סגור

עם תספורת ענק למחזיקים: בעלי השליטה בפטרוכימיים יזרימו 100 מיליון שקל כדי לשמר שליטה בבזן

לאחר שמשרד האוצר הודיע לפטרוכימיים שלא תוכל להישאר עם היתר שליטה בבזן בשל מצבה כחדלת פירעון, בעלי השליטה בפטרוכימיים, לצד משקיעים נוספים, יזרימו את הסכום האמור במסגרת הסדר שיהפוך את מאזן החברה לחיובי; מתווה ההסדר כולל תספורת של מיליארד שקל למחזיקי האג"ח

דרמה נוספת סביב חברת פטרוכימיים, בעלת השליטה בבזן. החברה עדכנה שקיבלה הודעה ממשרד האוצר שלפיה היא לא יכולה להישאר בעלת שליטה בבתי הזיקוק. זאת בשל היותה חברה שהיקף הנכסים שלה קטן מההתחייבויות, כלומר בעלת איתנות פיננסית חלשה מדי.
לאחר פגישה שקיימו ראשי פטרוכימיים עם נציגי האוצר הובהר להם, במכתב שהעביר האוצר ב-3 באוגוסט, כי האוצר סבור שלא יהיה נכון להעניק לחברה את ההיתר כבעלת שליטה יחידה בבזן.
השליטה בבזן מוחזקת במשותף עם החברה לישראל כיום, אולם זו חתמה על עסקה למכירת מניותיה לקבוצת חג'ג' תמורת 560 מיליון שקל. לפטרוכימיים זכות סירוב על העסקה.
פטרוכימיים נמצאת למעשה בידיה של נושיה - בעלי איגרות חוב מסדרות א', ב', ג' ו־ח', שלהם חייבת פטרוכימיים 1.65 מיליארד שקל. החברה נמצאת בחדלות פירעון, לאחר שלא עמדה במועד תשלומי קרן וריבית של 418 מיליון שקל בספטמבר 2021.
לאחר ההודעה שלא דווחה לבורסה כדי לסיים מו"מ מול נציגות האג"ח, היום דיווחה החברה על ההודעה ועל ההסדר עם הנציגות. במתווה ההסדר בעלי השליטה בחברה יזרימו 100 מיליון שקל כחוב נחות שיומר למניות.
מחזיקי האג"ח ימירו את חובם גם כן למניות ויישארו עם חוב לפירעון בהיקף של 200 מיליון שקל. במקביל החברה תגייס חוב חדש של 480 מיליון שקל, ותאפשר להשתמש ב-70 מיליון השקלים שבקופתה לפרוע את החוב לאלו מבעלי החוב שיבקשו לקבל את חלקם ולא להיות שותפים להסדר.
בסיום המהלך יחזיקו בעלי השליטה בפטרוכימיים ב-52% ממניות החברה, ומחזיקי האג"ח ב-48%. סכום הנכסים של פטרוכימיים, המחזיקה ב-15.6% ממניות בזן, יעמוד בסיום ההסדר על 1.05 מיליארד שקל בסיום, וסך ההתחייבויות על 750 מיליון שקל. במצב כזה ישקול האוצר באופן חיוב מתן היתר שליטה בלעדי בבזן לפטרוכימיים ואפשרות לממש זכות הסירוב לעסקת חג'ג'. במימוש זכות הסירוב מחזיקי האג"ח מיוצגים בידי עודד גולדשטיין לצד עורכי הדין רענן קליר ואלון בנימיני.
להסדר שותפים רק מחזיקי סדרות א' ב' ו-ג', שחובה של החברה כלפיהם עומד על כ-1.2 מיליארד שקל. מתוכם יישאר חוב של 200 מיליון שקל. פטרוכימיים נסחרת בשווי של 5 מיליון שקל בלבד, כך שעבור שלוש הסדרות מדובר בתספורת של מיליארד שקל לערך. המחזיקים אמורים להצביע אם לקבל את ההסדר.