלי השליטה האחרים, אסף בנאי ושלומי אלברג (39.9% יחד).
עלות שכרו בשנתיים שבהן מגדלור היא חברה ציבורית עמדה על כ־5.5 מיליון שקל. עזיבת צדיקריו נעשית תוך מתיחת פנים של החברה. מגדלור מפתחת קרנות השקעה פרטיות עבור חוסכים ומנהלת, נכון לסוף הרבעון השני של 2023, שתי קרנות ציבוריות, שתי קרנות גידור ו־45 קרנות פרטיות, שמשקיעות בעיקר בחוב עבור נדל"ן באירופה וארה"ב.
האטרקטיביות של קרנות ההשקעה הפרטיות ירדה מהותית מאז החלה מגמת העלאות הריבית בארה"ב, אירופה וישראל. בהתאם, גם התשואות וההכנסות של קרנות מגדלור ושל בית ההשקעות נחלשו משמעותית. הכנסות מגדלור הסתכמו ב־7.6 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה, ירידה של 67% לעומת הכנסות של 22.6 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. החברה רשמה הפסד נקי של 2.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2023 לעומת רווח נקי של 3.7 מיליון שקל במחצית המקבילה.
בנוסף, החברה מתקשה לגייס לקוחות חדשים. זאת, בעקבות הרגולציה בתחום, שאוסרת על החברה לגייס יותר מ־35 לקוחות בו זמנית עבור קרנות ללא תשקיף. על כן החברה מתכוונת להתמקד בעיקר בלקוחות כשירים, שאת כספם הרגולציה מתירה לגייס עם הגבלות קלות יותר.
כך, לקראת סוף 2022 ניסתה מגדלור לאגד משקיעים לקרן השקעה בנדל"ן בברוקלין. ההשקעה המינימלית היתה 100 אלף דולר, אולם החברה לא הצליחה לאסוף מספיק הון. ההשקעה יצאה לפועל רק לאחר שמגדלור מימנה חלק ממנה. בנוסף, החברה הלוותה 42 מיליון שקל ל־TCM שהציעה ללקוחות לבנות עבורם חנויות מקוונות באמזון. TCM כשלה מלהשיב את ההלוואה.
מגדלור גם השקיעה בפרויקט HAP 7 בצפון מנהטן, שנתקע בשלב ב' בשל אי עמידה בעלויות הבנייה. כיום בנויות בפרויקט 60 דירות מתוך 120. מגדלור העבירה 14 מיליון שקל מכספי המשקיעים שלה למיזם.