ניתוחהפניקס עוברת להיות חברה ללא גרעין שליטה - וזה המבחן הגדול של המנכ"ל בן סימון
ניתוח
הפניקס עוברת להיות חברה ללא גרעין שליטה - וזה המבחן הגדול של המנכ"ל בן סימון
אייל בן סימון שניהל את החברה ביד רמה , תחת הקרנות ויו"ר הדירקטוריון בני גבאי, ייבחן מעתה בשבע עיניים: האם יעבוד עבור בעלי המניות או ההנהלה?
הפניקס תהפוך עד סוף השבוע לחברה ללא גרעין שליטה. מכירת המניות של הקרנות סנטרברידג' וגלטין, שנחשפה היום בכלכליסט, מביאה למציאות חדשה בענף הביטוח, עם חברה שנייה ללא גרעין שליטה, אחרי כלל ביטוח.
הפניקס היתה בשנים האחרונות, עוד לפני עידן הקרנות, ותחת הניהול של אייל לפידות ובהמשך של אייל בן סימון, מודל ניהולי בתחום. הנהלה עם סכין בין השניים, שפועלת להגדיל את תיקי הבריאות, האלמנטרי, ביטוח נסיעות לחו"ל. לא היה מגרש אחד שהחברה החליטה לוותר עליו. יחד עם מחלקת השקעות איכותית הפכה הפניקס לחברה הגדולה והמובילה בתחום, כשהיא עוקפת את מגדל, כלל, מנורה והראל.
כל זה קרה עם בעלי שליטה והנהלה דומיננטים. עם המעבר לסטטוס החדש מתחיל המבחן של המנכ"ל אייל בן סימון.
בן סימון שניהל את החברה ביד רמה, תחת הקרנות ויו"ר הדירקטוריון בני גבאי, ייבחן בשבע עיניים: האם יעבוד עבור בעלי המניות או ההנהלה? כלל ביטוח נסחרת במכפיל של פחות מ-0.6 על ההון, הפניקס במכפיל 0.94.
להנהלה בחברה ללא גרעין שליטה יש לא מעט פיתויים: ניפוח מנגנון, ניפוח הוצאות, ירידה מסויימת בדרייב הניהולי, ובן-סימון יהיה זה שיידרש לשמור על ממשל תאגידי שקוף, כפי שהיה עד היום, דירקטוריון איכותי, וכאמור מבנה הוצאות רזה ויעיל.
אם "יזייף" המחיר עלול להיות יקר וירידה לרמות של 0.6-0.7 על ההון. המשך התוואי הניהולי הקיים יאפשר לחברה במתכונת החדשה להמשיך להוביל את הענף. אתגר מאד לא פשוט.