בזק מסכמת רבעון מוצלח בפלאפון, לצד שחיקה בבזק בינלאומי
בזק מסכמת רבעון מוצלח בפלאפון, לצד שחיקה בבזק בינלאומי
הרווח הנקי של הקבוצה עלה ב-4% ל-238 מיליון שקל; בפלאפון דווח על עלייה במצבת לקוחות דור 5, ב-yes רשמו רווח נקי בהתאם לרבעון המקביל, לצד גידול במצבת הלקוחות, ובבזק בינלאומי רשמו ירידת ערך של 28 מיליון שקל שפגעה בשורה התחתונה
קבוצת בזק רשמה רבעון שני חזק ברוב זרועות הפעילות של החברה, עם צמיחה כוללת של 2% בהכנסות הקבוצה ל-2.2 מיליארד שקל ושל 21% ברווח הנקי המתואם שהסתכם בכ-304 מיליון שקל.
גיל שרון, יו"ר בזק, ציין כי "ברבעון השני של השנה קבוצת בזק המשיכה לחזק את שלושת היסודות עליהם עומדת הקבוצה, ביצועים עסקיים חזקים, השקעה בתשתיות ואיתנות פיננסית. כל אלו יבטיחו לבזק את המשך הובלת שוק התקשורת הישראלי בטווח בארוך, תוך יצירת ערך לכל בעלי העניין בחברה. ההשקעה בעתיד הקבוצה השתקפה בגידול של כ-27% בהשקעות בחצי השנה הראשונה שהגיעו לכ-876 מיליון שקל, בעיקר בשל הפריסה המואצת של תשתית הסיבים. האיתנות הפיננסית קיבלה חיזוק נוסף הרבעון, כאשר החוב הפיננסי נטו של הקבוצה הסתכם בכ-6.7 מיליארד שקל, ירידה משמעותית של כ-12% בהשוואה ליוני 2020".
סמנכ"ל הכספים של קבוצת בזק, טובי פישביין, ציין כי אין שינוי בתחזיות המלאות לשנת 2021 עבור הקבוצה, עם צפי לרווח הנקי מתואם של כמיליארד שקל ו-EBITDA של כ-3.5 מיליארד שקל.
השקת פעילות הסיבים האופטיים של בזק הצליחה להקפיץ את ההכנסה החודשית הממוצעת של בזק קווי ממנוי אינטרנט לכ-106 שקל בחודש, עלייה של 8% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. קצב הגלישה הממוצע זינק בכ-25% בהשוואה לרבעון המקביל ובכ-13% לעומת הרבעון הראשון של השנה. הצמיחה בפעילות האינטרנט הצליחה למתן את הפגיעה המתמשכת של בזק קווי מפעילות הליבה שלה – תחום הטלפוניה – שממשיך להישחק מדי רבעון.
הכנסות החברה עמדו על 1.039 מיליארד שקל, ירידה של 0.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. עוד סייעה לשמר את ההכנסות, עלייה של 9% בהכנסות משירותי ענק ודיגיטל הרווח התפעולי של החברה ירד ב-12% ל-407 מיליון שקל והרווח התפעולי-תזרימי (EBITDA) נשחק ב-7% ל-638 מיליון שקל. בשורה התחתונה רשמה בזק עלייה של 4% ברווח הנקי שהסתכם בכ-238 מיליון שקל.
דודו מזרחי, מנכ"ל בזק קווי ציין כי "נכון להיום, חצי שנה בלבד ממועד תחילת הפריסה, רשת הסיבים של בזק מגיעה כבר למעלה מ-700 אלף משקי בית. במקביל, קצב צירוף לקוחות חדשים לשירות האינטרנט על גבי סיבים צומח במהירות".
בתחום הסלולר חוותה פלאפון רבעון טוב יחסית לרבעונים הקודמים עם צמיחה של 8% בהכנסות לכ-576 מיליון שקל. פלאפון נהנתה מצמיחה גם בהכנסות משירותים (4%) וגם בהכנסות ממכירת ציוד (18% לעומת הרבעון המקביל). פלאפון הצליחה לרשום רווח תפעולי של 15 מיליון שקל ברבעון האחרון אחרי 5 רבעונים רצופים של הפסד. ה-EBITDA של החברה גדל ב-11% לעומת הרבעון המקביל לכ-159 מיליון שקל. בשורה התחתונה רשמה פלאפון רווח נקי של 20 מיליון שקל לעומת רווח נקי של מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל.
