סגור
סניף של רשת אייס ACE ומנכ"ל הרשת איציק אוזנה
סניף של רשת אייס ומנכ"ל הרשת איציק אוזנה (צילום: שאול גולן, נמרוד גנישר)

המוסדיים התנגדו ומולטי ריטייל לא תתמחר מחדש את האופציות למנכ"ל

החברה שמפעילה את חנויות אייס הסירה מסדר היום של אסיפת בעלי המניות את הגדלת השווי של האופציות שקיבל המנכ"ל איציק אוזנה; ברקע להתנגדות המוסדיים - העמקת ההפסד ב-2023 ל-44.7 מיליון שקל - פי שבעה לעומת 2022

המוסדיים התנגדו ומולטי ריטייל (אייס) לא תתמחר מחדש את האופציות למנכ"ל.
חודש אחרי שזימנה אסיפת בעלי מניות לאישור מספר צעדים ובהם תמחור מחדש של האופציות שהעניקה למנכ"ל איציק אוזנה, חזרה בה מולטי ריטייל מכוונתה והסירה את הנושא מסדר היום של האסיפה.
למרות שהחברה החלה בשנה שעברה ביישום תוכנית ההתייעלות שהובילה לשיפור ברבעון הרביעי של השנה, שבו הציגה מעבר לרווח תפעולי של 3.2 מיליון שקל לעומת הפסד ברבעון המקביל ב-2022, המוסדיים שראו את ההרעה בתוצאות, התנגדו למהלך ובחברה הסירו את הנושא מסדר יומה של האסיפה.
במקביל דיווחה החברה כי אליהו ביטון הפך לבעל עניין בה, בעקבות רכישת 120 אלף מניות מחוץ לבורסה, לפי שער של 418.42 אגורות, והוא אוחז ב-5.12% מהחברה.
ברקע ההחלטה להסיר את נושא התמחור מחדש של האופציות לאוזנה, עומדת הירידה בתוצאות החברה המפעילה את רשתות אייס ואוטו דיפו, שהחלה אחרי שרכשה לפני שנתיים את רשתות העיצוב לבית ביתילי, אורבן ואיי.די דיזיין תמורת 100 מיליון שקל.
את 2023 חתמה מולטי ריטייל עם קיפאון במכירות ועם העמקת ההפסד פי שבעה מ-6.8 מיליון שקל ב-2022 ל-44.7 מיליון שקל. זאת כתוצאה מירידת ערך מוניטין וזינוק בהוצאות המימון.
ההרעה בתוצאות החברה, שהונפקה לפני כשנתיים וחצי לפי שווי של 400 מיליון שקל, באה לידי ביטוי גם בצניחה בשווי החברה שנסחרת היום לפי שווי של 113 מיליון שקל. בעקבות זאת, עם פרסום הדוחות הכספיים לסיכום 2023, אישר דירקטוריון החברה תמחור מחדש של מחירי המימוש של אופציות שמחוץ לכסף של אוזנה (416,531 אופציות), כך שמחיר המימוש החדש למניה של כל אופציה שמחוץ לכסף יהיה 5.7 שקלים לכל אחת במקום 17.54 שקל לכל אחת ולהאריך את תקופת המימוש.
בחברה נימקו את ההחלטה בכך שמחיר המימוש המקורי, אשר עומד על 17.54 שקל, גבוה באופן משמעותי ממחיר המניה בבורסה, אשר במועד החלטת דירקטוריון החברה עמד על 2.67 שקלים. עוד ציינו בחברה שהאופציות מהוות מרכיב מרכזי בתגמול ומאפשרות למשוך ולשמר עובדים, בעוד לאופציות שנמצאות רחוק "מחוץ לכסף" עשויה להיות השפעה שלילית על המוטיבציה של אותם עובדים ועל יכולתה של החברה להניע ולשמר אותם. על כן טענו בחברה שקיימת חשיבות רבה להתאים את מחיר המימוש למניה של האופציות שמחוץ לכסף, למחיר של 5.70 שקלים למניה, שהוא זהה למחיר שבו בוצעה הנפקת זכויות של החברה ביולי 2023.
"מחיר מימוש זה אמנם גבוה באופן לא מבוטל משווי השוק של המניה של החברה נכון למועד ההחלטה, כאמור לעיל, אך הפער בין מחיר המימוש למחיר המניה בשוק נמוך משמעותית מהפער ללא עדכון מחיר המימוש". צויין בנימוקים להחלטה.