כצמן דוחה טענות ישראל קנדה וספרה: "גיוס ההון יתרום לחברה, ההתנגדות לדיבידנד תמוהה"
כצמן דוחה טענות ישראל קנדה וספרה: "גיוס ההון יתרום לחברה, ההתנגדות לדיבידנד תמוהה"
לאחר ששני הגופים תקפו את החלטת נורסטאר על הנפקת זכויות וחלוקת מניות גזית כדיבידנד בעין, משיב כצמן: "בניגוד לנטען, לא מתנהל מאבק שליטה בנורסטאר משום שישראל קנדה לא רשאית להיות בעלת שליטה בחברה"
נורסטאר ובעל השליטה חיים כצמן דוחים על הסף את טענות ישראל קנדה וקרן ספרה נגד החברה, בעקבות ההחלטה לחלק את מניות גזית גלוב כדיבידנד בעין ולבצע הנפקת זכויות.
במכתב ששלח היום כתשובה לשני הגופים מציין דירקטוריון נורסטאר כי החליט לבדוק את הטענות שהועלו במכתב המשותף של ישראל קנדה וספרה בשבוע שעבר.
במכתב, שעליו חתום עו"ד שוני אלבק מפישר בכר חן, נטען כי בניגוד לטענות ישראל קנדה וספירה, "לא מתנהל מאבק שליטה בנורסטאר משום שישראל קנדה לא רשאית להיות בעלת שליטה בחברה" - שכן שליטה כזו תיצור פירמידה של שלוש שכבות ציבוריות, האסורה על פי חוק הריכוזיות.
אלבק טוען גם כי החבירה של ישראל קנדה לכאורה לקרן ספרה נוגדת את ההסכם שעליו חתם עם כצמן, בעל השליטה בנורסטאר, כשרכש ממנו 11% מניות נורסטאר, ולפיו ישראל קנדה מתחייבת לא לעבור אחזקה של 22.6%, גם באמצעות חבירה לבעלי מניות אחרים.
"גם אם ישראל קנדה תחליט לעקוף את חוק הריכוזיות, היא תיתקל במכשול שלא יאפשר לה להחליף את דירקטוריון נורסטאר בהיותו דירקטוריון מדורג, שבו ניתן להחליף דירקטור רגיל אחד בלבד כל שנה. "הסיכוי של מרשך להשתלט על החברה נראה נמוך מאוד עד אפסי", כותב אלבק לעו"ד אהרון מיכאלי מגולדפרב, ששלח את מכתב הטענות של ישראל קנדה וספרה.
נורסטאר טוענת כי מהלך חלוקת הדיבידנד בעין אינו קשור לרכישת המניות בידי ישראל קנדה, אלא נבחן בחברה זמן רב. תכלית המהלך לדברי כצמן היא לשרת את טובתה של החברה. "בניגוד לנטען במכתבך, החברה בחנה את השלכות חלוקת הדיבידנד ומצאה כי לא יהיה בה כדי להפר תנאי מתנאי איגרות החוב שהנפיקה החברה או את הסכמי המימון האחרים שלה, וכן לא יהיה בה כדי לגרוע מיכולתה של החברה לפרוע את חובותיה", טוען המכתב בנוגע לטענה כי המהלך של הדיבידנד בעין יפגע בחוסנה הכלכלי של נורסטאר. "השליטה בגזית נותרת בידי נורסטאר גם אחרי השלמת המהלך", נטען במכתב.
"גיוס ההון של 160 מיליון שקל שמתכוונת נורסטאר לגייס יתרום להון של החברה וישפר משמעותית את הגמישות הפיננסית שלה... לא בכדי, גם חברות הדירוג לא מצאו לנכון לבחון את שינוי הדירוג כתוצאה מהחלטות החברה, עליהן מרשיך מלינים, ובוודאי שלא ראו בכוונת החברה לחלק דיבידנד בעין כאמור משום פעולה הפוגעת באופן חמור בחוסנה של החברה".
כצמן דוחה את הטענה כי מהלך הנפקת הזכויות כוון נגד ישראל קנדה, ומוסיף כי היא יכולה להזרים את חלקה היחסי בהנפקה כזו ולשמור על חלקה בחברה. "תמוה מאוד המצב אליו נקלעה מרשתך ישראל קנדה כאשר היא מעלה טרוניה נגד חלוקת דיבידנד... התנגדותו של בעל מניות לחלוקת דיבידנד היא תמוהה אם לא אבסורדית", מסיים אלבק שמציין כי מדובר במענה ראשוני בלבד לטענות שעוד ייבחנו בנורסטאר.
במכתב לא קיימת התייחסות לטענה לניגוד עניינים של כצמן שהשתתף בישיבת הדירקטוריון שקיבלה את ההחלטה על הדיבידנד בעין וגיוס ההון, וכן לטענה כי יש לבדוק שימוש במידע פנים לכאורה על ידי כצמן ברכישת מניות נורסטאר.