צים רוצה להקדים אופציות למנכ"ל, כדי שיוכל ליהנות מהדיבידנד הבא
צים רוצה להקדים אופציות למנכ"ל, כדי שיוכל ליהנות מהדיבידנד הבא
בספטמבר השנה חילקה חברת הספנות דיבידנד, שאיפס את מחיר מימוש האופציות שניתנו לאלי גליקמן ב־2018. לקראת הדיבידנד ל־2021 היא מבקשת להקדים בחצי שנה את ההבשלה של יתרת האופציות, כך שיוכל לקבל מניות ללא תמורה וליהנות מהדיבידנד
חברת הספנות צים מבקשת מבעלי המניות שלה לכנס אסיפה מיוחדת בעוד קצת יותר מחודש, במשרדיה בחיפה, כדי לקצר בחצי שנה את תקופת הבשלת האופציות שהוענקו לנשיא ומנכ"ל החברה אלי גליקמן. אם המהלך יאושר, יוכל גליקמן לממש את מניות החברה, כשמחיר המימוש של האופציות כבר התאפס בספטמבר האחרון בשל חלוקת דיבידנד, וכך ליהנות מחלוקה דיבידנד פוטנציאלית נוספת בתוך כמה חודשים לאחר פרסום התוצאות ל־2021.
בסוף השבוע פרסמה צים, הנסחרת בבורסת ניו יורק, זימון לכינוס האסיפה באמצעות המערכות של רשות ניירות הערך של ארה"ב (SEC). החברה מבקשת לקצר את תקופת הבשלת יתרת האופציות שהוענקו לגליקמן לפני שלוש שנים מ־25 במאי 2022 לעוד שבועיים וחצי — ב־24 בנובמבר.
בעלי המניות של צים יידרשו לאשר את קיצור הבשלת האופציות שהוענקו לגליקמן לפי תוכנית התגמול של החברה משנת 2018, שבמסגרתה אושרו לו בדצמבר אותה שנה 1.5 מיליון כתבי אופציות למניות במחיר מימוש של דולר אחד. מרבית האופציות האלה כבר הבשילו, כך שגליקמן יכול לממשן למניות של צים בעלות מינימלית, לעומת מחיר מניית צים בבורסת ניו יורק, שננעל ביום שישי האחרון על 50 דולר.
לפי תוכנית התגמול, בכל מקרה שמחולק דיבידנד מחיר המימוש מתוקן כלפי מטה ביחס לגובה הדיבידנד. זאת משום שחלוקת דיבידנד מורידה את מחיר המניה. על מנת לא לפגוע ברכיב התגמול ההוני, מפחיתים באותו האופן את מחיר מימוש האופציות. בספטמבר האחרון חילקה החברה דיבידנד של 2 דולרים למניה, ומחיר המימוש של אופציות המנכ"ל תוקן ל־0 דולר, שכן אינו יכול להפוך לשלילי.
מנגנון ההבשלה של האופציות בתוכנית 2018 התפרס על פני ארבע שנים. 50% מהאופציות הבשילו לאחר שנתיים, רבע מהן הבשילו שנה לאחר מכן והרבע האחרון אמור להבשיל במאי 2022. השווי של 1.5 מיליון אופציות של צים במחיר השוק כיום עומד על 75 מיליון דולר, אך בהנחה שגליקמן מימש עד כה אופציות שהבשילו, במחיר של דולר למניה, יש להפחית כמה מיליוני דולרים משווי החבילה.
הסיבה שנותנת החברה לבקשת הקדמת הבשלת האופציות בחצי שנה, היא שאם יחולק דיבידנד נוסף על בסיס תוצאות 2021, אי אפשר יהיה עוד לתקן את מחיר המימוש של האופציות של גליקמן. לכן מעדיפה החברה לפנות לבעלי המניות שיאפשרו להקדים לו את מועד הבשלתן, ואז יוכל גליקמן לממש את האופציות לפי שווי המניה בשוק, שכן מחיר המימוש כבר התאפס, וליהנות מהדיבידנד שעשוי להיות מחולק ב־2022.
1.5 מיליון האופציות שקיבל המנכ"ל ב־2018 אינן היחידות, שכן צים חילקה אופציות נוספות לגליקמן ולמנהלים בכירים אחרים ב־2020. אופציות אלה הוענקו חודשים ספורים לפני שהחברה הונפקה בניו יורק בינואר השנה. תוכנית התגמול החדשה העניקה אופציות בשווי של 9.6 מיליון שקל לפי מחיר מימוש של 15 דולר למניה, ל"חבר בכיר בהנהלה", כך צוין בדו"ח השנתי ל־2020, וההערכה היא שמדובר במנכ"ל גליקמן. רבע מהאופציות יבשילו בתוך שנה והיתרה במנות שוות מדי רבעון עד לתום תקופה של 4 שנים.
הגאות בתובלה הימית הובילה את צים לרשום ביצועים היסטוריים, והחברה חתמה את הרבעון השני עם רווח נקי של 886 מיליון דולר — פי 35 לעומת הרבעון המקביל.
גליקמן (60) נכנס לתפקידו ביולי 2017, ו־3.5 שנים לאחר מכן הוביל את הנפקת החברה. בעלת המניות העיקרית בחברה היא קנון הולדינגס (27.8%) של עידן עופר. בשנים 2015־2011 כיהן גליקמן כמנכ"ל חברת החשמל, וקודם לכן היה משנה למנכ"ל חברת הסלולר אורנג' (כיום פרטנר).