סגור
וול סטריט

"הבועה הגדולה בהיסטוריה תתפוצץ: מדד S&P 500 עשוי להתרסק ב-64%"

מנהל קרנות הגידור ג'ון הוסמן, שחזה את משבר הדוט.קום של שנת 2000 ואת משבר הפיננסים העולמי של 2008, לא מסתיר את דעתו גם הפעם, אחרי זינוק מטאורי במניות וול סטריט ב-2023; לטענתו, שווי מניות המדד מנופח כפי שלא היה מעולם, "וזה יסתיים בדמעות"

לא חי בבועה: האנליסט ג'ון הוסמן John Hussman ומנהל קרנות הגידור Hussman Investment Trust ומי שצפה שניים מהמשברים הגדולים בוול סטריט בעשורים האחרונים, נותן תחזית עגומה במיוחד הפעם: מדד S&P 500 עשוי לצלול בעד 64% מרמתו הנוכחית. כך פורסם באתר ביזנס אינסיידר.
הוסמן, מהפסימיסטים הידועים בוול סטריט, טוען לשווי מניות מנופח באופן קיצוני ותנאי שוק (ריבית גבוהה) שיאפשרו את הנפילה שהוא צופה. נפילה שכזו במדד תגרור אחריה את "התנפצות הבועה הספקולטיבית הגדולה בהיסטוריה האמריקאית", כך לדבריו.
מדד S&P 500 רושם עליות חזקות עוד מסוף השנה שעברה, ומטפס מתחילת 2023 ב-19%, וכל זה תחת הערכות שונות של מיתון מתקרב, בשוק שנמצא תחת ריבית גבוהה (בשיא של 22 שנה) ואינפלציה (שאמנם מתקררת).
שווין המנופח של מניות וול סטריט עשוי להוביל לכך שמדד S&P 500 יצנח בעד 64% על מנת שהשוק ישוב לשווי הוגן ומאוזן יותר, כך לפי מומחה "הבועות", שחזה נכונה את משבר הדוט.קום ב-2000 ואת משבר הפיננסים העולמי ב-2008.
הוסמן: " קיים שילוב נוכחי של תנאי השוק לצד שווי מנופח של המניות באופן קיצוני כל כך, והערכות שווי מנופחות, הן בטווח הקצר, הבינוני והארוך – לעניות דעתי מדובר בבועה, וזה יסתיים בדמעות".
מדד S&P 500 כאמור מזנק כמעט ב-20% מתחילת השנה ומאז המשבר הגדול האחרון בוול סטריט (2008) טס המדד ביותר מ-400%.
"נכון לעכשיו, השווי המנופח שאנו רואים מרמז על נחיצות של נפילה שכזו (64%), על מנת להשיב לאחר מכן תשואות מידתיות לטווח הארוך", בהתאם להכנסות ורווחי החברות, אמר הוסמן. כרגע, הערכות השווי המנופחות שבאות לידי ביטוי בעליות החזקות במניות אינן משקפות את שווין ההוגן, כך הוא מסביר. שווי מנופח משאיר פחות מקום לעליות במניות ועל כן התשואות עשויות להיות נמוכות.
"למרות ההתלהבות מהתאוששות השוק מאז אוקטובר, אני משוכנע שהנפילות בשוק יגיעו ובכך יובילו לפיצוץ הבועה הספקולטיבית הגדולה בהיסטוריה האמריקאית", אמר הוסמן.
רק לפני שבוע אמר דברים דומים דיוויד רוזנברג, לשעבר הכלכלן הראשי של מריל לינץ' בצפון אמריקה, ואחד מהשמות הבכירים בוול סטריט שצפה את משבר 2008-2009. הוא מזהיר: "ה-FOMO בשוק המניות מזכיר את מה שקדם למשבר הכלכלי העולמי ב-1929 במהלכו קרסו הבורסות, ולצרכן האמריקאי מתחיל להיגמר המזומן".
פסימיסט ידוע נוסף בוול סטריט, מייק וילסון שמשמש כאסטרטג הראשי בבנק מורגן סטנלי, הזהיר אף הוא לפני שבוע: לדבריו, ההאטה באינפלציה, קרי עליית מחירים בקצב איטי יותר כפי שקורה השנה, עשויה להוביל לירידה במחירים. היא בתורה תגרום לנסיגה במחירי המוצרים והשירותים שמציגות החברות ולפגיעה ברווחיהן, ועל כן לירידה במניותיהן.