סגור
 שמואל שמוליק רופא מנכ"ל ריט 1
שמוליק רופא מנכ"ל ריט 1 (צילום: נטי לוי)

מסתמכת על הנכסים הקיימים: ריט 1 עם שיפור בתוצאות, ומעלה את התחזית

קרן הריט לנדל"ן מניב רשמה שיפור של 13% בהכנסות התפעוליות הרבעוניות שהגיעו ל-119 מיליון שקל בשל שיפור בנכסים הזהים; הרווח התזרימי עלה בשיעור דומה ל-84 מיליון שקל; הקרן צופה שההכנסות התפעוליות יעלו ב-3% בשנה כולה, ביחס לתחזית הקודמת, והרווח התזרימי ב-6%

הדשדוש בשוק המשרדים נמשך, אך ריט 1 תחת ניהולו של שמוליק רופא, הצליחה ליהנות ברבעון השני משיפור במדדים התפעוליים.
קרן הריט לנדל"ן מניב שמחזיקה ב-58 נכסים מניבים בשווי של 8.3 מיליארד שקל בעיקר במרכז הארץ וגוש דן רשמה ברבעון השני של 2024 שיפור של 13% ב-NOI מנכסיה (הכנסות תפעוליות נטו), כשזה הגיע ל-119 מיליון שקל.
ה-FFO (תזרים המזומנים מפעילות ריאלית), שנחשב כמדד העיקרי לבחינת רווחיותן של חברות נדל"ן מניב, עלה בעקבות זאת ב-14% ל-84 מיליון שקל.
השיפור ב-NOI נובע מעלייה של 4% בחלקו שהתקבל מהנכסים הזהים – אלו שהושכרו לאורך שתי התקופות במקביל, כשזה הגיע ל-109 מיליון שקל. עלייה זו מוסברת בעיקר בהשפעת עליית המדד על חוזי השכירות ומהשכרת שטחים בהם שלא אוכלסו בעבר.
מקורם של 10 מיליון שקל נוספים ב-NOI, מנכסים חדשים שהקרן רכשה או סיימה להקים במהלך התקופה - בהם שני מרלו"גים, שלוש קומות משרדים במגדל היובל בתל אביב, ומגדל המשרדים אינפיניטי טאוור ברעננה שאת הקמתו השלימה באוגוסט שעבר ושיעור השטחים ששווקו בו עומד על 67%.
מגדל זה, שבו 60 אלף מ"ר המתפרסים על פני 30 קומות (חלק החברה 50%), ושטח פארק אינפיניטי שצמוד אליו מסמלים את הקשיים בשוק המשרדים כיום שעשויים להשפיע על ריט 1 בהמשך. שכן, כבר באוגוסט שעבר הגיע שיעור השיווק במגדל ל-66%, ומאז, כפי שנראה, בקושי עלה.
שיעור השטחים שהקרן הצליחה לשווק בפארק אינפינטי (שבו 39 אלף מ"ר פנויים להשכרה ושאותו שכרה בעבר חברת אמדוקס ומצוי מסוף 2022 בעבודות שיפוצים והתאמה שמתוכננות להסתיים בתחילת 2025) מגיע ל-35% בלבד ועלה ב-7% בשנה שחלפה.
למרות הקשיים בשוק המשרדים, המלחמה והמצב הפוליטי והכלכלי הלא יציב, וכל עוד לא תהיה הסלמה או הרחבה במלחמה, הקרן מעריכה כי "לא צפויה ירידה משמעותית בביקושים או בדמי השכירות במהלך השנה הקרובה".
בריט 1 אף מביעים אופטימיות לגבי תוצאותיה בהמשך השנה ומעלים את תחזית ה-NOI וה-FFO לשנה המלאה. ה-NOI יעלה ב-3% בממוצע ביחס לתחזית שאותה הציגה בחודש מרץ ויגיע לטווח של 469 – 474 מיליון שקל, וה-FFO יעלה ב-6% לטווח של 329 – 324 מיליון שקל.
בקרן מסבירים את העלאת התחזית בעליית מחירי השכירות בחוזים שחודשו בנכסי המשרדים, ומעלייה בהנבה מהמשרדים שהושכרו במגדל אינפינטי, ובעלייה בהכנסות מנכסי המסחר והחניונים. זאת לאור התאוששות בפעילותם וחזרה להיקפים שקדמו למלחמה.
הקרן מציגה אף תחזית מאוחרת יותר מ-2024, שבה היא כבר מסתמכת על הנבה מלאה מפארק אינפינטי, ומגיעה ל-NOI של 529 – 519 מיליון שקל, ול-FFO של 384 – 374 מיליון שקל.
במחצית הראשונה כולה מסתכם ה-NOI של ריט 1 ב-230 מיליון שקל, עלייה של 7.5% ביחס למחצית המקבילה, וה-FFO עלה ב-5% ל-160 מיליון שקל.
במקביל לשיפור במדדים התפעוליים, הקרן רשמה ירידה ברווחי השיערוך מנכסיה, 21 מיליון שקל לעומת 68 מיליון ברבעון המקביל. הוצאות המימון עלו בהשפעת המדד ב-24% ל-75 מיליון שקל. בעקבות זאת הרווח החשבונאי הנקי הרבעוני שמיוחס לבעלי המניות ירד ב-52% ל-38.5 מיליון שקל.
ריט 1 נסחרת כיום לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל. מתחילת השנה ירדה מנית החברה ב-11%. מדד ת"א מניב ישראל שבו היא נכללת ירד ב-7%. הקרן תחלק בהמשך החודש דיבידנד של 41 מיליון שקל.