סגור
מימין דורון ספיר ו גיא ברנשטיין
מימין: דורון ספיר, דירקטור באלעד, וגיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה (צילומים: בועז אופנהיים עמית שעל)

בלעדי
הזרם מתגבר: גם חברות התוכנה מיכפל ואלעד מערכות רוצות להנפיק בתל אביב

חברת שירותי השכר וחברת ה־IT מכוונות להנפקה לפי שווי של 400-300 מיליון שקל לפחות. אלעד מנסה בימים אלה לגייס בהצעה לא אחידה, ומיכפל, שבבעלות פורמולה, נערכת להנפיק במחצית השנייה של 2025  

שתי חברות תוכנה ינסו להצטרף לבורסה בתל אביב בחודשים הקרובים. לכלכליסט נודע כי חברת שירותי השכר מיכפל של פורמולה, וחברת אלעד מערכות, שבבעלות משפחות טירן וטרוקמן, ינסו להנפיק את מניותיהן ולהצטרף לחברות דומות באחוזת בית, כמו מטריקס וואן ומלם תים.
אלעד מנסה בימים אלה להנפיק בתל אביב לפי שווי 400-300 מיליון שקל, ומיכפל, שמתכננת להנפיק במחצית השנייה של 2025, מכוונת לשווי מעט גבוה יותר. מיכפל נרכשה בידי פורמולה ב־2017 תמורת 22 מיליון דולר ומספקת שירותי שכר ל־80 אלף לקוחות בארץ. פורמולה מחזיקה חברות־בנות סחירות נוספות מטריקס עצמה, מג'יק, ספיאנס, וטי.אס.ג'י שהונפקה לפני כשנה ועוסקת בניהול משברים ואבטחת סייבר. מיכפל פועלת גם בתחום תפעול פנסיוני ויעוץ לחברות בתחום בקרת הוצאות. היא רכשה ב־2019, תמורת 61 מיליון שקל, את יוניק המספקת פתרונות שכר, תפעול פנסיוני וניהול קרנות השתלמות ומערכות לניהול נוכחות עובדים. הכנסות מיכפל עומדות על כ־150 מיליון שקל בשנה והיא מצויה בצמיחה.
בעוד הנפקת מיכפל צפויה לקרות כאמור רק במחצית השנייה של 2025, הרי שאלעד מערכות מנסה בימים אלה לבצע את הגיוס בהצעה לא אחידה בבורסה, ולאור קושי בגיוס לפי שווי 400 מיליון שקל מתנהלות שיחות סביב שווי של 350-300 מיליון. עוד נודע כי בעלי השליטה באלעד עשויים למכור חלק מהחזקותיהם בחברה.
אלעד מערכות, שמעסיקה 1,500 עובדים הוקמה ב־1982 כחברת השמה לעובדי מחשוב, והיא נמנית על הדרג השני של חברות ה־IT בארץ. היא פועלת בשלושה תחומים עיקריים: דיגיטל וקומרס, דאטה וניהול קשרי לקוחות (CRM). החברה מתמחה בעיצוב חווית המשתמש ועיצוב ממשק המשתמש (UX/UI), בהטמעת כלי בינה מלאכותית (AI) בארגונים, בפיתוח ובניית אתרי מסחר מקוון ובניית אתרים ופורטלים ארגוניים. אלעד גייסה לפני פחות משנה 250 עובדים בתחומי הפיתוח, בדיקת האיכות (QA), יישום, ניהול פרויקטים וניתוח מערכות בעולמות הדאטה, דיגיטל וה־CRM.
אלעד מנוהלת בידי דגן הלוי שמונה לתפקיד ב־2019 אחרי שצמח בחברה 21 שנה קודם וביצע מגוון תפקידים טכנולוגיים וניהוליים שהאחרון שבהם מנהל חטיבת התוכנה.
החברה מבצעת פרויקטים עבור גופים גדולים וחברות ביטחוניות. "כחברת פרויקטים הנוגעת בכל התחומים העסקיים, אנחנו נמצאים תמיד בטופ הטכנולוגי, עובדים עם כל השיטות ומכירים את כל הכלים", מציינת החברה באתר האינטרנט שלה. אלעד משלבת מערכות בינה מלאכותית אצל יותר מ־40 לקוחות שלה כיום. בין לקוחות החברה הבנקים הגדולים, יבואני רכב, קופות החולים, המשטרה והתעשייה האווירית, והיא גם מפעילה שנים את מערכת נט המשפט.
יואש טרוקמן שימש עד תחילת 2024 כיו"ר החברה ובתחילת השנה שעברה מינו הבעלים לתפקיד את אדיב ברוך, אחד מוותיקי תעשיית המחשוב בארץ, ששימש בתפקידים בעולמות ה־IT וקרנות הון סיכון. טרוקמן ואלעד טירן מכהנים כדירקטורים באלעד לצידו של דורון ספיר, מנכ"ל מגדל לשעבר ויו"ר חברת האשראי החוץ בנקאי מיכמן. נראה כי המהלך למינויו של אדיב נעשה כדי להכין את החברה להנפקה..
לאחר שהחברות שובל הנדסה ופאי סיאם שפועלות בתחום הבניה והמלונאולת, הצליחו להשיג את יעד הגיוס בהצעות לא אחידות השבוע, ויחלו להיסחר בימים הקרובים, הבורסה נערכת לגל של הנפקות במאי, שאותן יובילו חברות הנדל"ן כשהמועמדות הגדולות הן רמי לוי נדל"ן, אברהמי, רייסדור, מגידו ושבירו נדל"ן.