סגור
שי וינינגר מייסד ומנכ"ל משותף למונייד
שי וינינגר מייסד ומנכ"ל משותף בלמונייד (צילום: דור מלכה)

למונייד תפטר עשרות עובדים, רובם בישראל

חברת האינשורטק הישראלית שנסחרת בנאסד"ק תפטר 3% מכוח האדם; החברה מעסיקה 1,500 עובדים, מתוכם 300 בישראל; למונייד עדיין צריכה לעבור דרך ארוכה עד לרווחיות - ברבעון הראשון רשמה הפסד של 65.8 מיליון דולר

חברת האינשורטק למונייד יוצאת למהלך התייעלות ושיפור הביצועים במסגרתו היא תיפרד מ-3% מעובדיה, שהם כ-45 עובדים, כך נודע ל"כלכליסט". בניגוד לקיצוצים בעבר בחברות הייטק, בהן גם למונייד, שלא נגעו במחלקות הפיתוח, הפעם המצב שונה. בלמונייד צפויים לשחרר דווקא עובדים טכניים, בהם גם מהנדסים ממחלקות הפיתוח.
על כן, למהלך זה תהיה גם נגיעה משמעותית יותר לפעילות בישראל עם פיטורים של כ-30 עובדים (10% מעובדיה בישראל). למונייד שלחה היום את מכתבי השימוע לעובדים. עם זאת, בחברה מתעקשים כי מדובר בעיקר במהלך של טיוב כוח האדם וכי בתקופה הקרובה היא תגייס עובדים חדשים במקום אלה שיפוטרו כעת. לפני שנה ערכה למונייד קיצוץ בהיקף דומה, שהתמקד אז בעיקר במחלקת שירות לקוחות בארה"ב וגם הוא נומק בפרידה מעובדים בעלי הערכה נמוכה יחסית.
"ככל שאנחנו מתקדמים לרווחיות, אנחנו נדרשים יותר ויותר לתת את הדעת כיצד אנחנו עומדים ברף המצוינות שהצבנו לעצמנו, תוך התחשבות בעובדים ורמת הכישורים בארגון", אמרו בלמונייד בתגובה למהלך, והוסיפו כי "במסגרת זו אנחנו עורכים ביקורת תקופתית כדי להבטיח שהכישרונות הטובים ביותר נמצאים במקומות הנחוצים להם. הפעם לצערנו, המשמעות היא פרידה מאנשים, החלטה שהיא אף פעם לא קלה. אנחנו ממשיכים להיות ממוקדים ביעדים שהצבנו לעצמנו ולשם כך ממשיכים לגייס עשרות משרות", ציינו בלמונייד.
עם פרסום הדוחות הרבעוניים האחרונים שהצביעו על המשך מגמת הצמצום בהפסדים, אמרו בלמונייד כי החברה נכנסת לשלב שהיא מכנה NET ZERO HEAD COUNT, שמשמעותו המשך צמיחה במבנה כוח אדם קבוע שמונה היום 1,500 עובדים, מתוכם כ-300 בישראל.
במסגרת זו עצרה הלכה למעשה למונייד את גיוסי כוח האדם. מצבת כוח האדם הנוכחית שלה אינה נמוכה כלל ביחס להכנסותיה שהגיעו ל-95.2 מיליון דולר ברבעון הראשון. כמו כן, חרף מגמת צמצום ההפסדים שמורגשת מאז המחצית השנייה של 2022, למונייד עדיין צריכה לעבור דרך ארוכה עד לרווחיות. ברבעון הראשון ההפסד שלה הסתכם ב-65.8 מיליון דולר. מדובר בהפסד נמוך מאשר 74.8 מיליון דולר שהיא רשמה ברבעון המקביל, אז ההכנסות שלה היו חצי מאלה של הרבעון האחרון.
מעבר לרצון של למונייד לטייב את כוח האדם, סביר להניח כי היא רוצה גם לנצל את המצב השונה בשוק העובדים בהייטק. בניגוד לשנתיים האחרונות של שיא הבועה, שבהן חברות גייסו גם עובדים בינוניים יחסית ובשכר גבוה מאי פעם, בחודשים האחרונים נפלטו לשוק לא מעט מהנדסים מצויינים ומנוסים מחברות שערכו סבבי פיטורים משמעותיים. אלה מוכנים לחתום על חוזים חדשים ברמות שכר נמוכות יותר מאשר ב-2021 וגם אם לא, מדובר לעתים במהנדסים מנוסים וחזקים יותר.