המהפך של פסגות: תהפוך מבית השקעות לחברה ביטחונית
המהפך של פסגות: תהפוך מבית השקעות לחברה ביטחונית
חברת פסגות, שמכרה את פעילות בית ההשקעות שלה, חתמה על מיזוג עם חברת רובו-טים שמייצרת רובוטים לאיסוף מודיעין; בעלי המניות הנוכחיים של רובו-טים, שבהם אלביט מערכות, יחזיקו ב-56% מהחברה הממוזגת
קבוצת פסגות עוזבת לחלוטין את פעילות בית ההשקעות, ומכניסה לבורסה חברה בתחום התעשייה הביטחונית. מניית פסגות מזנקת ביותר מ-10% הבוקר (א') בבורסת תל אביב.
פסגות חתמה על עסקת מיזוג עם חברת רובו-טים, שמייצרת רובוטים שמופעלים מרחוק ואוספים מודיעין. פסגות רוכשת את מלוא המניות של רובו-טים, ותקצה לבעלי המניות הנוכחיים של חברת הרובוטים 56.3% ממניות פסגות, לפי שווי של 40 מיליון דולר (כ-150 מיליון שקל) לרובו-טים.
חברת פסגות שבשליטת רני צים נותרה ללא פעילות משמעותית בתוך החברה, לאחר שמכרה את כלל קרנות הנאמנות שהיו בניהולה לבתי ההשקעות של IBI והפניקס בתמורה כוללת של 300 מיליון שקל.
הפעילות היחידה שנותרה משמעותית בחברה היא אחזקותיה בחברה הבת פסגות ניירות ערך, הפועלת בתחום הברוקראז' ומחזיקה ברישיון חבר בורסה. פסגות מתכננת למכור את האחזקות הללו בהמשך השנה.
מכירת הפעילות הביאה לכך שההון העצמי של פסגות מסתכם ב-132 מיליון שקל, בעוד בית ההשקעות נסחר בשווי 98 מיליון שקל בלבד. מימוש האופציות על ידי בעלי השליטה ברובו-טים יביא להזרקת 330 מיליון שקל לפסגות.
בתחילת השנה ביקש צים שמחזיק ב-67% ממניות פסגות להפוך את החברה הציבורית לפרטית ולהפוך אותה לחברת אחזקות, שבעזרתה יחזיק בחברה שמהווה היום את הפעילות המרכזית שלו - צים מרכזי קניות. אולם על רקע התנגדות בעלי ההשקעות העדיף צים לחפש פעילות חדשה להכניס לתוך החברה.
רובו-טים קיבלה גם אופציות לארבע שנים לרכישת מניות מפסגות, שאיתן תוכל לעלות לאחזקה של 65% ו-70% מהחברה הממוזגת.
מימוש האופציות תלוי בשווי השוק העתידי של החברה הממוזגת. אם שווי השוק יגיע לחצי מיליארד שקל, יגיעו בעלי המניות של רובו-טים ל-65% מהחברה הממוזגת ושווי של מיליארד שקל יביא אותם לאחזקה בשיעור של 70%.
בין בעלי המניות של רובו-טים נמנים אלביט מערכות שמחזיקה ב-21% וג'נרלי שמחזיקה ב-11%.
על פי הדיווח של פסגות, היקף המכירות הצפוי של רובו-טים לשנה הנוכחית אמור להגיע ל-12 מיליון דולר והמכירות בשנת 2025 צפויים לצמוח ב-50%. לאחרונה קיבלה רובו-טים הזמנה בהיקף 30 מיליון דולר מחיל הנחתים של ארה"ב (המארינס).
.