סגור
גדעון תדמור
גדעון תדמור, בעל השליטה בנאוויטס פטרוליום (צילום: דניאל קמינסקי)

המוסדיים עצרו חלוקת אופציות לבכירי נאוויטס

שותפות חיפושי הנפט והגז דחתה ל־7 בנובמבר את אסיפת בעלי המניות שבה הם אמורים להצביע על שינוי מדיניות התגמול. זאת, לדבריה, לשם "מיצוי דיונים עם המוסדיים"

הגאות במחירי האנרגיה כנראה שלא תהפוך להטבות שכר בנאוויטס פטרוליום. השותפות שעוסקת בחיפוש, פיתוח והפקה של גז טבעי ונפט בארה"ב וקנדה הודיעה כי היא דוחה את ל־7 בנובמבר את אסיפת בעלי המניות שאמורים היו להצביע על שינוי מדיניות התגמול. ל"כלכליסט" נודע כי הדחייה נעשתה בשל התנגדות המוסדיים להנפקת חבילת אופציות בשווי של יותר מ־5 מיליון שקל, מרביתה מיועד עבור היו"ר גדעון תדמור, בעל המניות הגדול בשותפות (11.94%).
תדמור מחזיק גם ביותר מ־60% ממניות השותף הכללי חברת פלר ניהול. במסגרת ההסכמים בין השותפות הכללית למוגבלת, השותפות הכללית זכאית ל־0.2% מהכנסות החברה והוצאותיה ותקבל 440 אלף שקל בחודש עבור שירותי ניהול מהשותף המוגבל. המוסדיים המובילים בנאוויטס הם קרן הגידור נוקד קפיטל (11.9%), הפניקס אקסלנס (7.9%) והראל (6.7%).
לפי הצעת החברה תדמור אמור לקבל חבילת אופציות בשווי של כמעט 3.8 מיליון שקל. סגן היו"ר יעקב כץ, וחנן וולף, המשנה למנכ"ל (2% כל אחד), אמורים לקבל אופציות בשווי של 750 אלף שקל. האופציות תבשלנה בשלוש מנות שנתיות על פני 4 שנים. 50% לאחר שנתיים במחיר מוימוש של 23.006 שקל, 35% לאחר שלוש שנים ו־15% לאחר 4 שנים במחיר מימוש של 24.027 למנה השנייה והשלישית. מחיר מניית נאוויטס בבורסת תל אביב עומד על 17.66 שקל. בעקבות המדיניות החדשה, שיעור משרתו של תדמור יעלה מלפחות 35% ל־75%.
בנוסף, החברה מבקשת להעלות את שכרו של המנכ"ל מעלות חודשית של 100 אלף שקל ל־125 אלף שקל עבור משרה מלאה, ולהעמיד את העסקתם של המנהלים הבכירים על 90% משרה. מדיניות התגמול אף מבקשת להעביר חלק מהכוח של המוסדיים כקובעי מדיניות השכר. כך, נוספה הוראה לפיה למנכ"ל תהיה הסמכות לאשר שינוי של 15% בתנאי ההעסקה של נושאי משרה הכפופים לו. נאוויטס פטרוליום הוקמה כשותפות מוגבלת ב־2015.
לפי המוסדיים, המבנה של נאוויטס מייתר את הצורך של החברה להגדיל את המוטיבציה של תדמור שממילא מחזיק גם בשותף הכללי. עוד מזכירים כי בפני החברה עומדים פרויקטים גדולים לקראת פיתוח כמו פרויקט שנדדואה במימי מפרץ מקסיקו שמחזיק עתודות בהיקף של 301 מיליון חביות נפט. אם נאוויטס תצליח לפתח את השדה זה באופן מוצלח, הוא יכניס הון רב לתדמור דרך אחזקותיו הן בשותף הכללי והן בשותף המוגבל.
בשותפות מסבירים מנגד כי בפני ועדת התגמול הוצגה עבודת ההשוואה על ידי יועצת חיצונית, המשווה בין תנאי התגמול לבין תגמול לנושאי משרה המעניקים שירותים דומים בחברות ציבוריות אחרות בעלי מאפיינים דומים מבחינת תחום הפעילות והיקף הפעילות. עוד הסבירו כי דמי הניהול האמורים נקבעו בשנת 2017, ערב הנפקת השותפות, ולא עודכנו מאז, וזאת על אף ההתפתחות המואצת שחלה בפעילותה. השותפות התפתחה משמעותית מאז הנפקתה ועברה להיסחר במדד ת"א־125 בשווי נוכחי של 1.65 מיליארד שקל.
נאוויטס נהנתה מהזינוק במחירי הנפט והגז השנה בעקבות המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, הכנסותיה בינואר־יוני כמעט שהוכפלו לעומת התקופה המקבילה ל־238 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ברבעון השני הגיע ל־96.3 מיליון שקל. בתוך כך יחידות ההשתתפות של נאוויטס עלו השנה ב־4% זאת בעוד מדד ת"א־125 ירד ב־6.3% מתחילת השנה.