פלאפון מדווחת על עלייה של שקל בהכנסה החודשית הממוצעת למנוי (ARPU) בהשוואה לרבעון הראשון של השנה, במה שנראה כבלימה של מגמת השחיקה הנמשכת בנתון זה מאז החלה רפורמת כחלון בשוק. החברה אף מדווחת על 400 אלף לקוחות עם חבילות מותאמות לדור 5, מה שסייע גם כן לעלייה בהכנסה החודשית הממוצעת למנוי. עוד דיווחה על התאוששות מסוימת מהשפעות משבר הקורונה, מה שאפשר לחברה לרשום עלייה בהכנסות משירותי נדידה.
פעילות בזק בינלאומי ראתה ברבעון האחרון שחיקה של כ-48% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל אשתקד. זאת בשעה שהכנסות החברה נשחקו בכ-1% ל-310 מיליון שקל, הרווח התפעולי נפל ב-41% ל-16 מיליון שקל וה-EBITDA ב-5% ל-62 מיליון שקל. אחת הסיבות לשחיקה היא ירידת ערך שרשמה בזק בינלאומי בחלק מנכסיה בהיקף של 28 מיליון שקל, כתוצאה מהערכת שווי שבוצעה ליחידת שירותי האינטרנט ותקשורת בינלאומית של החברה.
בבזק בינלאומי ציינו כי דירקטוריון הקבוצה אישר את המהלך להפרדת פעילות האינטגרציה של בזק בינלאומי לחברה בת נפרדת שמניותיה יחולקו כדיבידנד בעין לקבוצת בזק עצמה. יתר הפעילות של בזק בינלאומי תמוזג עם ולתוך חברת yes אחרי שהתקבלו האישורים הרגולטוריים לכך. בקבוצה ציינו כי הם מקיימים מו"מ עם העובדים על תנאי ההעסקה בעקבות המיזוג בין החברות, אחרי שמוקדם יותר השבוע פתחו עובדי בזק בינלאומי ביחד עם עובדי פלאפון, המאוגדים בוועד אחד, בשביתה על רקע חוסר ההתקדמות במגעים.
פעילות הטלוויזיה של קבוצת בזק, תחת חברת yes, רשמה שחיקה של 1% בהכנסות לכ-315 מיליון שקל. הרווח התפעולי של החברה ירד ב-4% ל-22 מיליון שקל, ה-EBITDA נחלש ב-8% ל-67 מיליון שקל. אך בשורה התחתונה החברה רשמה רווח נקי של 18 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל אשתקד ושיפור לעומת הרבעון הראשון של השנה אותו סיימה באיזון והרבעון הרביעי של 2020 בו רשמה הפסד של 24 מיליון שקל. בין הסיבות לשיפור מציינים ב-yes את הירידה בהוצאות על צריכת תוכן וכן קיטון במצבת כוח האדם כחלק מתוכנית ההתייעלות של החברה.
Yes הצליחה להגדיל את מצבת הלקוחות שלה ב-1% ל-560 אלף משקי בית, מה שעשוי להעיד על סטגנציה בשוק הטלוויזיה והפסקת אובדן הלקוחות לטובת המתחרות החדשות, סלקום ופרטנר. ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי ירדה ב-2% ל-186 שקל.
רן גוראון, מנכ"ל אלפא המאגדת את פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes, ציין כי "ב-yes, לצד העלייה זה הרבעון השלישי במנויים, כבר כ-33% ממצבת הלקוחות נמצאים בשירותי ה-IP, ורואים המשך מגמה חיובית בתזרים המזומנים החופשי. בבזק בינלאומי אנחנו רואים חזרה לשגרה עם יציבות בהכנסות, גידול בתזרים החופשי וצמיחה בשירותים העסקיים של החברה. בפלאפון אנחנו רואים גידול בכל המדדים הפיננסיים – הכנסות, רווחיות ו-EBITDA וזאת למרות ששירותי הנדידה טרם חזרו לפעילות מלאה".
בצמוד לפרסום הדוחות דיווחה הנהלת חברת אלפא על הסכם קיבוצי עם עובדי yes שבמסגרתו יפרשו 150 מעובדי החברה במהלך שלוש השנים הקרובות בתנאים משופרים. כן יקבלו העובדים בתמורה להסכם, בין היתר, בונוס שנתי מעוגן בהסכם, הבטחה לשכר מינימום שגבוה ב-7% מהקבוע בחוק ואף מענק פונדקאות לראשונה בחברה. עלות כלל ההטבות לעובדי yes מוערכת בכ-55 מיליון שקל. הסכם זה מגיע בזמן שעובדי החברות האחרות בקבוצה, בזק בינלאומי ופלאפון, המאוגדים בוועד נפרד נוקטים בעיצומים על חוסר ההסכמות שלהם עם ההנהלה.