הדולר ממריא אחרי נתוני התעסוקה החיוביים בארצות הברית, ושוב מתקרב לשוויון מול היורו
הדולר ממריא אחרי נתוני התעסוקה החיוביים בארצות הברית, ושוב מתקרב לשוויון מול היורו
היורו נופל ב-1% ונסחר תמורת 1.014 דולרים, הפאונד נחתך ב-1.2% ונסחר תמורת 1.2 דולרים, המטבע האמריקאי ממריא ב-1.6% מול הין היפני; נתוני התעסוקה המצוינים מגבירים את הסיכוי כי הבנק המרכזי בארצות הברית ימשיך להעלות את הריבית בחדות במטרה לקרר את האינפלציה שבשיא של 41 שנה - ועל כן הדולר מתחזק
הדולר מזנק אחרי פרסום נתוני התעסוקה בארצות הברית. היורו נופל ב-1% ונסחר תמורת 1.014 דולרים, הפאונד נחתך ב-1.2% ונסחר תמורת 1.2 דולרים, הדולר ממריא מול הין היפני ב-1.6%, ואף עבר מירידות לעליות מול היואן הסיני.
מול סל שש המטבעות העיקריים מזנק המטבע האמריקאי ב-1.1% ל-106.670 נקודות. מול השקל קופץ הדולר ב-0.5% ל-3.346 שקלים.
לכלכלה האמריקאית נוספו בחודש יולי 528 אלף משרות חדשות, הרבה מעל לתחזיות. שיעור האבטלה ירד ל-3.5% מ-3.6% חודש קודם לכן, הרמה הנמוכה מאז שלהי שנות ה-60. תחזיות האנליסטים ציפו לתוספת של 258 אלף משרות חדשות.
נתוני התעסוקה המצוינים מגבירים את הסיכוי כי הבנק המרכזי בארצות הברית ימשיך להעלות את הריבית בחדות במטרה לקרר את האינפלציה שבשיא של 41 שנה - ועל כן הדולר מתחזק.
זאת לעומת מטבע היורו שרשם נפילות (ואף נסחר בחודש שעבר בשווי נמוך מהדולר) בעת שהבנק המרכזי של האיחוד האירופי השתהה עם העלאת הריבית, ורק לאחרונה החל להעלותה (הבנק מעלה את הריבית בקצב זהיר יותר מחשש כי פערי הריביות בין המדינות החזקות לחלשות יגדלו ויגרמו לכך שהחלשות לא יצליחו להשיב את החובות ככל שהריבית עולה, ובכך יובילו לאפקט דומינו שלילי אל שאר המדינות באיחוד).
כשהריבית במדינה מסוימת עולה, התשואה לפדיון אג"ח באותה מדינה עולה, ועל כן היא מושכת יותר משקיעים. ומכאן משקיעים ממירים את המטבע של מדינתם למטבע של אותה מדינה בה התשואה על האג"ח עולה, כדי לרכוש את האג"ח שלה, וכך עולה ערכו של המטבע באותה מדינה.
הנתונים החזקים עזרו להרגיע חששות לגבי האטה בכלכלה לנוכח האינפלציה הגבוהה. "בשלב זה הכל בסדר", הגיב על הנתונים ג'יימס נייטלי, הכלכלן הראשי בבנק ING.