המנכ"ל החדש של חג'ג' יקבל שכר כפול מקודמו ויבוטח מפני פיטורים מוקדמים
המנכ"ל החדש של חג'ג' יקבל שכר כפול מקודמו ויבוטח מפני פיטורים מוקדמים
תמיר אמר שייכנס לתפקיד בקבוצת הנדל"ן בינואר 2023 יקבל שכר בעלות של עד 4.7 מיליון שקל בשנה. כלקח מכהונתו הקצרה של קודמו בתפקיד, חלק מהגמול ההוני ישולם לו גם אם יפוטר תוך פחות משנה
תמיר אמר, המנכ"ל החדש של קבוצת חג'ג' שצפוי להיכנס לתפקיד בינואר 2023, ולהחליף את רועי וישנוביצקי, הפיק את הלקחים מהרומן הקצר שהיה לחברה עם קודמו בתפקיד. כך, אם אסיפת בעלי המניות תאשר באוקטובר את תנאי העסקתו, הרי שהמנכ"ל החדש של חברת הנדל"ן שבשליטת האחים צחי ועידו חג'ג', אמור לקבל תקרת תגמול שנתי של 4.7 מיליון שקל, לעומת שכר בעלות של פחות מ־2.5 מיליון שקל של וישנוביצקי. בנוסף, תנאי ההעסקה של אמר כוללים סעיפים המבטחים חלק מהתגמול המגיע לו, כנראה כלקח מכהונתו הקצרה של וישנוביצקי שהחל את תפקידו בינואר ויסיים אותו אחרי פחות משנה.
עלות ההעסקה של אמר מורכבת מרכיב קבוע בעלות של 1.96 מיליון שקל בשנה, מענק שנתי שעשוי להגיע ל־990 אלף שקל ותגמול הוני בעלות שנתית של 1.7 מיליון שקל בצורת 135 אלף מניות חסומות ו־326 אלף כתבי אופציה ששוויים ההוגן הכולל נאמד ב־2.1 מיליון שקל. שליש מהמניות החסומות והאופציות צפויים להבשיל כבר בתום שנה ממועד תחילת הכהונה, שליש בתום שנה נוספת והשאר בתום שלוש שנים. בניגוד לוישנוביצקי שאיבד את זכאותו לתגמול ההוני כיוון שלא השלים שנה בתפקיד, בתנאי הכהונה של אמר מובטח כי אם חג'ג' היא שתיזום את סיום הכהונה הוא יקבל את החלק היחסי מתוך המניות החסומות והאופציות המגיעות לו גם אם טרם חלפה שנה מתחילת כהונתו.
בנוסף, ובניגוד לוישנוביצקי שלא היה זכאי לתקופת הסתגלות, אמר יהיה זכאי לתקופת הסתגלות בת 9 חודשים אם סיום ההעסקה תיעשה ביוזמת חג'ג' או אם השלים לפחות שנתיים בתפקיד. דירקטוריון חג'ג' נימק את תנאי השכר שאותם הוא מבקש לאשר עבור אמר בכך שיש לו ניסיון ניהולי ועסקי נצבר ויכולת מוכחת שעשויה לתרום לפיתוח עסקי החברה. אך בניגוד לוישנוביצקי, שכיהן בעבר בתפקידים בכירים בחברות נדל"ן, הניסיון הניהולי והעסקי של אמר הוא בתחום התקשורת, מכהונתו כסמנכ"ל כספים וכמשנה למנכ"ל חברת פרטנר בשנים האחרונות. בנימוקי הדירקטוריון צוין עוד כי התגמול ההוני שאמר צפוי לקבל נועד לתמרץ אותו לפעול להשאת רווחי החברה. אולם, מחיר המימוש של האופציות נקבע על 23.18 שקל לאופציה, גבוה ב־1% בלבד ממחיר המניה ביום המסחר שבו נעשה הדיווח.
בנוסף, נראה כי הדירקטוריון היה מודע לביקורת אפשרית בנוגע לעלות העסקתו של אמר, שכן טרח לציין כי היא אמנם נמצאת באחוזון ה־92 ביחס לתנאי העסקה של בעלי תפקידים מקבילים בחברות דומות, אך סייג כי עלות ההעסקה שנלקחה בחשבון היא זו המקסימלית והיא הושוותה לעלות העסקה בפועל בחברות המקבילות.