יותר מכל חברות הנדל"ן הציבוריות: עמרם אברהם מכרה השנה 1,300 דירות
יותר מכל חברות הנדל"ן הציבוריות: עמרם אברהם מכרה השנה 1,300 דירות
חברת הנדל"ן היזמי מכרה ברבעון השני של השנה 435 דירות - פי תשעה לעומת המכירות שלה ברבעון המקביל; הצמיחה המואצת הושגה בשל השתתפות החברה בפרויקט מחיר למשתכן שמבטיח קונים, ותבוא לידי ביטוי בדוחות העתידיים בהתאם להתקדמות הפרויקטים
מספר הדירות שמכרה עמרם אברהם ברבעון השני של 2024 הוכפל פי תשעה לעומת הרבעון המקביל ב-2023.
חברת הנדל"ן היזמי מכרה ברבעון 435 דירות, שמתוכן 130 דירות נמכרו במסגרת התוכנית הממשלתית מחיר למשתכן.
ההיקף הכספי של המכירות הסתכם ב-773 מיליון שקל, והוא משקף מחיר דירה ממוצע של 1.77 מיליון שקל, זאת לעומת היקף מכירות כולל של 91 מיליון שקל בתקופה המקבילה שמשקף מחיר ממוצע של 1.93 מיליון שקל לדירה.
בסיכום המחצית הראשונה של 2023 מכרה החברה 1,138 דירות, מתוכן 527 דירות במחיר למשתכן, זאת לעומת 95 דירות שנמכרו במחצית הראשונה של 2023, שבה לא נמכרו כלל דירות מחיר למשתכן.
עד למועד פרסום הדוחות היום מכרה החברה 1,368 דירות בתמורה כוללת של 2.23 מיליארד שקל. הזינוק במכירות הוא תוצאה של 11 פרויקטים שבהם 2,000 דירות שבשיווקם החלה עמרם אברהם בתחילת השנה הנוכחית.
מספר הדירות שמכרה החברה ברבעון ממקם אותה בראש טבלת המכירות מבין החברות היזמיות הציבוריות.
במקום השני מתמקמת דמרי, החברה הקבלנית הגדולה בישראל במונחי שווי שוק, שמכרה ברבעון השני 248 דירות, זאת בהשוואה ל-171 דירות שמכרה ברבעון השני של 2023. למקום השלישי מגיעה שיכון ובינוי, שמכרה באמצעות החברה הבת שיכון ובינוי נדל"ן 164 דירות, לעומת 56 דירות ברבעון השני אשתקד.
אולם הזינוק במכירת הדירות טרם בא לידי ביטוי בדוחות הכספיים של עמרם אברהם, שכן לפי כללי החשבונאות ההכנסות ממכירת דירות מוכרות לפי קצב התקדמות הפרויקטים.
כך, ההכנסות ממכירת דירות ברבעון השני נחלשו ב-11% ל-227 מיליון שקל. הרווח הגולמי הסתכם ב-63 מיליון שקל, ירידה של 34%, והרווח הנקי צנח ב-69% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-17 מיליון שקל.
עם זאת, הדירות שמכרה עמרם אברהם מתחילת השנה יבואו לידי ביטוי בתוצאות ברבעונים הבאים.
מנכ"ל החברה נעם גרייף אמר לכלכליסט כי קצב המכירות הגבוה הוא הודות להשתתפות החברה בפרויקטים הממשלתיים שמבטיחים בפועל קונים, שהמדינה מעניקה להם הנחות. "מחיר הדירות בפרויקטים שלנו אטרקטיבי לאזור שבו הן נמכרות, למשל 1.5 מיליון שקל לדירת שלושה חדרים בעכו, או 2 מיליון שקל בפרדס חנה".
בנוסף, גרייף הסביר כי פתרונות המימון שהחברה מציעה ללקוחות סייעו גם כן. ובמילים אחרות – הלוואות קבלן. במסגרת ההלוואות האלו, הרוכש משלם 10% בלבד משווי הדירה, מקבל מהבנק הלוואת בלון בשיעור של 70%, אם זו דירה ראשונה, בתשלומי הריבית נושאת החברה, ובמעמד קבלת הדירה הרוכש נוטל משכנתה ופורע את הלוואת הבלון. להערכת גרייף, לחברה זה עולה 100-50 אלף שקל עבור כל דירה.
בכל הנוגע למלחמה, גרייף טוען כי היא לא השפיעה על עמרם אברהם: "אנחנו עובדים עם פועלים מסין, לא מהשטחים, ויש לנו מלאי דירות גדול, כי הפרויקטים שלנו גדולים. מעבר לזה, אנחנו בונים בעיקר באזורים שאינם בקו האש, כמו נתניה, חדרה, פרדס חנה וטירת הכרמל".
לדברי גרייף, הוא מזוהה ביקוש לדירות באזורים האלו מצד תושבים שקרובים לגבול בצפון הארץ ובדרומה. "לאור התמשכות המלחמה אנשים הבינו שהמציאות השתנתה. מוסדות הלימוד של הילדי נדדו וכך גם מרכז החיים שלהם".
עמרם אברהם הונפקה בחודש מאי האחרון, גייסה מהציבור 313 מיליון שקל והחלה להיסחר לפי שווי של 1.56 מיליארד שקל אחרי הכסף. כיום שווי השוק של החברה עומד על 1.7 מיליארד שקל.