סגור
ירידות בורסת תל אביב גרף יורד
ירידות בבורסת תל אביב

מג'יק ופורמולה איבדו שווי של 750 מיליון שקל ביום אחד

חברת התוכנה הישראלית מג'יק עדכנה כלפי מטה את תחזית ההכנסות לאחר שחברות אמריקאיות הודיעו לה על הפסקת העבודה מולה. בעקבות ביטול הפרויקטים, החברה פיטרה 500 עובדים, 12% מכוח האדם. מניית מג'יק צללה ומשכה איתה את החברה־האם

הקיצוצים בענף הטכנולוגיה האמריקאי פוגעים בהכנסות של מג'יק. חברת התוכנה הישראלית עדכנה אתמול את הצפי שלה לתוצאות הרבעון השלישי של השנה, בשל מה שכינה המנכ"ל גיא ברנשטיין "ירידה משמעותית ובלתי צפויה בביקוש לשירותי התוכנה שלנו מכמה מלקוחותינו החשובים בארה"ב, אשר ללא כל הודעה מוקדמת, החליטו להשעות מיידית פרויקטים משותפים". בתגובה, מניית החברה ירדה ביום המסחר אתמול ב־19.8% ומניית החברה־האם (46.3%) פורמולה מערכות ירדה ב־8.4%.
שתי החברות היו היורדות הגדולות אתמול במדד ת"א־125. מג'יק מחקה משוויה 400 מיליון שקל ופורמולה מחקה משוויה 350 מיליון שקל, ובסה"כ איבדה הקבוצה 750 מיליון שקל ביום מסחר אחד בלבד. בעקבות הירידות, שוווי השוק של מג'יק עומד על 2 מיליארד שקל ואילו פורמולה נסחרת בשווי של 3.85 מיליארד שקל.
מג'יק צופה ברבעון השלישי של 2023 הכנסות של 129.3 מיליון דולר, במקום 143-142 מיליון דולר. מדובר בירידה של כ־10% לעומת הרבעון השלישי של 2022, בו עמדו ההכנסות על 143.9 מיליון דולר. הרווח התפעולי, שלא על בסיס כללי החשבונאות המקובלים (Non—Gaap), צפוי לעמוד על 17.1 מיליון דולר. נמוך ב-7.5% מהרווח התפעולי ברבעון המקביל של 2022. לפי הדיווח של החברה, שיעור הרווח התפעולי יעמוד על 13.2%, בדומה לשיעורו במחצית הראשונה של השנה.
עבור הרבעון הרביעי של 2023, חוזה החברה כי ההכנסות יהיו בין 115 ל־125 מיליון דולר. במידה שהצפי יתממש, יהיה זה היקף ההכנסות הנמוך ביותר שנרשם בחברה מאז הרבעון האחרון של 2021, אז הסתכמו ההכנסות ב־114.9 מיליון דולר.
מג'יק היא ספקית של שירותי ייעוץ ופתרונות אינטגרציה של יישומי מחשב שונים. הכנסותיה רגישות לשינויי מטבע, כאשר ייסוף השקל מייקר את הפעילות שלה מחוץ לישראל. מעבר לכך, על פי ברנשטיין, שמכהן גם כמנכ"ל פורמולה, "הביקוש המופחת השפיע לרעה על הכנסותינו ברבעון השלישי וגם ישפיע חלקית על השורה העליונה שלנו ברבעון הרביעי".
הביטול הפתאומי בשירותים של מג'יק נובע מאופי העבודה של החברה והכנסותיה. החברה מספקת שירותי ייעוץ לחברות טכנולוגיה גדולות, שמשלמות על בסיס שעות ייעוץ. ההנחה בשווקים היא שמספר חברות טכנולוגיה גדולות הפסיקו לעבוד עם החברה בעקבות הקטנת ההוצאות שלהן בחודשים האחרונים. זאת, על רקע הריבית הגבוהה במשק האמריקאי. הפסקת הפעילות של אותן חברות מול מג'יק נעשתה כאמור ללא התראה מוקדמת.
משקיעים בענף מציירים כעת תמונה לא בדיוק אופטימית ביחס למג'יק, ומסבירים כי משום שהיא נתפסת בשוק כחברת צמיחה, הפחתת התחזיות היא בעלת אפקט משמעותי מאוד, גם אם לא מדובר בהפחתות דרמטיות. "כשחברת צמיחה מפסיקה לצמוח בקצב משמעותי, ואף מודיעה כי היא חווה קיטון בהכנסות, וול סטריט תדאג להעניש אותה", הסביר מנהל השקעות שמתמחה במניות טכנולוגיה.
האפשרות לשמור על רווחיות יציבה נובעת בין היתר מהיכולת של מג'יק להקטין את מספר העובדים בחברה לפי היקף הפעילות שלה מול הלקוחות בצורה גמישה. כעת, ביטול הפרויקטים הביא לפיטוריהם של כ־500 עובדי החברה בארה"ב והיום החברה מעסיקה כ־3,700 עובדים.
ברנשטיין, שמשמש במקביל גם יו"ר של החברות־הבנות של פורמולה — סאפיינס ומטריקס, היה אחד משיאני השכר של שנת 2022, אז עלות שכרו הסתכמה ב־37.5 מיליון שקל. זאת, לאחר שבשנת 2021 עלות שכרו עמדה על 33 מיליון שקל. עיקר התגמול של ברנשטיין ניתן כתגמול הוני בשווי של 7.1 מיליון דולר, ולצידו תגמול נוסף של 3.5 מיליון דולר ושכר שנתי של 578 אלף דולר. ברנשטיין זכאי לתגמול שנתי של 3.3% מהרווח הנקי של החברה, שמתווסף לשכרו.