בעל השליטה בפרסונל: משיכת הכספים נעשתה בעקבות איומים על חיי מגורמים עברייניים
בעל השליטה בפרסונל: משיכת הכספים נעשתה בעקבות איומים על חיי מגורמים עברייניים
אלון מורן, בעל השליטה בקבוצת השקעות הנדל"ן הסביר לבית המשפט מדוע רוקן את החשבונות שלו טרם העברת הקבוצה לנאמנים. מדובר במהלך חריג שהביא לידי כך שהשתלטות הנאמנים על כספי החברה ובעליה עד כה היו מזעריים
אלון מורן, בעל השליטה בקבוצת השקעות הנדל"ן פרסונל הסביר לבית המשפט מדוע רוקן את החשבונות שלו טרם העברת הקבוצה לנאמנים. לדברי רון טורקלטאוב עורך דינו, "משיכות כספים שבוצעו מקרנות השתלמות וחסכונות פנסיוניים של מורן בחודשים האחרונים (לפני מתן צו הדיספוזיציה) אלו פעולות שמורן נאלץ לבצע לאחר איומים ממשיים על חייו וחיי משפחתו להעברת הכספים לגורמים עברייניים ואילולא כן חייו וחיי ילדיו ומשפחתו היו בסכנת חיים ממשית".
בתחילת השבוע חשף כלכליסט כי מורן ובעל השליטה הנוסף בפרסונל, אלישי להב, משכו מהכספים הפנסיוניים שלהם כ-4 מיליון שקל טרם העברת החברה לנאמנות. נאמני קבוצת פרסונל, רו"ח שלומי פיליבה ועו"ד דורית לוי טילר, מסרו לנושים של הקבוצה כי "כבר ביוני השנה, גם אלישי וגם אלון התחילו לרוקן את הקופות שלהם. הם מימשו קופות גמל, קופות פיצויים, קרנות השתלמות במיליוני שקלים, והספיקו להוציא אותן לפני המינוי שלנו ולפני הצו. נכון לכרגע, הצווים הבנקאיים לפחות, לא תפסו בהן יבול מרשים".
מדובר במהלך חריג מאוד שהביא לידי כך שהשתלטות הנאמנים על כספי החברה ובעליה עד כה היו מזעריים. מורן הסביר כי הכספים נמשכו בין יוני לתחילת ספטמבר, טרם מתן הדיספוזיציה על ידי בית המשפט. הנאמנים חושדים כי משיכת הכספים על ידי בעלי החברה היא סוג של הסתרת כספים. משיכה של חסכונות ארוכי טווח, כקופות גמל וקרנות פנסיה טרם פרישה לגמלאות, מלווה במיסוי כבד בשיעור של 35%. משיכת הפיצויים גם היא אינה מומלצת על ידי משרד האוצר מאחר שהיא מקטינה את קרן הפנסיה בשיעור של עד 40%. כלומר מדובר בצעד קיצוני שאינו מסתדר עם פעילות כלכלית נורמטיבית של אנשי עסקים והיא מחשידה לכאורה.
גם היום, לאחר מתן צו הדיספוזיציה על ידי בית המשפט, הנאמנים ממשיכים לטעון כי למורן יש חשבונות בנק נוספים מעבר לאלו שהצהיר עליהם ובהם עשויים להיות כספים נוספים.
בתחילת יולי האחרון חשף כלכליסט כי קבוצת פרסונל חדלה מלשלם ללווים שלה לאחר שהגיעה לחובות של יותר מחצי מיליארד שקל. זמן קצר לפני כן, פתחה רשות ניירות בחקירה אקטיבית נגד קבוצת החברות ובאוגוסט פנתה רשות ני"ע לבית המשפט כדי שזה יורה על מורן ולהב להפסיק לגייס כספים ממשקיעים פרטיים. בחודש ספטמבר כבר מונו הנאמנים לחברה - כדי שאלו יחקרו את נכסיה והתחייבויותיה, ובין היתר יגנו על נושי החברה, שהם למעשה מאות משקיעים שהלוו לאחת מעשרות החברות בקבוצה.