סגור
פאנלים סולאריים של אנלייט
פאנלים סולאריים של אנלייט (אתר החברה)

בזכות מחירי החשמל הגבוהים: הכנסות אנלייט זינקו ב-40% במחצית הראשונה של השנה

ההכנסות הסתכמו ב-280 מיליון שקל, כשהגידול נובע בעיקר מהפעלה של מתקנים חדשים בשוודיה, ישראל וקוסובו; זאת כשברקע משבר האנרגיה העולמי, מחירי החשמל הגבוהים באירופה והרחבת צבר פרויקטים בארצות הברית

משבר האנרגיה העולמי ואיתו מחירי החשמל הגבוהים באירופה והרחבת צבר פרויקטים בארצות הברית סידרו לחברת האנרגיות המתחדשות אנלייט דו"חות חזקים למחצית הראשונה של 2022.
הכנסות החברה במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב-280 מיליון שקל, עלייה של כ-40% לעומת המחצית הראשונה של 2021. ה-EBITDA המתואם שלה גדל ב-31% לעומת התקופה המקבילה, שהסתכם ב-202 מיליון שקל. הגידול בהכנסות נובע בעיקר מהפעלה של מתקנים חדשים של החברה בשוודיה, בישראל ובקוסובו.
מדד הרווח שמנטרל אירועים בעלי אופי חד-פעמי (FFO) של החברה הסתכם ב-151 מיליון שקל, גידול של 32% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בחציון הראשון עלה הרווח התפעולי של אנלייט ב-62% ל-94 מיליון שקל לעומת החציון המקביל.
לעליית מדד המחירים השפעה חיובית על תוצאות אנלייט במחצית הראשונה של השנה, שכן עודף הכנסות צמודות ביחס לחוב הצמוד מייצר לה השפעה חיובית בגין עליית המדד, עם השפעה חיובית עתידית של כ-280 מיליון שקל.
עם פרסום דו"חותיה הכספיים למחצית הראשונה של השנה, אנלייט אשררה גם את תחזית ההכנסות שלה לסוף 2022, שצופה גידול של עד 43% בהכנסות לעומת 2021, לסכום של בין 610 ל-640 מיליון שקל. תחזית ה-FFO לסוף השנה עומדת על הטווח שבין 300 ל-330 מיליון שקל, גידול של 33% לעומת 2021, ותחזית ה-EBITDA שלה צופה גידול של 33% לעומת השנה שעברה, ל-410-440 מיליון שקל.
השלמת חיבורם של פרויקטים שהיא מובילה לרשתות החשמל הובילה מתחילת השנה לעלייה של 46% בהספק המניב שלה ל-1,046 מגה-ואט לעומת 717 מגה-ואט ב-2021.
הצפי של החברה מדבר על צמיחה גבוהה בטווח הקצר, להספק מניב של 3.7 ג'יגה-ואט עד 2024, שצפוי לייצר לה הכנסות בקצב שנתי של כ-2 מיליארד שקל. היא צופה גם התקדמות משמעותית במיזמי פיתוח שיעברו לשלבי הקמה במהלך 12 החודשים הקרובים, בהספק של 1.6 ג'יגה-ואט. "משבר האנרגיה העולמי מאיץ את המעבר לאנרגיות מתחדשות ואת הביקוש לפרויקטים שלנו", אמר אתמול (ב') בהתייחס לתוצאות החברה בחציון הראשון מנכ"ל אנלייט, גלעד יעבץ. "במהלך הרבעון השני של השנה העלינו את תעריף חוזי החשמל ארוכי הטווח שלנו במגוון של פרויקטים גדולים בארצות הברית ובאירופה, ואנחנו צופים הימשכות של המגמה".
עיקר ההתרחבות הצפויה של אנלייט הוא בשוק האירופי ובשוק האמריקאי, שבו היא חתמה בחודש שעבר על מזכר הבנות לרכישת צבר של ארבעה מיזמים בהספק כולל של 2.2 ג'יגה-ואט ועם יכולת לאגירת אנרגיה של 3.8 ג'יגה-ואט שעה. ההשקעה בפיתוח מיזמים אלה מוערכת ב-2.2 מיליארד דולר.
