סגור

ישראכרט: רווח של 113 מיליון שקל ברבעון השני; חוזרת לחלק דיבידנד

היקף השימוש בכרטיסי האשראי של החברה זינק ב-29% ברבעון על רקע היציאה מהסגר; החברה עדיין לא חזרה לצמוח בתחום האשראי הצרכני - תיק ההלוואות הצרכניות שלה ירד ב-3.9% מתחילת השנה ל-3.91 מיליארד שקל

חברת כרטיסי האשראי ישראכרט פרסמה היום (ד') דוחות טובים לרבעון השני, המשקפים את היציאה של המשק ממשבר הקורונה והסגרים. החברה, בניהולו של רון וקסלר, הרוויחה ברבעון השני 113 מיליון שקל, גידול של 77% לעומת הרבעון המקביל, שבו היה הסגר הראשון. את המחצית הראשונה של השנה סיימה החברה עם רווח של 187 מיליון שקל לעומת 74 מיליון שקל במחצית המקבילה, עלייה של 152%.
על רקע פרסום הדוחות הודיעה החברה כי היא תחלק דיבידנד של 27.8 מיליון שקל לבעלי המניות שלה, המהווה 30% מרווחי שנת 2020. ישראכרט היא חברת כרטיסי האשראי היחידה שחזרה בינתיים לחלק דיבידנד. ייתכן והסיבה לכך היא שהיא החברה הציבורית היחידה בענף, כך שחשיבות חלוקת הדיבידנד עבורה קריטית יותר לעומת שתי החברות האחרות. ישראכרט היא חברה ללא גרעין שליטה, ובראשה עומדת תמר יסעור. בתקופה הקרובה אמור להתחלף מנכ"ל החברה, כאשר במקום וקסלר ימונה רן עוז, כיום מנכ"ל מגדל.
2 צפייה בגלריה
רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט 26.5.21
רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט 26.5.21
רון וקסלר, מנכ"ל ישראכרט
(צילום: סיון פרג')
הריבאונד בכלכלה הישראלית בעקבות הצלחת מבצע החיסונים ברבעון השני של השנה הביא לכך שהיקף השימוש בכרטיסי האשראי של החברה זינק ב-29.4% ל-45.7 מיליארד שקל. הזינוק החד נבע מכך שהרבעון המקביל אשתקד היה חלש בענף בשל הסגר הראשון.
לתוצאות סייעה גם הכנסה בסעיף ההפרשות להפסדי אשראי בגובה של 7 מיליון שקל וזאת לעומת הפרשה שלילית של 66 מיליון שקל ברבעון המקביל. בדומה לבנקים ולשאר חברות כרטיסי האשראי ישראכרט ביצעה הפרשות גדולות בתחילת משבר הקורונה מחשש לגל פשיטות רגל. אולם בסופו של דבר המשק התאושש, מה שאפשר לה להחזיר חלק מההפרשות.
2 צפייה בגלריה
תמר יסעור ראש חטיבת בנקאות דיגיטלית בנק לאומי
תמר יסעור ראש חטיבת בנקאות דיגיטלית בנק לאומי
תמר יסעור, יו"ר ישראכרט
(צילום: עמית שעל)
בישראכרט היו בשנתיים האחרונות גם מחיקות גבוהות בתחום האשראי לעומת מתחרותיה, אולם נראה כי היא ממשיכה בשיפור בפרמטר זה. היקף המחיקות ירד ב-55% ברבעון השני ל-20 מיליון שקל, על רק פעולות לשיפור הליכי הגבייה.
עוד נציין כי בניגוד למתחרותיה ישראכרט עדיין לא חזרה לצמוח בתחום האשראי הצרכני. תיק ההלוואות הצרכניות של החברה ירד ב-3.9% מתחילת השנה ל-3.91 מיליארד שקל. הריבית הממוצעת בתיק ההלוואות עומדת על 9.2% נכון לסוף יוני, עלייה קלה לעומת סוף שנת 2020 אז היא עמדה על 9%.