סגור
רונן בכור בעל שליטה  ויו"ר בול מסחר
רונן בכור, בעל השליטה בבול מסחר (צילום: יחצ)

שנה לאחר קריסתה: בול מסחר עוברת לנושים שלה

בית המשפט אישר את הסדר החוב בחברת האשראי שקרסה ביוני 2023, לאחר שלא הצליחה לעמוד בתשלומי האג"ח שלה; בול מסחר הנפיקה שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 124 מיליון שקל, והנושים ינסו לגבות את חובם

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר אתמול (ג') את הסדר החוב בבול מסחר ו-80% ממניות חברת האשראי יועברו לבעלי האג"ח.
בעלי האג"ח, על ידי מינוי חברה חיצונית, ינסו לגבות את תיק האשראי של החברה, שרובו מוגדר כחוב אבוד ומידת הצלחתם תיקבע את שיעור התספורת שיספגו.
בול הנפיקה שתי סדרות אג"ח - א' וב' - בהיקף כולל של 124 מיליון שקל - 79 מיליון בסדרה א' ו-45 מיליון בסדרה ב'.
במסגרת הסדר החוב יוקצו אג"ח סדרה ב' לבעלי סדרה א' וכל החוב, כולל ריבית שנתית שנקבעה על 15%, ישולם ביוני 2027.
בינתיים תשלם החברה לבעלי המניות מדי רבעון את הסכום שהצטבר אצלה בקופה מהכספים שהצליחה להשיב מלוויה או לחלופין בכל פעם שהצטברו יותר מ-4 מיליון שקל בקופתה.
כך או כך, לנושים של בול יהיה קשה מאוד להימנע מתספורת. על פי נתוני האשראי של בול לסוף הרבעון הראשון של 2024, מתוך תיק לקוחות בהיקף 194 מיליון שקל, 174 מיליון מקוטלג כחובות פגומים - כמעט 90%. בעקבות ההכרה בחובות פגומים הפרישה בול ב-2023 מעל ל-80 מיליון שקל מהונה העצמי וסיימה את השנה בהפסד של 78 מיליון שקל.
בול מסחר היא חברת אשראי שקרסה בחודש יוני 2023, לאחר שלא הצליחה לעמוד בתשלומי האג"ח שלה וביקשה דחייה.
בול עברה לבעלי האג"ח, ונושי האג"ח סירבו לבקשת בעל השליטה רונן בכור לדחות את החוב. בעלי האג"ח דרשו לאורך המשא ומתן כי בכור יעביר לחברה הון מהונו העצמי, אך זה סירב. על כן החלו הנושים בתהליך של לקיחת השליטה בחברה דרך בית המשפט. מנכלית החברה, אדוה עשור תמשיך לכהן בחברה.
מאז שנקלעה לחדלות פירעון בול אינה מעניקה אשראי חדש למשקיעים וגם הבנקים סגרו לה את מסגרות האשראי. בהתאם הכנסותיה ירדו ברבעון הראשון ל-5.1 מיליון שקל, לעומת 7.1 מיליון שקל. ההפסד ברבעון הראשון של השנה הסתכם ב-2.2 מיליון שקל לעומת רווח של 2.2 מיליון שקל ברבעון המקביל.