רני צים מתרחב בדרום: רוכש את קניון ים המלח ב-152 מיליון שקל
רני צים מתרחב בדרום: רוכש את קניון ים המלח ב-152 מיליון שקל
התפוסה בקניון שאינו פועל כיום בשבתות וחגים, עומדת על 60% בלבד - הוא מניב הכנסות תפעוליות שנתיות של 6 מיליון שקל; ברני צים מרכזי קניות מאמינים כי השקעה בנכס ומיתוג מחדש יעלו את התפוסה ל-100% ואת ההכנסות התפעוליות ל-20 מיליון שקל בשנה
רני צים מרכזי קניות, חברת הנדל"ן המניב שבשליטת רני צים (54%), רוכשת את קניון ים המלח בתמורה ל-152 מיליון שקל.
הקניון, שהוקם ב-2018 על פני שטח של 6,000 מ"ר, מתפרס על פני שתי קומות בשטח כולל של 15,000 מ"ר, מהם 9,200 מ"ר שטחים לשיווק.
הקניון ממוקם בסמוך למלונות בים המלח ולנוכח העובדה שאינו פועל בשבתות ובחגים, שיעור התפוסה בו עומד כיום על 60% בלבד. ביולי 2022 הוא הועמד למכירה, בשל סכסוך בין בעלי השליטה, היזם מוטי גרין באמצעות חברת ברקליס ישראל ומשפחות בן דוד ומירון - שתי משפחות ירושלמיות העוסקות בנדל"ן. הסכסוך שנגע בין היתר לסוגית הפעלתו בשבתות.
בשל שיעורי התפוסה הנמוכים, ה-NOI (הכנסות תפעוליות נטו) השנתי מהקניון עומד על 6 מיליון שקל בלבד. ברני צים מעריכים כי באמצעות טיוב השוכרים ותנאי השכירות, השקעה ומיתוג מחדש, יצליחו להעלות את שיעור התפוסה ל-100% ואת ה-NOI השנתי ל-20 מיליון שקל.
אבישי אברהם, מנכ"ל רני צים מרכזי קניות העריך בהקשר זה כי: "עוד לפני כל שאר השינויים, רק ההפעלה בשבתות עתידה להעלות את ה-NOI ב-30%, ואני מאמין שבתוך שלוש-ארבע שנים, ולאחר שנבצע התאמות פנימיות בנכס בעלות משוערת של 20-15 מיליון שקל, נגיע ליעד של 20 מיליון שקל NOI שנתי".
אברהם הדגיש את הפוטנציאל הקיים בנכס וציין כי: "הקניון נבנה ברמה גבוהה ואין עוד קניון סגור אחר בים המלח, כשמשרד התיירות מפתח את האזור ומספר חדרי האירוח בו צפוי להגיע לכ-9,000 תוך כמה שנים לעומת כ-4,000 כיום".
מתוך תמורת העסקה, 119 מיליון שקל מיועדים לתשלום המשכנתא שנלקחה על ידי המוכרת, כשבכוונת רני צים לנהל מו"מ עם הבנק המממן בנוגע לתנאיה. 33 מיליון נוספים מיועדים כתשלום למוכרת ולספקים ולנושים שלה, והם ישולמו ממקורותיה העצמיים של רני צים.
התשלום והעברת הנכס עתידים להתבצע בתוך 60 ימים. באפשרות שני הצדדים לסגת מההסכם בהתאם לתשלום פיצוי של 10% (כ-15 מיליון שקל) שנקבע למקרה של הפרה יסודית מצד אחד מהצדדים. בנוסף, למוכרים ניתנה אפשרות להשתתפות ב-NOI העתידי מהקניון תמורת תשלום מזומן של 11 מיליון שקל.
רני צים מרכזי קניות מחזיקה ומנהלת כיום 10 נכסים מניבים בשטח של 95.7 אלף מ"ר במגזר הערבי ובפריפריה, בהם בירכא, טירה, אום אל פחם, מעלות, בית שאן וערד. החברה מקימה שישה פרויקטים נוספים בשלבי בנייה ואכלוס בשטח של 68 אלף מ"ר.
בעוד שיעור התפוסה בקניון ים המלח, המבוסס בעיקר על תנועת תיירים, עומד על 60%, בשאר נכסיה מגיע שיעור התפוסה לקרוב ל-100%. מרכז הקניות שהיא מפעילה בערד הסמוכה לים המלח שבו 11,775 אלף מ"ר לשיווק ב-100% תפוסה, הניב NOI של 8.6 מיליון שקל ב-2022 ומתבסס בעיקר על תנועת לקוחות מקומיים. לצד פעילות הנדל"ן המניב רני צים פועלת גם בתחום הנדל"ן למגורים.