סגור
האחים רפי (מימין) ומשה צרפתי, מנכ"לים משותפים בצבי צרפתי ובניו
האחים רפי (מימין) ומשה צרפתי, מנכ"לים משותפים בצבי צרפתי ובניו (צילומים: גלרה צילום , ענבל מרמרי)

בעלי מניות בצרפתי: "חוסר השקיפות בחברה פוגע במחזיקי מניות המיעוט"

בעל המניות דני שיליאן טוען שחברת הבנייה לא מפרסמת "מידע מהותי, שיכול לתת ערך רב לבעלי המניות". האספה הקרובה תתבקש למנות מחדש את בני משפחת צרפתי למנכ"לים בלי לאשר את שכרם

דני שיליאן, בעל מניות (2%) בחברת הבנייה הציבורית צבי צרפתי ובניו, תוקף את התנהלותה וטוען כי חוסר השקיפות מצדה "יכול ונותן את אותותיו במחיר המניה, וכך פוגע באופן ישיר בבעלי מניות המיעוט בחברה". הטענות של שיליאן פורסמו בהודעת עמדה, שצורפה לזימון לאספת בעלי המניות, שתכונס בחודש הבא, ושבה יעלו להצבעה המינוי מחדש של המנכ"לים־המשותפים משה ורפי צרפתי ואביהם היו"ר צבי צרפתי, שהם מבעלי השליטה בה, וחלוקת דיבידנד על 2022.
לדברי שיליאן, הנהלת צרפתי אינה עושה מספיק כדי להשיא רווחים לכלל בעלי המניות ולא משקפת למשקיעים את מצבה ואת פוטנציאל הרווח מפעילותה. בין היתר הוא מציין כי "החברה לא מפרסמת באופן שוטף מצגות לבעלי המניות" (האחרונה פורסמה במאי 2022), וכי פרטים שונים על החברה ופעילותה אינם מוצגים בדו"חות הכספיים, כולל כאלה שמהווים "מידע מהותי ביותר, שיכול לתת ערך רב לכלל בעלי המניות בחברה". שיליאן משווה את צרפתי לאאורה ודמרי, גם הן חברות בנייה ציבוריות, ומקשר בין העובדה שצרפתי נסחרת בשווי הנמוך מההון העצמי שלה ואילו הן נסחרות בשווי שגבוה משמעותית ממנו לכך שהן "מפרסמות מצגות בצורה שקופה ובכל רבעון".
גם בבית ההשקעות פרופאונד, שמחזיק נתח קטן ממניות צרפתי, ציינו מוקדם יותר השנה כי החברה אינה מייח"צנת את פעילותה בתחום ההתחדשות העירונית, בדומה לחברות אחרות בשוק. בהקשר הנוכחי הביעו בפרופאונד מורת רוח מחוסר השקיפות ומהאיחור בחלוקת דיבידנדים, דבר שעשוי להוביל את בית ההשקעות להתלבט באשר להצבעתו באספה הקרובה. בנוסף, לאחר שצרפתי דיווחה באחרונה על דחיית בקשתה להרחבת תב"ע בפרויקט מסוים, היו גורמים בשוק שטענו כי על הישגיה היא אינה מדווחת באופן שוטף.
גם בקרן אופטימוס, שמחזיקה בכ־1% ממניות צרפתי, התרעמו על התנהלותם הלא שקופה של החברה ובעלי השליטה.
בנוגע לאספה קובע שיליאן כי "לא סביר ולא הגיוני לדון ולאשר את כהונת המנכ"לים־המשותפים ללא ידיעה קודמת ואישור מה יהיו תנאי ההעסקה המלאים שלהם בשלוש השנים הקרובות". זאת לאחר שצרפתי האריכה את תנאי כהונתם עד מרץ 2024, כאשר בינואר 2021 אושר מינויים במקביל לאישור תנאי שכרם.
מפאת הבדלים בתקופות הקובעות (תנאי השכר היו תקפים עד נובמבר ותוקף המינויים עד ינואר), הוראת השעה שהתירה את הארכת תנאי הכהונה לא אפשרה לצרפתי להאריך במקביל את תקופת המינויים. אולם היא רק התירה ולא חייבה את הארכת תנאי הכהונה, ובצרפתי יכלו להעלות אותם להצבעה במקביל.
השכר החודשי ברוטו של כל אחד מהמנכ"לים־המשותפים עומד על 71 אלף שקל, בנוסף למענק שנתי שתקרתו 700 אלף שקל. עלות השכר ב־2022 של רפי צרפתי הגיעה ל־1.85 מיליון שקל וזו של משה צרפתי ל־1.6 מיליון שקל.
שיליאן יוצא גם נגד תשלומי הדיבידנד בחברה: "התשלום לא מתבצע בזמן, וגם כשמתבצע, לפעמים לא משולם במלואו". הוא מבקש להעלות את הדיבידנד מ־10 ל־28 מיליון שקל, לפי הגבול העליון במדיניות הדיבידנד בחברה — 25% מהרווח.
מצרפתי נמסר כי "ככל שהחברה תחליט להגיב, התגובה תפורסם בהתאם לדין באתרי הדיווח של הרשות והבורסה".
זה אינו העימות הראשון בין שיליאן ומשפחת השליטה. ב־2019 הוא התייצב כתובע בתביעה נגזרת נגד החברה, בנוגע לתגמולי שכר ששולמו לצבי צרפתי, ובנובמבר 2020 אושרה בתביעה פשרה ולפיה הוא ישיב לחברה שלושה מיליון שקלים. צבי צרפתי מחזיק ב־40% מהמניות, כל אחד מבניו מחזיק ב־8%, ועם קרובים נוספים מחזיקה המשפחה ב־65% מהמניות.