סין מגבירה את הלחץ על תעשיית הגיימינג: מניות הענקיות בתחום צללו
סין מגבירה את הלחץ על תעשיית הגיימינג: מניות הענקיות בתחום צללו
לאחר שהממשל הסיני פרסם תקנות המגבילות הוצאות מקוונות על גיימינג, מניית טנסנט צללה ב-12% ומחקה משוויה 47 מיליארד דולר. גם חברות אחרות מחקו עשרות מיליארדי דולרים משוויין. בין היתר, אוסרות התקנות על תשלום טיפים לגיימרים שמעבירים בשידור חי את המשחקים שלהם ומגבילות את גובה ההוצאה
המניות של כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בסין צללו היום (ו') בבורסת הונג קונג, והן מחקו מיליארדים משוויין הכולל - זאת לאחר שהממשל הסיני חשף תקנות חדשות המגבילות הוצאות מקוונות על גיימינג.
מניית טנסנט, חברת ההחזקות עם פעילות הגיימינג הגדולה בעולם, ירדה ב-12.4% ביום הגרוע ביותר שלה מאז המשבר הכלכלי של 2008, והיא מחקה משוויה 47 מיליארד דולר. במקביל מניית NetEase, חברת גיימינג אחרת, צללה ב-25% בהונג קונג, מחקה 16.4 מיליארד דולר משוויה ורשמה את ההפסד היומי הגדול ביותר שלה מאז החלה להיסחר ביוני 2020.
גם מניית ביליבילי, אחת מפלטפורמות משחקי הוידאו הגדולות בסין, ירדה ב-9.7%, ומניית קואיישו, המפעילה את אפליקציית הסרטונים הקצרים השנייה בגודלה בסין, נחתכה ב-7.2%. לשתי האחרונות עסקים גם בתחום הגיימינג.
על פי טיוטת התקנות החדשות שפורסמו היום, משחקים מקוונים יחויבו להציב מגבלות על הוצאות השחקנים, וייאסר על מאפיינים בתוך המשחקים שמעודדים הוצאות גבוהות. הטיוטה המוצעת מתווה גם איסור על מאפיינים בתוך משחקים שיכולים להוביל לסחר של "מוצרים" וירטואליים במחיר גבוה, כמו מכירות פומביות, וייאסר גם מתן טיפים לגיימרים שמעבירים בשידור חי את המשחקים שלהם. בנוסף, השחקנים יידרשו להירשם בשמם האמיתי למשחקים.
רכישות בתוך משחקים הפכו לדבר שגור ורווחי ביותר בתעשיית הגיימינג, במיוחד במשחקים לנייד שבדרך כלל מוצעים למשתמשים בחינם. המהלך מגיע בעוד סין מגבירה את הלחץ שלה על תעשיית הגיימינג המקוונת, בניסיון למנוע את מה שהיא רואה כמגמה גוברת של התמכרות למשחקים בקרב צעירים. באוגוסט 2021 אסרה סין על שחקנים מתחת לגיל 18 לשחק בימי חול, והגבילה את משך המשחק ברוב סופי השבוע לעד 3 שעות.
הסדר החדש שמשליט הממשל הסיני בתחום הטק והאינטרנט הביא מאז שלהי 2020 למחיקה של יותר מטריליון דולר משווי השוק של חברות סיניות ברחבי העולם, ולזעזועים בכלכלה העולמית.