הציבור יתרום? קרפור עדיין סופגת הפסדים ובאלקטרה צריכה מתכננים להנפיק אותה
הציבור יתרום? קרפור עדיין סופגת הפסדים ובאלקטרה צריכה מתכננים להנפיק אותה
כפי שנחשף בכלכליסט, החברה של משפחת זלקינד לא רוצה לממש את האופציה לרכישת חלקו של נחום ביתן בחברת קמעונאות המזון. החלופה: מכירת הפעילות לבעלת השליטה ובמקביל הנפקתה בבורסה בת"א - לקהל הרחב. זאת לאחר שהחטיבה הציגה ברבעון השני הפסד תפעולי של 64 מיליון שקל
אלקטרה צריכה שבשליטת משפחת זלקינד אישרה הבוקר במקביל לפרסום התוצאות הכספיות שלה את חשיפת "כלכליסט" על כך שהיא אינה צפויה לממש את האופציה לרכישת חלקו של נחום ביתן בפעילות קמעונאות המזון.
פעילות זו (לשעבר יינות ביתן) כוללת את אלקטרה צריכה, כוללת את החנויות של קרפור, סבן אילבן, מגה בעיר וביתן מרקט. הפעילות מרוכזת תחת חברה בת בשם גלובל ריטייל.
לפי האופציה, אלקטרה צריכה, שמחזיקה כיום 35% מגלובל ריטייל, היתה אמורה לרכוש את חלקו של ביתן (49%) לפי שווי חברה של 900 מיליון שקל. כעת מדווחת החברה כי הסבירות למימוש האופציה נמוכה. לכן גם ביצעה הפרשה על ירידת שווי האופציה בדוחות הכספיים לרבעון.
במקביל, דיווחה אלקטרה צריכה כי היא שוקלת למכור את האחזקות שלה בגלובל ריטייל לבעלת השליטה אלקו של משפחת זלקינד. עסקה זו, אם תצא לפועל, תהיה עסקת בעלי עניין ותצטרך לקבל את אישור בעלי מניות המיעוט כדי לצאת לפועל. החברה לא פירטה לפי איזה שווי חברה תבצע את העסקה מול בעלת השליטה, אך כן דיווחה כי המהלך אמור לכלול הנפקה או רישום למסחר של גלובל ריטייל.
בינתיים, פעילות גלובל ריטייל לא מסבה הרבה נחת - למרות עלייה של 11% בהכנסות הרבעון השני לרמה של 792 מיליון שקל, עברה הפעילות להפסד תפעולי של 64 מיליון שקל (לעומת רווח תפעולי של 11.2 מיליון שקל ברבעון השני בשנת 2022).
המעבר להפסד נבע בעיקר מההשקעות של החברה בהשקת פעילות קרפור. כך למשל סבלה מאובדן מכירות והשקעות גבוהות משיפוץ והסבה של סניפים למותג הצרפתי, לצד עלויות כוח אדם גבוהות, עלויות של מבצעי השקה, הוצאות שיווק הרשת והקמת מערך יבוא מוצרי המותג הפרטי של קרפור. כמו כן, רשת סבן אילבן שעדיין נמצאת בחיתוליה עדיין מכבידה על שורת הרווח התפעולי.
ההפסדים בקמעונאות המזון גררו את התוצאות של אלקטרה צריכה כולה כלפי מטה. הדו"ח המאוחד של החברה מציג הכנסות רבעוניות של כ-1.6 מיליארד שקל (עלייה של 1.5% לעומת הרבעון השני של שנת 2022).
החברה כולה רשמה הפסד תפעולי לפני הכנסות אחרות של 45.5 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 54.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. בשורה התחתונה רשמה אלקטרה צריכה הפסד רבעוני (לבעלי המניות) של 21.4 מיליון שקל, לעומת רווח נקי (לבעלי המניות) של 20 מיליון שקל בתקופה המקבילה.