תחזית מעודדת ושוק חדש דחפו את מניית סנטינל וואן למעלה
תחזית מעודדת ושוק חדש דחפו את מניית סנטינל וואן למעלה
החברה עקפה את התחזיות ל־2021 וצופה קצב צמיחה דו־ספרתי גבוה. רכישה של 600 מיליון דולר מכניסה אותה לניהול הרשאות וזהויות בארגונים
חברת הסייבר דווקא צומחת: מניית סנטינל וואן עלתה אתמול והחזירה את חברת הסייבר לשווי ההנפקה של כ־9 מיליארד דולר, לאחר שפרסמה דו"חות כספיים טובים לסיכום שנת 2021; הציגה תחזית מעודדת לשנה הקרובה והודיעה על רכישה גדולה של 600 מיליון דולר שמכניסה אותה לשוק חדש.
סנטינל תשלם 58% מסכום הרכישה במזומן והיתר במניותיה עבור אטיבו מקליפורניה, שתכניס אותה לפעילות של ניהול זהויות בתוך ארגונים. תחום זה הפך לאחד החמים ביותר בעולם הסייבר, שכן רוב החדירות לתוך ארגונים מתבצעות באמצעות ניצול חולשות של ניהול הרשאות וזהויות פנימיות. עבודה היברידית, שהפכה למקובלת מאז פרוץ מגפת הקורונה, הגבירה עוד יותר את חשיבות ניהול ההרשאות בהתחברות למערכות הארגוניות. אטיבו, שגייסה עד היום 60 מיליון דולר בלבד, כבר מוכרת ל־300 לקוחות, והיא תאפשר לסנטינל וואן להיכנס עמוק יותר לתוך הארגון ולהגדיל את השוק שהיא פונה אליו בעוד 4 מיליארד דולר. אטיבו מעסיקה כ־200 עובדים במשרדים שלה בפרימונט, ויש לה גם פעילות פיתוח בהודו.
עוד לפני הכללת הפעילות של אטיבו, שרכישתה תושלם במהלך הרבעון השני, סיפקה סנטינל וואן, העוסקת בזיהוי ומניעת התקפות סייבר, תחזית חיובית לשנה הקרובה. החברה צופה הכנסות של 370-366 מיליון דולר, נתון שאמנם משקף האטה מסוימת בקצב הצמיחה, אך עדיין מדובר בקצב צמיחה דו־ספרתי גבוה. ב־2021 סנטינל צמחה ב־120% והכנסותיה הסתכמו ב־205 מיליון דולר, וגם ברבעון הרביעי היא עקפה את התחזיות עם הכנסות של 65.6 מיליון דולר.
עם זאת, סנטינל וואן עדיין רחוקה מרווחיות, וההשקעות שהחברה מפנה למחקר ופיתוח ולמכירות גבוהה יותר מסך המכירות שלה. כך, סעיף המו"פ הסתכם ב־136 מיליון דולר וסעיף השיווק והמכירות ב־160 מיליון דולר. נוכח הוצאות עתק אלה, רשמה סנטינל הפסד תפעולי של 267 מיליון דולר בסיכום השנתי. ברמה הרבעונית מדובר במספרים די דומים: על הכנסות של 65.6 מיליון דולר הפסידה החברה 71 מיליון דולר, הן תפעולית והן בשורה התחתונה.
מדובר בהפסד של 27 סנט למניה, גבוה יותר מהתחזיות, אך המשקיעים התרכזו יותר בשורת ההכנסות, שעקפה את התחזיות והראתה כי בניגוד לחברות טכנולוגיה רבות שהונפקו בשנה שעברה, סנטינל מצליחה לשמר את קצב הצמיחה המהיר. נכון לסוף השנה הפיסקלית של סנטינל, שמסתיימת בסוף ינואר, ולפני החתימה על רכישת אטיבו, היו לה יתרות מזומנים של 1.7 מיליארד דולר, כך שהיא תוכל לנצל את החולשה בשווקים כדי לבצע רכישות נוספות במכפילים נמוכים יחסית גם בתקופה הקרובה.
ההנהלה של סנטינל קראה נכון את הסנטימנט החדש בשווקים. לצד מתן דגש לצמיחה, ציינו בחברה כי היא תפעל תחת "משמעת" בכל הקשור למבנה ההוצאות שלה כדי להתקדם לכיוון יעדי הרווחיות גם בשנה הקרובה. גם אם רווחיות עוד רחוקה מאוד באופק, חברת הסייבר הצליחה לשפר את שיעור הרווח הגולמי ל־63% מתוך ההכנסות ברבעון הרביעי של השנה, וזאת לעומת 60% ברמה השנתית ולעומת 54% בלבד ברבעון המקביל ב־2020. התזרים השלילי מפעילות ירד ל־6 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2021 לעומת 23 מיליון דולר במקבילו.
סנטינל וואן הוקמה ומנוהלת על ידי תומר ויינגרטן ומעסיקה כיום כאלף עובדים. החברה, שמתחרה ראש בראש בקראודסטרייק האמריקאית, הונפקה ביוני האחרון לפי שווי של 9 מיליארד דולר, שהפך אותה להנפקת הסייבר הגדולה בתולדות וול סטריט. בשיא הגאות בשוק זה, בנובמבר 2021, הגיעה סנטינל לשווי של 20 מיליארד דולר והיתה החברה הישראלית הגדולה במונחי שווי שוק לכמה רגעים.