סגור
סמי מצלאוי בעלים של חברת מצלאוי חברה לבניין בעמ
סמי מצלאוי בעל השליטה בחברה (צילום: אוראל כהן)

מור השקעות נכנס כבעל עניין במצלאוי בהשקעה של 35 מיליון שקל

בית ההשקעות יחזיק ב-13% מהמניות שאותן רכש מבעל השליטה סמי מצלאוי ויהפוך למוסדי הגדול בחברה; החזקתו עשויה לנטרל את כוחם של בעלי מניות לעומתיים; מצלאוי, שעוסקת בעיקר בייזום פרויקטי בנייה למגורים, נסחרת בשווי של 302 מיליון שקל לאחר זינוק של 75% במניה השנה

בית ההשקעות מור הפך היום (שני) לבעל עניין בחברת הבנייה מצלאוי, כשרכש מבעל השליטה סמי מצלאוי 13% ממניות החברה בתמורה לכ-35 מיליון שקל. העסקה, שלוותה על ידי רוסאריו קפיטל, בוצעה בשער של 11.2 שקל למניה, בהנחה של 10% ממחיר המניה בבוקר העסקה.
החזקתו של מצלאוי ירדה, כתוצאה מהעסקה, ל-58%, וביחד עם אשתו קלרה, הנחשבת כבעלת השליטה עימו, הם מחזיקים עתה ב-63% ממניות החברה.
בסמוך לרכישת המניות על ידי מור, הושלמה העסקה בה התקשרו בתחילת 2023 מצלאוי ושותפו לשעבר לשליטה בחברה אליהו קנפלר, במסגרתה רכש הראשון את מלוא מניותיו של השני (32%), בכמה שלבים ובתמורה מצטברת של 125 מיליון שקל.
מור הוא הגוף המוסדי הגדול היחיד שמחזיק כעת במניות מצלאוי כבעל עניין בה. מנורה, קרנות הנאמנות של מיטב, מגדל ואיילון מחזיקים כל אחד בפחות מ-1% ממניות החברה.
בעל השליטה מתמודד בשנים האחרונות עם בעלי מניות מיעוט לעומתיים, ובולט בהם הוא איש העסקים מוטי בן ארי שנכון לנובמבר 2023 החזיק ב-4.5% ממניות החברה (בן ארי אינו בעל עניין ולכן היקף החזקותיו אינו מדווח).
כחלק מהעימות בין הצדדים סירבה אספת בעלי המניות בסוף אוקטובר לאשר את תנאי התגמול שביקשה החברה עבור קלרה מצלאוי. קרוב ל-5% מבעלי המניות, שהיו 89% מבעלי מניות המיעוט שהשתתפו בהצבעה – הפורום המוסמך לאישור ההחלטה - התנגדו להצעת החברה. זאת, למרות תמיכת המוסדיים בה. עוד קודם לכן ובמהלך 2023 התגלה סכסוך בין הצדדים בנוגע למינויים של דירקטורים חיצוניים.
כניסתה של מור לחברה עם החזקה של 13% ממניותיה משנה את מאזן הכוחות בהצבעות עתידיות באספה ומנטרלת במידה רבה את כוחם של אלה הלעומתיים להנהלה. שכן הצבעתה תיחשב כהצבעת בעלי מניות מיעוט, ועל כן, במידה שתתמוך בעמדת החברה הצעותיה של זו יאושרו על ידי רוב מבעלי מניות המיעוט.
מצלאוי, שמנוהלת החל מיולי על ידי אורן גלעד (בעל השליטה מצלאוי מכהן כיו"ר) ועוסקת בעיקר בייזום פרויקטים של בנייה למגורים ובביצוע פרויקטים שכאלה, נסחרת כיום בשווי של 302 מיליון שקל, לאחר עלייה של 74.5% בשנה החולפת.
יש לה שני פרויקטי פינוי ובינוי בביצוע, בבת ים, שבו מוקמות 576 יח"ד, מהן 225 חלק החברה ו-78% מיח"ד כבר שווקו נכון לסוף יוני, ופרויקט בקרית אונו שבו 75 דירות לשיווק שמהן נמכרו כבר 71%.
במחצית הראשונה של השנה הכנסותיה הגיעו ל-139 מיליון שקל תוך עלייה של 37% מהמחצית המקבילה אשתקד, בעיקר הודות להכנסות ממכירת דירות שהקימה וכן מביצוע פרויקטים. הרווח הנקי עלה מ-6.3 מיליון שקל ל-14.1 מיליון.
בית ההשקעות מור השתתף בחודש שעבר בהנפקת המניות של חברת הנדל"ן לוזון רונסון, כשרכש 7% ממניותיה בתמורה ל-87 מיליון שקל. בספטמבר הפך מור, בדומה לעסקה הנוכחית במצלאוי, למוסדי הבולט בחברת ההתחדשות העירונית אב-גד כשרכש בשלב הראשון מניות (6.5%) ב-20 מיליון שקל, בהשקעה שעשויה להגיע בהמשך לסך של 47 מיליון שקל.