סגור
ביטקוין מטבע מטבעות
ביטקוין (צילום: שאטרסטוק)

מצפים לאירועי האביב: הביטקוין טס ל-52 אלף דולר, לשווי שוק של טריליון דולר

לפני יומיים קפץ מעל ל-50 אלף דולר ברקע זרימת השקעות לקרנות המחקות שלו בוול סטריט; עתה הפוקוס עובר לאירוע ה"חצייה" הרביעי של המטבע שצפוי באפריל ומתקיים כל ארבע שנים, מפחית את היצע המטבעות המתחדש וגורם לזינוק במחיר; האתריום טס ל-2,771 דולר בציפייה לאישור להשיק במאי קרנות מחקות בוול סטריט, בדומה לביטקוין

הביטקוין קופץ היום ב-5% למחיר של 52 אלף דולר, ולשיא שלא נראה מ-2021. כמו כן הגיע שווי השוק של המטבע לטריליון דולר, לראשונה מאז סוף 2021.
מאז השפל האחרון שלו על 16 אלף דולר ב-2022, ניתר המטבע ביותר מ-200%, ומתחילת 2024 מזנק המטבע ב-21%. בנובמבר 2021 הוא רשם את הרמה הגבוהה שלו אי פעם כשהתקרב למחיר של 69 אלף דולר.
לפני יומיים חצה הביטקוין לראשונה מאז דצמבר 2021 את רף ה-50 אלף דולר, כשברקע דיווחים על זרימת השקעות לקרנות המחקות של הביטקוין בוול סטריט. בשבוע שעבר נכנסו לקרנות המחקות של הביטקוין בוול סטריט (שהושקו לפני קצת יותר מחודש) השקעות בסכום של 1.1 מיליארד דולר ומאז השקתן לפני חודש נכנס סכום של 2.8 מיליארד דולר.
עם זאת, אחרי נתוני האינפלציה המאכזבים של ינואר בארה"ב שפורסמו אתמול, בורסות ניו יורק נפלו וגררו גם את המטבע הדיגיטלי הפופולארי בעולם, שירד עד ל-48.2 אלף דולר.
אך הביטקוין שוב משנה מגמה והיום מזנק, כשהפוקוס בשוק הקריפטו עובר לאירוע ה"חצייה" halving של הביטקוין שצפוי להתרחש בחודש אפריל הקרוב. מדובר באירוע חצייה רביעי בביטקוין, שמפחית את היצע המטבעות המתחדש. אירוע החצייה מתקיים בכל ארבע שנים בממוצע, והגמול בו זוכים כורי הביטקוין עבור יצירת בלוק חדש ייחתך בחצי. כך מטבע הביטקוין הופך לנדיר הרבה יותר.
לעולם לא יהיו יותר מ-21 מיליון מטבעות ביטקוין. כך נקבע בפרוטוקול שהציג סטושי נקמוטו האלמוני כשיצר את המטבע הדיגיטלי המבוזר הראשון והציג מושג חדש: נדירות דיגיטלית.
מטבעות ביטקוין חדשים נוצרים באמצעות כרייה. הכורים מקצים אנרגיה חישובית לפתירת פאזלים מתמטיים מסובכים. הם מתחרים ביניהם, כל עשר דקות, מי יפתור ראשון את הפאזל. הראשון שעושה זאת, מציג את הפאזל הפתור שלו ליתר הכורים, על מנת שיאמתו את הפתרון במהרה ויוודאו שהוא עומד בחוקי הרשת שנקבעו מראש וידועים לכול.
במידה והפתרון אומת בהצלחה, הכורה זוכה ליצור את הבלוק הבא בשרשרת הבלוקים Blockchain של ביטקוין ומקבל גמול בדמות מטבעות ביטקוין חדשים עבור האנרגיה שהשקיע.
ככל שביטקוין נגיש פחות לקנייה, כך אנשים יהיו מוכנים לשלם עליו פרמיה ולפיכך העלייה במחיר תהיה חדה יותר.
לאחר אירוע החצייה הראשון, הביטקוין נסק כ-8,000% על פני תקופה של שנה, מ-14 דולר למעל לאלף דולר. לאחר מכן, הביקוש הושפע לרעה בעקבות פריצה לבורסת המטבעות הדיגיטליים המובילה בעולם דאז, מט.גוקס, וגניבתם של מעל 600 אלף מטבעות (בגובה של כ-450 מיליון דולר). כתוצאה, הביטקוין ירד כ-80% בשנה שאחרי השיא.
לאירוע החצייה השני הגיע ביטקוין במחיר של 650 דולר, לאחר שעלה כ-220% מהתחתית שנרשמה בינואר 2015. במהלך השנה וחצי שלאחר החצייה השנייה, המריא ביטקוין לשער של כ-19,800 דולר, השיא המפורסם של שנת 2017 - עלייה של כ-3,100%. באותה עת, הוצג לראשונה מסחר בחוזים עתידיים בבורסות גדולות ומפוקחות כגון CBOE ו-CME בשיקגו, וכתוצאה משקיעים מוסדיים יכלו להמר שמחיר הביטקוין גבוה מדי ביחס לערך האמיתי שלו באותה עת (פוזיציית שורט).
לאירוע החצייה השלישי, הגיע ביטקוין לאחר עלייה של כ-220% מהשפל שנרשם בדצמבר 2018. בנוסף, הוא הגיע כאשר הביקוש אליו גדל מכיוונים רבים.
האתריום, המטבע הדיגיטלי השני בגודלו לפי שווי שוק, ממריא היום ב-5% עד ל-2,771 דולר. בשוק הקריפטו מצפים לאישור דומה מה-SEC (הרשות לני"ע האמריקאית) להשיק כבר במאי הקרוב קרנות מחקות גם למטבע האתריום, בדומה לביטקוין.