סגור
העיתון הדיגיטלי
15.04.25
חברת CoreWeave
חברת CoreWeave (צילום: גטי אימג'ס)

בכורה מאכזבת ל-CoreWeave לאחר ההנפקה הראשונה לציבור הגדולה מאז 2021

הטלטלה שמעורר הנשיא טראמפ בשווקים פוגעת בהנפקות, ומניית חברת ה-AI נותרה ללא שינוי ביומה הראשון במסחר בוול סטריט - על 40 דולר; זאת לאחר שכבר גייסה 1.5 מיליארד דולר

רבים ציפו שהיבחרו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב תביא לזרימה מסיבית של כספים לשווקי המניות, על רקע עידן חדש של דה-רגולציה והורדות מסים. אולו בתורן יובילו חברות טק גדולות להנפקה ציבורית אחרי ארבע שנים רדומות במובן הזה. מנכ"ל גולדמן זאקס, דייויד סולומון, אמר בינואר שהוא חש "אופטימיזם יותר מעשי", וששוק ההנפקות "הולך להתעורר". אך מעט יותר מחודשיים בתוך נשיאותו של טראמפ, ניסיון ההנפקה הראשון נראה ככזה שכשל.
לפי CNBC, אחרי שהקטינה את היקף ההנפקה והתמחור אל מתחת לטווח החזוי שלהם, חברת הבינה המלאכותית CoreWeave נותרה ללא שינוי ביומה הראשון בשוק, עם מנייתה שסגרה במחיר 40 דולר והותירה את החברה עם בערך אותו שווי כמו זה שהוערך ע"י משקיעים פרטיים לפני שנה. עוד לפני הבכורה, החברה גייסה 1.5 מיליארד דולר - ההנפקה הראשונה לציבור (IPO) שנחשבת לגדולה ביותר בארה"ב מאז שנת 2021.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

יום הבכורה של החברה בשוק אירע במקביל לירידה של 2.7% בנאסד"ק אתמול, שהשלימה ירידה במדד הטכנולוגי של יותר מ-10% עד כה ב-2025, והוא נמצא בדרך לרשום את ביצועיו הרבעוניים הגרועים ביותר מאז אמצע 2022.
בנוסף, החששות בתחום המאקרו כלכלי מונעים ע"י המכסים שמטיל טראמפ על שותפות הסחר העיקריות של ארה"ב, וקיצוציו הממשלתיים הדרמטיים - מהלכים שצפויים להעלות גם את המחירים וגם את שיעור האבטלה. ההידרדרות באמון הצרכנים בכלכלה האמריקאית היה אף גרוע מהצפוי במרץ, והחששות מהתעוררות האינפלציה התחזקו, על פי סקר של אוניברסיטת מישיגן שפורסם אתמול.
כל זאת היווה רקע קשה עבור ניסיונה של CoreWeave להיכנס לשוק הציבורי, במיוחד בהינתן החששות המקיפים את החברה והערכת השווי שלה. מדובר אחת מהספקיות המובילות של יחידות עיבוד גרפי לאנבידיה, המשמשות לאימון והגדלת ההספק של מערכות AI. הביקוש למוצר הזה כה גבוה עד שהכנסותיה של CoreWeave נסקו ביותר מ-700% בשנה שעברה והגיעו לקרוב ל-2 מיליארד דולר. אך 60% ממכירות החברה תלויות במיקרוסופט, והיא רשמה הפסד נקי של 863 מיליון דולר בשנה שעברה, עקב העלויות הגבוהות של ייצור היחידות הגרפיות ושל החכרת והפעלת מרכזי מידע. לחברה היה חוב בגובה 8 מיליארד דולר, נכון ל-31 בדצמבר.
"זה מעט מאכזב שהמחיר ירד כל כך בפתיחה (5.5%)", כך אמר ג'ו מדבד, שותף בחברת לרר היפו, "לחברה הזאת היו כמה דברים לא מובנים לגבי רמות החוב וריכוז ההכנסות, שהפכו את זה למאתגר משהו, לדעתי"
חברות הטק האחרות שנרשמו להנפקה השנה שונות במהותן. Hinge Health למשל, היא חברת בריאות דיגיטלית שמשתמשת בתוכנה שעוזרת לחולים לטפל בכאבים ובפציעות, בעוד Klarna היא בנק מקוון ו-StubHub היא תוכנת ממכר לכרטיסים. זוהי רק דוגמה לחברות שהמשקיעים ממתינים להנפקתן בעתיד הקרוב, בתקווה להתאוששות לאחר שהנפקות הטק כמעט נעצרו בשלהי 2021, וכמעט לא חזרו לעצמן מאז. על פי חברת CB Insights, יש כיום בעולם יותר מ-1,200 חברות סטארט-אפ ששוות לפחות מיליארד דולר בשוק הפרטי. יותר מ-50 מתוכן הוערכו ב-10 מיליארד דולר או יותר.