מדובר במיזמים שנמצאים בשלבי הקמה שונים במונטנה, אריזונה ויוטה, ובאנלייט מעריכים כי יבשילו לכדי הקמה בין 2024 ל-2026, עם צפי לתשואות גבוהות מהם. במיזמים אלה אנלייט נהנית מעלות רכישה אטרקטיבית, שמורכבת מתשלום ראשוני של 21 מיליון דולר ותשלום מבוסס הצלחה של עד 46 מיליון שקל.
גם החוק להורדת האינפלציה בארצות הברית - שעבר מוקדם יותר החודש בסנאט בהיקף של כ-740 מיליארד דולר, ומבוסס על תוכנית הנשיא ג'ו ביידן למאבק בשינויי האקלים ואיתם ההתחממות הגלובלית והצורך בצמצום פליטות הפחמן - צפוי להיטיב עם תוכניות הפיתוח של אנלייט. זאת עם צפי לשיפור הכדאיות הכלכלית של מיזמי החברה בארה"ב, בין השאר בשל הקטנת ההון העצמי שיהיה דרוש לה לביצוע השקעות.
אישור החוק בסנאט צפוי לכלול הטבות משמעותיות למיזמים בתחום האנרגיות המתחדשות ולהאיץ את קצב חדירתן לשוק האמריקאי. מנתוני אנלייט עולה כי 64% מהפורטפוליו שלה נמצאים בארצות הברית, במדינות עם תפוקות גבוהות בייצור של חשמל סולארי. בשנה שעברה אנלייט רכשה 90% מקלינרה האמריקאית בתמורה ל-390 מיליון דולר, ושם מאמינים כי ההטבות שצפויות לענף בשנים הקרובות יעלו משמעותית את הכדאיות הכלכלית של העסקה.
באירופה, שנאנקת תחת משבר אנרגיה חמור, בין השאר בשל סגירת ברז הגז הטבעי מרוסיה, מאז שפלשה לאוקראינה בפברואר האחרון, אנלייט נהנית מקצב מואץ בהטמעה של אנרגיות מתחדשות – לצד מחירים גבוהים.
ביוני האחרון היא החלה בהפעלתו המסחרית של פרויקט אנרגיית הרוח Gecama שבספרד, שנחשב לאחד הגדולים במדינה, עם הספק של 329 מגה-ואט.
להערכת אנלייט, מחירי החשמל הגבוהים בספרד ובשוודיה ישפרו באופן ניכר את תוצאות המיזמים שלה באותן מדינות. כך התוכניות לתוספת של 450 ג'יגה-ואט באמצעות אנרגיות מתחדשות במדינות אירופה עד 2030 נותנת לה רוח גבית חזקה, על רקע פורטפוליו פיתוח משמעותי שעומד לה והקמתו צפויה להתחיל ב-2024 באיטליה, קרואטיה וספרד, בהספק כולל של 1.3 ג'יגה-ואט ועוד 800 מגה-ואט שעה של אגירה.
מתחילת 2022 אנלייט השלימה הנפקות הון בהיקף של כ-680 מיליון שקל, סכום שכולל הנפקה פרטית מהשבועות האחרונים בהיקף של 450 מיליון שקל לגופים מקבוצת אלטשולר שחם. בנוסף היא גייסה כ-155 מיליון שקל כהרחבה לסדרה ג' של אג"ח להמרה. אנלייט נסחרת בתל אביב לפי שווי של כ-8.5 מיליארד שקל. באחרונה היא דיווחה כי היא בוחנת אפשרות להנפקה באחת הבורסות בארצות הברית, אך לא נקבה לוחות זמנים ליישום תוכנית זו. במסגרת מהלכיה בנושא היא הניחה ברשות ניירות הערך האמריקאית תשקיף מסווג. גורמים במשק האנרגיה העריכו כי הגידול הצפוי בביקוש לחשמל ירוק וההתפתחויות הצפויות בענף בארה"ב במהלך השנים הקרובות בעקבות תוכנית ביידן - יובילו את אנלייט להנפקה כזאת. מנכ"ל החברה, יעבץ: "אנחנו גאים על הכניסה המשמעותית של אלטשולר שחם להשקעה באנלייט, ונמשיך גם בבחינת אפשרויות הנפקה בשוק האמריקאי".