ההגבלות השתחררו ושווי ישרוטל נצמד לזה של פתאל
ההגבלות השתחררו ושווי ישרוטל נצמד לזה של פתאל
בעוד פתאל מתמודדת עם מגבלות במדינות פעילותה, המיקוד של ישרוטל בישראל שיחק לטובתה: ההכנסות מהפעלת בתי המלון עלו ב־458% והרווח התפעולי היה 116 מיליון שקל לעומת הפסד ברבעון מקביל
ברבעון השני לא נרשמו מגבלות חריגות על ענף המלונאות, מה שסייע לחברת המלונות הישראלית ישרוטל להדביק את המתחרה פתאל החזקות בשווי השוק שלה בסיכום שבוע המסחר האחרון. ישרוטל דיווחה ביום חמישי על התוצאות הכספיות שלה לרבעון השני. מהן עלה כי ההכנסות מהפעלת בתי המלון של הרשת, שממוקדים באילת, זינקו במאות אחוזים ביחס לרבעון המקביל, שבו התפרצה מגפת הקורונה.
נראה כי המיקוד של רשת ישרוטל בישראל, שבסיכומו של דבר יצאה מהסגר השלישי בהקלות משמעותיות ועברה רבעון שני "נורמלי" יחסית, שיחק לטובתה. זאת למול הנעשה בפתאל, שמתמודדת מול זירה מורכבת של פעילות במדינות רבות עם מגבלות מגוונות, וגם עברה אתגרים ליצירת נזילות מהירה. היא אמנם עמדה בהם, אבל הם הצריכו מיקוד רב מצד ההנהלה.
רשת ישרוטל מפעילה 20 בתי מלון בישראל, מהם 8 ממוקמים באילת. בתי המלון היו בסגר בתקופת הרבעון הראשון של השנה ובמהלכו נפתחו, כך שבשלושת החודשים שהסתיימו בסוף יוני האחרון כבר פעלו ללא מגבלות משמעותיות. ישרוטל ממשיכה בתוכנית ההתרחבות שלה ועוסקת בייזום והקמה של עשרה בתי מלון חדשים בארץ.
הרשת סיכמה את הרבעון השני עם הכנסות של 451 מיליון שקל מהפעלת בתי המלון שלה, עלייה של 458% ביחס לרבעון המקביל. לאלה יש להוסיף הכנסות שרשמה ישרוטל ממכירת דירות, שהסתכמו ב־11.2 מיליון שקל ברבעון השני, בעוד בתקופה המקבילה לא נרשמו הכנסות כאלה.
כתוצאה מהזינוק החד בהכנסות, סיכמה ישרוטל את הרבעון השני ברווח תפעולי של 116 מיליון שקל. זאת למול הפסד תפעולי של 28.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה. בשורה התחתונה רשמה ישרוטל רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 77.7 מיליון שקל, למול הפסד של 26.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2020.
מניית ישרוטל חתמה את המסחר ביום חמישי ללא שינוי, לאחר שהשלימה זינוק של 42.9% מתחילת השנה. את שנת 2020 חתמה לבסוף בירידה של 1%, לאחר שהתאוששה מהמשבר שפקד את השוק עם התפרצות המגיפה בחודש מרץ. שווי השוק הנוכחי של ישרוטל הוא 4.35 מיליארד שקל.
המניה מוחזקת בעיקר על ידי בעלי עניין: משפחת לואיס מחזיקה ב־80% מהון המניות של החברה, לחברה־בת יש עוד אחזקה של 5.93% בישרוטל, מה שמגדיל בפועל את ההחזקה האפקטיבית של משפחת לואיס מעבר ל־80%. בנוסף בעל העניין יצחק סלע מחזיק בעוד 5.54%, כך שבידי הציבור נותר נתח של כ־8.5% לסחור בו, ולכן הסחירות שלה נמוכה יחסית.
שווי השוק של רשת המלונות פתאל, שפעילותה מתפרסת על יותר מדינות וכוללת הפעלה של יותר בתי מלון, עומד נכון לסוף השבוע על 4.4 מיליארד שקל. זאת לאחר שבשבוע שעבר זינקה המניה ב־16% והתאוששה לאור דו"חות כספיים חיוביים ותחזית אופטימית לנוכח שבועות של אי בהירות מאפקט זן הדלתא. לפתאל 187 בתי מלון בישראל ובמדינות שונות באירופה, נכון לסוף יוני רובם המלא פעלו ורק 10 נותרו סגורים. פתאל הגיעה באוגוסט לשיעורי שיא בתפוסה בטריטוריות השונות שבהן היא פעילה והציגה הכנסות משירותי אירוח שיצמיחו ערך פי 2-1.5 במחצית השנייה של השנה ויגיעו עד 1.97-1.57 מיליארד שקל לפי התחזיות. זאת ביחס להכנסות במחצית הראשונה, שעמדו על 1.03 מיליארד שקל.
כמו הרשת, מניית החברה עברה שנה מטלטלת הרבה יותר מזו של ישרוטל, שכן פעילות בתי המלון שלה עדיין מושפעת מהנעשה במדינות אירופה. ערב הקורונה, ביום האחרון של שנת 2019, נגעה פתאל בשווי שוק של 8 מיליארד שקל. עם פרוץ המגפה ונעילת בתי המלון בשל המגבלות הידרדרה המניה במרץ ככל שהפאניקה בשווקים גברה, לשווי של מיליארד שקל. ככל שהחלו להגיע החיסונים ונראה היה שהמגפה מתחילה להסתיים, התאוששה המניה. במרץ השנה כבר עמד שווי השוק של הרשת על יותר מ־5.5 מיליארד שקל. ואולם, הגל הרביעי והחששות מסגרים ומכך שהמגפה לא מסתיימת, הפילו שוב את השווי של פתאל, שנגע ב־3.7 מיליארד שקל מוקדם יותר בחודש אוגוסט, ומאז התאושש.