ההצעה למחזיקי הרץ: תספורת של 48% לאג"ח עם תשואת הזבל הגבוהה בתל אביב
ההצעה למחזיקי הרץ: תספורת של 48% לאג"ח עם תשואת הזבל הגבוהה בתל אביב
החברה־האם של חברת הנדל"ן האמריקאית מציעה לרכוש עד 55% מסדרה א' במחיר שנמוך במחצית מערך האג"ח. אלה נסחרות בתשואה לפדיון של 82%, שמבטאת חוסר אמון ביכולת החברה לשרת את חובה
החברה־האם של הרץ פרופרטיס, חברת הנדל"ן המניב האמריקאית שגייסה חוב בבורסת תל אביב, מציעה לרכוש עד 55% מאיגרות החוב שבמחזור מסדרה א' של החברה־הבת.
המחיר שמציעה Hertz Group Realty Operating Partnership, בסך 52 אגורות ליחידה, גבוה ב־9% ממחיר האג"ח בסוף יום המסחר האחרון שלפני הגשת ההצעה, אך מהווה תספורת של 48% ממחיר הפארי של הסדרה (הערך המתואם, שמגלם את גובה ההתחייבות העדכני של המנפיק עבור כל אג"ח, שעומד על 100.28 אגורות).
החברה מציעה לרכוש עד 180.4 מיליון יחידות מתוך 328 מיליון שבמחזור בתמורה כוללת שעשויה להגיע ל־93.8 מיליון שקל, בתרחיש של היענות מלאה, ומהווה תספורת של 87 מיליון שקל מערכן הכספי של היחידות.
הרוכשת התנתה את הרכישה בהיענות בשיעור מזערי של 82% מכלל היחידות שמוצעות לרכישה, שהן 45% מיתרת האג"ח במחזור. הצעת הרכש מגיעה חמישה חודשים אחרי שהחברה־האם קיבלה מהרץ פרופרטיס דיבידנד של 7.5 מיליון דולר.
במקביל להצעה דיווחה הרץ פרופרטיס, שמחזיקה ב־13 נכסי משרדים מניבים בארה"ב, על עדכונים שליליים בנוגע לנכסיה, ובהם ירידת שווי נכס בבולטימור, מרילנד, מ־37.3 מיליון דולר ל־23 מיליון דולר; סיום השכירות ב־20% מנכס בגראנד ראפידס, מישיגן; צמצום בשטחים המושכרים בנכס ביוסטון טקסס; ועודפי תזרים המזומנים משני נכסים בממפיס, טנסי לא יוכלו לשמש לפעילותה השוטפת, כולל תשלום למחזיקי האג"ח. דיווח זה, שמתווסף לעדכונים שליליים קודמים ולחוסר אמון ביכולת החברה לשרת את חובה, עשוי לדרבן חלק מהמחזיקים להיענות להצעת הרכש.
הרץ פרופרטיס, בשליטת משפחת הרץ, התאגדה ב־2017 במודל BVI (איי הבתולה הבריטיים), שבמסגרתו חברות זרות, בעיקר אמריקאיות, הזרימו לתוכן נכסים וקיבלו את הדין הישראלי כדי להנפיק כאן אג"ח. בדצמבר 2017 היא הנפיקה את סדרה א' ללא ביטחונות, ובאפריל 2022 הרחיבה אותה לגיוס כולל של 614 מיליון שקל.
מועד פירעונה הסופי הוא בינואר 2026, והיא נושאת ריבית קבועה של 6.3%. מתחילת השנה נפל שער הסדרה ב־35%, והיא נסחרת בתשואה לפדיון של 82%, הגבוהה בבורסה המקומית, שמבטאת חוסר אמון ביכולת הרץ לשרת את חובה. הבאה אחריה, אג"ח ג' של חברת הנדל"ן דה זראסאי, נסחרת בתשואה של 33%, וסדרה ב' של הרץ פרופרטיס נסחרת בתשואה לפדיון של 17%, שכן צמודה לה בטוחה בדמות שעבוד ראשון על נכס ביוסטון.
בתחילת יוני עדכנה הרץ פרופרטיס על צמצום בשטחים המושכרים ועל קשיים בהשגת מימון מחדש או הארכת הלוואות וביכולת למכור נכסים, וכן על הפרת תנאי הלוואה שנטלה עבור אחד מהם. המשקיעים הגיבו בנפילה של 17% בשער האג"ח בתוך יומיים, והתפטרות סמנכ"ל הכספים בהמשך החודש הובילה לירידה של 7% נוספים. בסוף יוני קיבלו המחזיקים בשורה שלילית נוספת, שהובילה לעוד ירידה של 7%, כשמידרוג הודיעה על הורדת הדירוג של סדרה א' מ־A3 ל־Baa2 ואת זה של סדרה ב' מ־A2 ל־Baa1, ושתיהן נותרו בבחינה עם השלכות שליליות.
שיעור התפוסה בנכסי הרץ ירד במרץ ל־72%, ובשנת 2022 היא רשמה הפסדי שיערוך של 57 מיליון דולר בהמשך ל־70 מיליון דולר בשנתיים קודם לכן. החברה נערכת למימון מחדש של הלוואות בהיקף 83 מיליון דולר, שעומדות לפירעון באוגוסט ובאוקטובר, אך אין ודאות שתוכל לממש זאת. להערכת מידרוג, הרץ לא צפויה לייצר תזרים מזומנים חופשי עד סוף השנה, והיתרה שלה עומדת על 37 מיליון דולר, כשבינואר ובפברואר היא תידרש לפרוע 31.5 מיליון דולר למחזיקי האג"ח.
שיעור המינוף של החברה השתפר כשירד ל־58% לעומת 64% בסוף 2021. אך להערכת מידרוג, הוא עתיד לעלות בסוף השנה ל־62%. ברבעון הראשון השנה הפסידה הרץ 5 מיליון דולר.