סגור

נתן חץ: "אין קומה להשכרה בת"א. כולם רוצים להיות במרכז"

מנכ"ל אלוני חץ מסכם רבעון של ביקושי שיא למשרדים, ומזהה ביקוש לבניינים החדשים ונטישת ישנים. הכנסות החברה זינקו פי 5 ברבעון השני, אך הרווח התזרימי התפעולי ירד ב־5% בשל מכירת אחזקה בחברה שוויצרית

"בכל קרנות הפרייבט אקוויטי התרכזו סכומים עצומים להשקעות, שחיכו לפתרון כזה או אחר לקורונה. ועכשיו, הר השלג הזה מתחיל לקרוס לתוך החברות", כך מסביר בעל המניות העיקרי בחברת אלוני חץ, נתן חץ (14.49%), שמכהן גם כמנכ"ל החברה, את עליות המחירים ושיעורי התפוסה הגבוהים בשוק המשרדים.
"חלק מההשקעות אנחנו רואים באקזיטים בהייטק הישראלי, וחלק בביקוש למשרדים בניו יורק, בבוסטון וכמובן בתל אביב", אומר חץ.
"בסוף כולם רוצים להיות במרכז, איפה שיש חיים, ורוכבים לעבודה על קורקינט. כתוצאה מכך, נוצר כיום מחסור בבנייני משרדים מסוג A (היוקרתיים ביותר — ח"ש).
כל הבניינים החדשים בעולם מלאים, ומנגד מתחילה להיווצר סוג של בעיה בבניינים מסוג B, הישנים יותר, שהם כבר בני 25–30 שנה. כי החברות רוצות לעזוב אותם ולעבור לבניינים החדשים יותר".
לדברי חץ, בגלל העלייה בביקוש לכוח אדם, שבמקרה של ענף ההייטק הוא עובדי צווארון לבן, רואים אחרי התפרצות הקורונה בשנה שעברה תופעה שקצת מזכירה עכשיו קפיצת בנג'י.
"כשקופצים בנג'י יורדים למטה ואחר כך חוזרים למעלה, אבל לבסוף נשארים למטה. ואילו מבחינת העובדים אנחנו עדיין בשלב העלייה כלפי מעלה. בישראל המגמה חזקה ביתר שאת, משום שהיא מובילה את תחום הטכנולוגיה. אין כיום בתל אביב קומה שלמה להשכרה, ובוודאי שלא שתיים או שלוש קומות. מצד שני, מי שרוצה שטח של 200 מ"ר ימצא אותו בבניינים מרובי בעלים — יש עשרות מקומות ויש מחיר".
2 צפייה בגלריה
נתן חץ יזם נדלן מנכ"ל ו בעלים של חברת אלוני חץ
נתן חץ יזם נדלן מנכ"ל ו בעלים של חברת אלוני חץ
נתן חץ
(צילום: עמית שעל)
כקבוצה רשמה אלוני חץ זינוק של פי 5 בהכנסות שלה — מדמי שכירות (נטו), מהרווחים שנבעו לה מאחזקות בקרנות ההשקעה הפרטיות ומהעלייה בשווי הנדל"ן שלה. ברבעון השני של השנה הסתכמו ההכנסות הכוללות ב־779 מיליון שקל, פי 5 לעומת הרבעון השני של 2020.
שיערוכי נדל"ן חיוביים בהיקף כולל של 472.9 מיליון שקל למול שיערוכים שליליים של 103 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה, תרמו בסיכומו של דבר לרווח הנקי שהציגה אלוני חץ. זה זינק פי 25 לסכום של 419.2 מיליון שקל ברבעון השני ביחס לרבעון המקביל ב־2020.
נתון הרווחיות, שעל פיו נמדדת אלוני חץ הוא ה־FFO, הרווח התזרימי התפעולי, שנשחק מעט ברבעון השני וירד ב־5% לסכום של 112 מיליון שקל. שחיקת ה־FFO נובעת, בין היתר, מהעובדה שבמהלך התקופה המדווחת מימשה אלוני חץ את יתרת המניות שהיו לה בחברת הנדל"ן השוויצרית PSP. חלקה ברווחים של PSP ברבעון השני בשנה שעברה עמדו על 22 מיליון שקל, אולם בעקבות מכירת האחזקה הם ירדו ל־2 מיליון שקל ברבעון השני השנה.
מתחילת 2021 ועד למועד פרסום הדו"ח לרבעון השני רכשו חברות הקבוצה נכסים בהיקף כספי של 2 מיליארד שקל ומימשו נכסים בהיקף של 1.6 מיליארד שקל. כמו כן, במהלך המחצית הראשונה של השנה השקיעו חברות הקבוצה ביזמות ובפרויקטים בהקמה סכום של מיליארד שקל.
לאלוני חץ יש מסגרות אשראי לא מנוצלות של 900 מיליון שקל, וכלל נכסי החברה (סולו) בהיקף של 14.5 מיליארד שקל משוחררים משעבוד, ו־8 מיליארד שקל מתוכם הן אחזקות סחירות.