בלעדיהמוסדיים מבקשים לקצץ לאברכהן ווטרמן את פיצויי הפרישה ב־50%
בלעדי
המוסדיים מבקשים לקצץ לאברכהן ווטרמן את פיצויי הפרישה ב־50%
שופרסל ביקשה לאשר ליו"ר לשעבר אברכהן חבילת פרישה בעלות 7.5 מיליון שקל, ולמנכ"ל לשעבר וטרמן חבילה בעלות 5.7 מיליון שקל. הצדדים במגעים לקיצוץ
פיצויי הפרישה של איציק אברכהן, יו"ר שופרסל לשעבר והמנכ"ל לשעבר אורי וטרמן, צפויים להיות מקוצצים בחצי. השניים פרשו משופרסל על רקע רכישת השליטה בפועל על ידי האחים אמיר בחודש מרץ, כשרכשו 24.99% משופרסל תמורת 1.6 מיליארד שקל. לכלכליסט נודע כי בעלי המניות המוסדיים בשופרסל מנהלים מגעים מול החברה להפחתת פיצויי הפרישה של השניים, מאחר שאינם מוכנים לאשר את התנאים המקוריים. המגעים מתנהלים בהשתתפות מספר גורמים: הגופים המוסדיים, חברת הייעוץ עמדה, שמעבירה להם חוות דעת בנוגע להצבעת החברות, בעלי השליטה שלומי ויוסי אמיר, וכן אברכהן ו־וטרמן עצמם.
בסוף מאי כינסה שופרסל אספה של בעלי המניות לאשר, בין היתר, את תנאי הפרישה של היו"ר והמנכ"ל. אספה זו נדחתה מאפריל – עקב התנגדות רשות ני"ע למינוי יוסי אמיר ליו"ר הדירקטוריון, שאמור היה לעלות באותה אספה.
שופרסל מציעה לאשר מענק מיוחד של 5 מיליון שקל לאברכהן בגין תרומתו המיוחדת לחברה בתקופת כהונתו. החלטה על כך התקבלה בדירקטוריון שופרסל, בתמיכת האחים אמיר. על פי הסכם הפרישה, אברכהן יוותר על הבשלת שתי מנות של אופציות שאושרו לו באוגוסט 2022, כאשר חזר לחברה ומונה ליו"ר, ששוויין הוא 1.8 מיליון שקל. אברכהן יקבל שכר מלא לתקופת הודעה מוקדמת של 6 חודשים, שהחלה באפריל עם הודעתו על רצונו לסיים מיידית את תפקידו, וכן שכר מלא לתקופה נוספת של 6 חודשים שתחל באוקטובר. עלות הפיצויים הכוללת של אברכהן תגיע ל־7.5 מיליון שקל.
למנכ"ל היוצא וטרמן שופרסל מציעה לאשר מענק מיוחד של 3.2 מיליון שקל בגין תרומתו המיוחדת לחברה בתקופת כהונתו. וטרמן, כמו אברכהן, יוותר על הבשלת שתי מנות של אופציות שהוקצו לו באוגוסט 2022 ששוויין 814 אלף שקל. בנוסף, אספת בעלי המניות התבקשה לאשר לווטרמן שכר מלא לתקופת ייעוץ של 4 חודשים עד לסוף אוגוסט 2024. בתום תקופה זו תחל תקופת הודעה מוקדמת של 6 חודשים. בהתאם לכך עלות הפיצויים הכוללת של וטרמן תסתכם ב־5.7 מיליון שקל.
חברת הייעוץ עמדה התנגדה לאישור המענק. מבחינת המוסדיים ישנן הגדרות מובהקות לגבי מדיניות התגמול של תנאי פרישה למנהלים, בכל הנוגע לחודשי הודעה מראש, אופציות, היקף פיצויים ועוד. גורם מוסדי בכיר אמר כי "המטרה היא למנוע מצב שמנהלים טובים יותר, ובעיקר טובים פחות, מקבלים מצנחי זהב מוגזמים על חשבון כלל בעלי המניות ולטובת מנהל חדש מעבר למה שנקבע מראש בהסכם ההעסקה שלהם".
האספה נדחתה מאז פעמיים נוספות בניסיון להגיע לפתרון. המוסדיים הם שהובילו בזמנו את אברכהן לתפקיד היו"ר במקומו של יקי ודמני, אבל התאכזבו מתפקודו כעבור כשנתיים ובצעד דרמטי מכרו כ־40% ממניותיהם לבעלי השליטה החדשים, האחים אמיר.