למרות התנגדות בעלי המניות: מימון ישיר מעניקה למנכ"ל אופציות בשווי 3.3 מיליון שקל
למרות התנגדות בעלי המניות: מימון ישיר מעניקה למנכ"ל אופציות בשווי 3.3 מיליון שקל
בעקבות ההחלטה תזנק עלות שכרו השנתי של ערן וולף ל-7.6 מיליון שקל, הגבוה ביותר בתחום האשראי החוץ בנקאי; אלטשולר שחם, סיגמא, הראל ואיילון קרנות נאמנות הובילו את ההתנגדות באסיפה שדחתה את ההצעה למתן האופציות; מימון ישיר הסבירה כי מדובר בתגמול הולם ביחס לוותק של המנכ"ל ולהישגי החברה
המוסדיים לא הצליחו לעצור את חגיגת השכר של ערן וולף. דירקטוריון מימון ישיר ביצע "אובר רולינג" להחלטת בעלי המניות והחליט להעניק לוולף, מנכ"ל החברה, אופציות בשווי של 3.3 מיליון שקל.
אלטשולר שחם, סיגמא, הראל ואיילון קרנות נאמנות דחו באסיפה שנערכה ב-2 בספטמבר את החלטת ועדת התגמול להעניק לוולף חבילת אופציות חדשה שתשדרג את שכרו ל-7.6 מיליון שקל ב-2021. התנגדות המוסדיים לא התקבלה בהפתעה במימון ישיר.
אישור תוכנית האופציות לוולף הצריך רוב תומך של בעלי מניות המיעוט. אלטשולר שחם מחזיק ב-17% בחברה ובעל שיעור של 40% ממניות המיעוט. בית ההשקעות בעל מדיניות הצבעות באספות כלליות שכוללת התנגדות למתן שכר שגבוה מ-5.5 מיליון שקל עבור בכירים ובהתאם התנגד מלכתחילה לחבילת האופציות לוולף.
דירקטוריון מימון ישיר כשל גם מלשכנע מוסדיים אחרים שמחזיקים במניות החברה וסיגמא, הראל ואיילון קרנות נאמנות הצטרפו להתנגדות אלטשולר שחם. המוסדיים שהצביעו בעד ההחלטה היו מור, מיטב תכלית ואפסילון. לבסוף, ההצבעה נפלה משום ש-75.2% מבעלי מניות המיעוט הצביעו נגדה, מול 24.8% הצביעו בעד.
התוצאות הכספיות
מימון ישיר, הפועלת בתחום המימון הצרכני, בעיקר העמדת אשראי לרכישת כלי רכב, הציגה בדוח הרבעוני האחרון של החברה תוצאות מוצלחות. ההכנסות ברבעון השני של השנה צמחו ב-83% ל-226.5 מיליון שקל. הרווח הנקי טיפס ברבעון ל-58.6 מיליון שקל לעומת 26.3 מיליון שקל ברבעון המקביל.
לאחר אישור תוכנית עלות שכרו הצפויה של וולף תזנק ל-7.6 מיליון שקל ב-2021, לאור קבלת חבילת האופציות בהיקף 3.3 מיליון שקל שנוספות לשכר קבוע בסך 1.56 מיליון שקל ומענק של 2.5 מיליון. ב-2020 היקף שכרו של וולף הסתכם בקצת יותר מ-2 מיליון שקל על רקע הצמצום בפעילות החברה.
האופציות שיוענקו לוולף יהפכו אותו למשתכר הגבוה בענף האשראי החוץ בנקאי ולעקוף את עדי צים בעל השליטה ומנהל האשראי של אס אר אקורד שעלות שכרו ב-2020 הסתכמה ב-6.8 מיליון שקל.
לא הפעם הראשונה
תיקון לחוק החברות קובע כי הדירקטוריון יכול לאשר תגמול גם בניגוד לאסיפה הכללית, לאחר דיון מחודש ונימוקים מעמיקים. במימון ישיר מסבירים את ההחלטה בכך שתנאי האופציות המוצעים למנכ"ל תואמים את מדיניות התגמול של החברה, אשר פורסמו בתשקיף ההנפקה. עוד נטען כי מדובר בתגמול הוגן ביחס למעמדו של המנכ"ל, הוותק שלו והישגיה של החברה. לבסוף מצביעים על כך שההתנגדות של המוסדיים למתן האופציות לוולף אינה פרסונלית אלא התנגדות עקרונית יותר לעלות שכר.
זו אינה המחלוקת הראשונה בענייני השכר במימון ישיר, שהפכה ציבורית בשנת 2020. שנה טרם הנפקתה, ביקש הדירקטוריון להעניק למנכ"ל תגמול הוני בגובה 200% משכרו השוטף. בית ההשקעות אלטשולר שחם התנגד גם אז בדעת מיעוט למדיניות התגמול החדשה אך המדיניות עברה למרות ההתנגדות.
מימון ישיר לא לבד. על פי נתוני הבורסה, מאז תיקון החוק ב-2017, 24 חברות אישרו תגמול למנהלים חרף התנגדות בעלי המניות.