משה ברקת לא אישר את מינויו של בצלאל צוקר לדח"צ במגדל ביטוח
משה ברקת לא אישר את מינויו של בצלאל צוקר לדח"צ במגדל ביטוח
רשות שוק ההון הודיעה לצוקר, שמינויו כבר אושר ע"י מגדל אחזקות, כי תקופת הצינון של שנתיים וחצי מאז עזב את תפקיד מנכ"ל מגדל מקפת איננה מספיקה מבחינתה. צוקר הסיר את מועמדותו והדירקטוריון החליט למנות את מעיין כהן מועלם לדח"צית
רשות שוק ההון לא אישרה את מינויו של בצלאל צוקר, מנכ"ל מקפת לשעבר, לדח"צ בחברת הביטוח מגדל.
ל"כלכליסט" נודע כי הרשות הודיעה לצוקר כי תקופת הצינון של שנתיים וחצי מאז עזב את תפקיד מנכ"ל מגדל מקפת איננה מספיקה מבחינתה לאישור המינוי, וצוקר הסיר את מועמדותו לתפקיד. צוקר כבר אושר בידי ועדת האיתור בראשות יפתח היו"ר רון טל והדח"ציות מירב בן כנען ורונית בודו, ולאחר מכן בידי דירקטוריון מגדל אחזקת עצמה. הוא היה אמור להחליף את מישאל וקנין הדח"צ האקטיביסט שעזב לצורך מינויו כיו"ר מיזם הסיבים IBC.
צוקר עזב את תפקיד מנכ"ל הגמל והפנסיה של מקפת בתחילת 2019, כלומר לפני כשנתיים וחצי. הוא שימש במגדל 45 שנה לפני העזיבה וברשות סברו כי תקופת כהונה ארוכה כל כך בחברה, הופכת אותו לבשר מבשרה של מגדל ולמינוי בעייתי לאישור. גם הנסיגה של אביגדור קפלן מהמועמדות אחרי שבודו טענה לקשרים בינו לבין בן־כנען, קשרים שאותם הכחיש בתוקף, הביאה לבדיקה מדוקדקת יותר של המינוי הרגיש.
מחלוקות עם הרשות
מגדל סובלת מטלטלות בשנתיים האחרונות על רקע עימותים בין בעל השליטה אליהו ליו"רים ניר גלעד ולאחר מכן רון טל, ועל רקע מחלוקות של אליהו עם רשות שוק ההון. הרשות בודקת את נסיבות הנסיגה של קפלן, ומעורבותה של בודו במהלך, כמו גם את שאלת מידת העצמאות של בודו בדירקטוריון מבחינת ההתנהלות שלה.
בעקבות החלטתו של צוקר להסיר את מועמדותו לתפקיד דירקטוריון מגדל אחזקות החליט כי מעיין כהן מועלם, שדורגה שנייה בידי ועדת האיתור מבין שלושה מועמדים סופיים לתפקיד, היא שתמונה לדח"צית ויגיש את שמה הבוקר לאישור רשות שוק ההון. מעיין כהן שימשה כדירקטורית בבנק איגוד בתקופה שבה שלמה אליהו היה מבעלי המניות המהותיים בחברה, ובעבר כיהנה גם דירקטורית בחברות בקבוצת מגדל שוקי הון, כך שגם לגביה תיערך בחינה מדוקדקת. כהן עם זאת, משמשת דירקטורית גם בחברת הגמל של ילין לפידות ובעבר כיהנה גם באקסלנס נשואה.
בינתיים מופעל לחץ מצד המנכ"ל הנכנס של החברה שגיא יוגב, ומצד הדירקטוריון של מגדל על גיא פישר, מנהל ההשקעות הראשי של מגדל, להישאר בתפקידו או לפחות לדחות את העזיבה בכמה חודשים. יוגב בא מתחום הביטוח הכללי והוא בעל רקע דל מאד בהשקעות ואילו פישר שהוא מנהל השקעות מוערך נחשב כמי ששינה את תרבות ההשקעות במגדל בשנתיים שבהן כיהן בתפקיד.
גורמים בסביבת אליהו מנסים לקדם את מועמדותו של ארז מגדלי לתפקיד מחליפו של פישר, אבל נראה כי יוגב ימנה ועדת איתור במקרה שפישר יחליט לעזוב, כדי למנות מחליף.
יוגב יכנס לתפקיד המנכ"ל ב־20 בנובמבר במקומו של רן עוז שעובר לתפקיד מנכ"ל ישרכארט. מינוי מחליפו של עוז הצית מחלוקת קשה בין אליהו לרון טל. אליהו תמך וקידם את מינויו של רון אגסי, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, ורון טל את ידין ענתבי, יו"ר החטיבה הבינלאומית בבנק הפועלים. בסופו של דבר נבחר יוגב, בתמיכה של רון טל כשבסיום התהליך הביע גם אליהו תמיכה בו לאחר שאגסי סירב לחזור לתמונת המינוי.
שליטה מוגבלת לאליהו
בין אליהו ורון טל שוררים יחסים קרים מאז ולדברי גורמים בחברה הם מדברים ביניהם רק בנושאים הכרחיים וגם אז בקורקטיות. אליהו שלא הצליח למנות את המנכ"ל שביקש, ספג מכה לא פשוטה כשהפסיד את הקרב הזה, והשליטה שלו במגדל נראית היום מוגבלת, זאת אף שהוא רכש אותה ב־4.2 מיליארד שקל ב־2012.