בלעדיקרן פימי במגעים לרכישת השליטה בהולנדיה לפי שווי של 450 מיליון שקל
בלעדי
קרן פימי במגעים לרכישת השליטה בהולנדיה לפי שווי של 450 מיליון שקל
רשת המזרנים והמיטות שבבעלות משפחת ברססט מגלגלת מחזור שנתי של כ־400 מיליון שקל. מרבית התמורה בעסקה תזרום לבעלים וחלקה לצורך התרחבות החברה לשוקי חו"ל
קרן פימי בדרך להיכנס לתחום חדש: ייצור ושיווק של מזרנים ומיטות פרימיום. ל"כלכליסט" נודע שפימי, קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל, מנהלת מגעים לכניסה לשליטה משותפת בהולנדיה, יחד עם משפחת ברססט, לפי שווי של כ־400-450 מיליון שקל. הרשת שבבעלות משפחת ברססט, מייצרת, מייבאת ומשווקת מזרנים ומערכות שינה בקצה הגבוה של הסקאלה.
במסגרת המגעים בין הצדדים טרם נקבעו שיעור המניות שתרכוש פימי וכן האופן שבו תבוצע העסקה. ככל הנראה, מרבית הסכום שתשקיע הקרן תגיע לכיסי הבעלים, אולם ייתכן שחלק מהסכום יוזרם לתוך החברה וישמש למימון התוכניות של פימי ומשפחת ברססט ליום שאחרי השלמת העסקה, ובראשן הרחבת הפעילות של הולנדיה לשוק הבינלאומי, שהיא מצומצמת בהשוואה לפעילות המקומית של הולנדאטראו שוקי הון . לאחר השלמת העסקה תמשיך משפחת ברססט להחזיק ביתרת המניות.
מוכרת מוצרי פרימיום
הולנדיה הוקמה בשנות השמונים על ידי יצחק ברססט, שהחל לייבא מיטות מתוצרת אופינגס (Aupings) ההולנדית, שנחשבת לחלוצה בתחום המיטות המתכווננות. מאז הפעילות של החברה התרחבה באופן משמעותי, והמושכות עברו לידי בנו של יצחק, אבי ברססט, שמכהן כמנכ"ל החברה כיום. אבי ברססט החל את דרכו בחברה המשפחתית כסבל ומתקין מיטות. אחותו רינה היא סמנכ"לית הכספים של החברה. ברססט צפוי להמשיך לכהן כמנכ"ל ככל שהעסקה מול פימי תבשיל.
כיום הולנדיה מייבאת ומשווקת את המזרנים והמערכות של חברת הפרימיום הצרפתית טמפור (Tempur) ושל חברת הפרימיום האנגלית ויספרינג (Vispring), שהמזרנים שהיא מייצרת משמשים אף את בני משפחת המלוכה הבריטית, ומחיריהם יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים ואף למעלה מכך. בנוסף, הולנדיה מייצרת מזרנים ומערכות שינה במפעל שלה בשדרות, שבסמוך אליו גם נמצא המרכז הלוגיסטי של החברה. במרכז הארץ פועל מרכז המחקר והפיתוח של הולנדיה.
הולנדיה מייצרת ומשווקת מיטות ומזרונים מתוצרתה, וכן מייבאת את המותג הבריטי ויספרינג והמותג ההולנדי טמפור. לחברה יש שמונה סניפים והיא מעסיקה 200 עובדים
את כל אלו משווקות הולנדיה באמצעות שמונה סניפים - בילו סנטר, מרכז דן דיזיין בבני ברק, הרצליה פיתוח, ראשל"צ, ירושלים, מישור אדומים, באר שבע וקריית־אתא. הולנדיה מעסיקה כיום כ־200 עובדים.
פרט למיטות ומזרנים, הולנדיה מייצרת גם כריות, כורסאות ופתרונות אירוח. אולם היא מזוהה בעיקר עם המיטות המתכווננות שלה. הולנדיה היתה הראשונה לפתח, ב־2013, מיטה מתכווננת שיכולה לרדת לזווית של יותר מ־180 מעלות. היקף ההכנסות השנתי של הולנדיה מוערך ב־350-400 מיליון שקל, וככל הידוע מבחינת היקף כספי של מכירות היא החברה הגדולה בתחומה בישראל. מרבית המכירות מתבצעות בישראל, ואילו היצוא לחו"ל מהווה נתח קטן מהמכירות. כאמור, התוכנית של פימי וברססט היא להגדיל באופן משמעותי את הפעילות של החברה מעבר לים. כאמור, הולנדיה נחשבת לחברה הגדולה בתחומה בישראל, אולם מדובר בתחום עם תחרות עזה. בעבר אף מצאה את עצמה הולנדיה בסכסוך משפטי מול המתחרה עמינח שבו הפסידה. ב־2013 נדחה ערעור שהגישה הולנדיה על אישור שקיבלה עמינח לפתוח חנויות לשיווק מערכות שינה באופן בלעדי לתקופה של עשר שנים בפאואר סנטרים.
35 חברות בפורטפוליו
פימי, שבראשה עומד ישי דוידי, היא קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל. היא מנהלת יותר מ־7 מיליארד בשבע קרנות. הפורטפוליו שלה כיום כולל 35 חברות, מהן 19 ציבוריות, והיא המעסיק הגדול במשק באמצעות החברות האלו. הקרן השביעית שגייסה פימי ב־2021 היתה הגדולה ביותר שגייסה חברת פרייבט אקוויטי בישראל, 1.25 מיליארד דולר, ובגיוס השתתף לראשונה גוף פיננסי מאיחוד האמירויות. ההשקעה האחרונה של פימי היתה במרץ, אז רכשה 9% משרין טכנולוגיות, שפועלת בתחום החומרה והמיכון לתעשיית היהלומים, בתמורה ל־11 מיליון דולר. לפי ההערכות, פניה של פימי לשליטה בחברה. בקרן פימי שותפים כיום גם גילון בק, עמית בן־צבי ולילך אשר־טופילסקי, לשעבר מנכ"לית דיסקונט. מפימי לא נמסרה תגובה. אבי ברססט אמר כי איננו יודע במה מדובר.