קרן פימי נכנסת לתחום ליטוש היהלומים: רכשה 9% משרין טכנולוגיות
קרן פימי נכנסת לתחום ליטוש היהלומים: רכשה 9% משרין טכנולוגיות
הקרן רכשה ב-11 מיליון דולר מניות בחברה שעוסקת באבחון, חיתוך וליטוש יהלומים, וצפויה להמשיך ולרכוש אחזקות בה עד שתגיע לשליטה בחברה; המניות נרכשו מאחד המייסדים וממחזיקים קטנים אחרים
קרן פימי בדרך לשליטה בחברת שרין טכנולוגיות, שעוסקת באבחון, חיתוך וליטוש יהלומים. החברה שבסיסה בהוד השרון ונסחרת בבורסות בתל אביב ובסינגפור היא חברה ללא גרעין שליטה ובעלי המניות הגדולים שלה הם המייסדים שכל אחד מהם מחזיק בשיעור חד ספרתי ממניות החברה.
שרין הודיעה אמש (ב') כי פימי רכשה 9% ממניותיה. המניות נרכשו ככל הידוע מאחד המייסדים אהוד הראל, שהחזיק ב-7.4%, וממחזיקים קטנים אחרים. פימי מכוונת באירועים מסוג זה להפוך לבעלת שליטה באמצעות רכישות נוספות וככל הידוע הקרן צפויה להגדיל בחודשים הקרובים את אחזקותיה, כפי שעשתה בחברות אחרות, כמו עמיעד. במקרה הזה לא מדובר בהשתלטות עוינת שנתקלת בהתנגדות מצד בעלי המניות האחרים.
פימי רכשה את המניות ב-11 מיליון דולר, פרמיה קטנה מעל מחיר השוק, והפכה לבעלת המניות הגדולה בחברה לצד אקסיון הגרמנית שמחזיקה באחזקה דומה.
חברת ליטוש היהלומים נסחרת בסינגפור עוד משנת 2005 ונרשמה למסחר בתל אביב ב-2021. שווי השוק של שרין בתל אביב הוא 380 מיליון שקל ובסינגפור גבוה יותר.
שרין טכנולוגיות, שמחזיקה ב-20 פטנטים, הוקמה בשנת 1988 על ידי מהנדסים בתחום היהלומים, ומנכ"ל החברה מאז 2017 הוא דוד בלוק.
המכונות של שרין מבצעות אופטימיזציה לכל אורך שרשרת עיבוד היהלומים. מרכז החברה בישראל והיא פועלת גם בהודו, הונג קונג וארה"ב.
החברה חילקה בחמש השנים האחרונות דיבידנדים בהיקף של 50 מיליון דולר, בקופת המזומנים שלה יש 36 מיליון דולר והיא ללא חוב. פימי רואה בה ככל הנראה פוטנציאל צמיחה גדול עם מנועים עתידיים שונים לקפיצת מדרגה.
שרין סיימה את 2022 ברווח נקי של 8.8 מיליון דולר על הכנסות של 58.8 מיליון דולר, ירידה חדה ברווח לעומת 2021 בה הרוויחה 16 מיליון דולר עת הכנסות של 62 מיליון.