השקל ממשיך לאבד גובה, הדולר על 3.46 שקלים; לידר: "מעלים תחזית לאינפלציה בישראל"
השקל ממשיך לאבד גובה, הדולר על 3.46 שקלים; לידר: "מעלים תחזית לאינפלציה בישראל"
הדולר מתחזק ב-0.8% מול המטבע המקומי - היורו מטפס ב-1% ל-3.77 שקלים; לידר: "בעקבות הפיחות בשקל, אנו מעלים את תחזית האינפלציה שנה קדימה, מ-2.8% ל-3%. מול העצבנות בשווקים בישראל מתחזקת ההערכה שהריבית תעלה ל-4% בהחלטה הקרובה של בנק ישראל"
השקל ממשיך לאבד גובה בפתיחת שבוע המסחר במטבעות. הדולר מטפס ב-0.8% מול המטבע המקומי ונסחר סביב 3.46 שקלים. היורו מנתר ב-1% ל-3.77 שקלים.
בשוקי המט"ח העולמיים, היורו עולה ב-0.3%, נסחר ב-1.09 דולר. תנועה קלה בפאונד, שנסחר ב-1.24 דולר.
כמו בשוקי המניות והאג"ח, גם משקיעי המט"ח מצפים להודעות הריבית בהמשך השבוע, של הפד ברביעי ושל הבנק האירופי והבנק האנגלי בחמישי.
לנסיגה בשקל, מציינים יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון, בסקירה השבועית של לידר, תהיה השפעה לא רצויה על רמות האינפלציה המקומית. "ביומיים האחרונים השקל פוחת ב- 2% מול הסל, למרות העליות בשוקי המניות בחו"ל. בעקבות זאת העלינו את תחזית האינפלציה שנה קדימה, מ-2.8% ל-3%".
בלידר מצייינים עוד, בצד הפחות מעודדי. כי "קצב הגידול של יצוא שירותי היי טק מתמתן על רקע חולשה בסקטור זה בעולם. מגמה זו תומכת בירידה בעודף בחשבון השוטף, וגם בהשקעות הריאליות, מה שמחליש את הכוחות הבסיסיים התומכים בייסוף השקל.
בעקבות העצבנות בשווקים בישראל מתחזקת ההערכה שהריבית תעלה ל-4% בהחלטה הקרובה של בנק ישראל ותיתיכן העלאה נוספת של 4.25%".
אשר למגמה בארה"ב ולקראת החלטת הבנק האמריקאי ברביעי, "הן החזאים והן החוזים מתמחרים הורדת הילוך נוספת מצד הפד אשר צפוי להעלות את הריבית ב-25 נקודות בסיס בלבד, מה שיביא את הריבית לרמה של 4.75%, מציין אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות.
"עם זאת, לאור סביבת הנתונים החלשה בארצות הברית, ישנם יותר ויותר ספקות האם בפד יוכלו להמשיך בתהליך בחודש מרץ כאשר החוזים נותנים הסתברות של 80% בלבד לעליית ריבית", אומר עוד גרינפלד.
"בהחלטת הריבית ביום רביעי בפד יהיו חייבים להכיר בהתקדמות המשמעותית שנעשתה בגזרת האינפלציה, אך הם עדיין ירצו להישמע ניציים יחסית ולאותת על המשך העלאות הריבית. אחרי החלטת הריבית של הפד יגיע הארוע שלהערכתנו אמור לשנות בחזרה את הסנטימנט בשוק האג"ח וצפוי להערכתנו לתמוך בהמשך מהלך ירידת התשואות - דו"ח התעסוקה של חודש ינואר", מוסיף גרינפלד.