השקעה בחברה ספרדית קטנה הזניקה את הרווח של קיסטון
השקעה בחברה ספרדית קטנה הזניקה את הרווח של קיסטון
הכנסות הקרן ברבעון הראשון הסתכמו ב־164 מיליון שקל, לעומת 10 מיליון שקל ברבעון המקביל, הודות לעלייה בשווי אחת החברות המוחזקות. סיימה את הרבעון ברווח נקי של 110 מיליון שקל לעומת הפסד ברבעון המקביל
קרן הריט קיסטון, שמתמחה בהשקעה בתשתיות ומנוהלת על ידי נבות בר, עשתה לא מעט עסקאות גדולות: החברה מחזיקה בשתי תחנות כוח (רמת חובב ובאר טוביה), במתקן התפלה באשקלון, ובשנה שעברה רכשה 60% מחברת אגד לפי שווי של 4.9 מיליארד שקל. ובכל זאת, דווקא ההשקעה הקטנה ביותר של הקרן, ארנווום (Eranouvum), שמפעילה עמדות טעינה לרכב חשמלי בספרד ושבה השקיעה הקרן 41 מיליון שקל, הייתה זו שסיפקה לה את רוב ההכנסות (67%) ברבעון הראשון השנה.
הכנסות הקרן ברבעון הראשון של 2023 הסתכמו ב־164 מיליון שקל, לעומת 10 מיליון שקל בלבד בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות של הקרן מחולקות לשתי קטגוריות: תזרימיות (דיבידנדים והחזרי הלוואות בעלים מחברות מוחזקות) והוניות, שמקורן ברישום החשבונאי בשינוי בשווי הנכסים. ההכנסות התזרימיות ברבעון הסתכמו ב־60 מיליון שקל, עלייה של 62% בהשוואה לתקופה המקבילה. אלה היוו 38% מהכנסות הקרן ברבעון. הרווח הנקי ברבעון זינק ל־110 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ההכנסות משערוכים עמדו על 103 מיליון שקל, שהם 62% מההכנסות. בתקופה המקבילה נרשם הפסד של 27 מיליון שקל בסעיף זה. החברה הספרדית, שבה קיסטון מחזיקה 39%, הייתה הסיבה המרכזית למעבר לרווח בשורה זו, לאחר שהחברה קיבלה הצעה לא מחייבת לרכוש 9.1% ממניותיה לפי שווי של 200 מיליון יורו לפני הכסף. הקרן ביצעה גם הערכת שווי עצמאית לחברה שהניבה תוצאות דומות. בכך, השקעה של 41 מיליון שקל לפני שנה שווה היום 154 מיליון שקל.
עם זאת, שווי יתר הנכסים של הקרן הצטמצם בכ־7 מיליון שקל. לקיסטון אחזקות בשלוש תחנות כוח הפועלות בגז טבעי – תחנת IPM בבאר טוביה, תחנת הכוח ברמת חובב ותחנת הכוח חגית. ההכנסות מדיבידנד של תחנת רמת חובב הסתכמו ברבעון הראשון ב־21.8 מיליון שקלו וההכנסות מהפעילות השוטפת של תחנת חגית הסתכמו ב־8.2 מיליון שקל. תחנות אלה לא הניבו הכנסות לקרן בתקופה המקבילה בשנה שעברה.
תחנת הכוח בבאר טוביה הציגה הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון, שנבע מהירידה בשער השקל (שכן רכישת גז טבעי נעשית בדולרים) ושיערוך הלוואות מימון של התחנה. זאת לעומת רווח של 13.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. מתקן ההתפלה של החברה VID הממוקם באשדוד הכניס 18.5 מיליון שקל ברבעון, לעומת 14 מיליון שקל אשתקד.
גם חברת אגד טרם הניבה הכנסות מדיבינדים, בשל ההתחייבות הגבוהות שנלקחו לצורך הרכישה בשנה שעברה, אך החברה רשמה שיפור בתוצאות עם גידול של 13% בהכנסות ל־1.2 מיליארד שקל, ועלייה של 19% ברווח הנקי ל־79 מיליון שקל. קבוצת המפעיל שמפעילה את כביש 6 ואת מנהרות הכרמל, שבה הקרן מחזיקה 21.3%, הניבה לקיסטון הכנסות של 8 מיליון שקל.
חברת האנרגיה המתחדשת של קיסטון, סאנפלאואר, שהנכס המרכזי שלה הוא חוות רוח בפולין, סיימה את הרבעון הראשון עם רווח נקי של 2.5 מיליון שקל לעומת הפסד ברבעון המקביל. עם זאת, מאז ההשקעה של קיסטון בחברה באפריל 2021 בגובה של 166 מיליון שקל, צנח השווי של אחזקות קיסטון בחברה ב־88 מיליון שקל.
הגידול בהכנסות הוביל גם את יתרות המזומן של הקרן לגדול ב־33% ל־177 מיליון שקל. ההכנסות מדמי הניהול ברבעון הסתכמו ב־7.5 מיליון שקל, לעומת 2 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2022 ו־15 מיליון שקל לכל שנת 2022.