סגור
ריי דליו המייסד של קרן  הגידור הגדולה בעולם  ברידג'ווטר אסושיאטס
ריי דליו (גטי)

פתיחת שנה קשה בשוק? קרן הגידור הגדולה בעולם השיגה תשואה של 32%

קרן הדגל של ברידג'ווטר, חברת קרנות הגידור הגדולה בעולם, השיגה תשואה של 4.8% בחודש יוני. הקרן משקיעה, בין היתר, בסחורות, חוב ומט"ח. בחודש שעבר פתחה ברידג'ווטר שורט ענק נגד חברות אירופיות

עד כה, 2022 לא האירה פנים למשקיעים. המחצית הראשונה של השנה היתה אחת הקשות שידע שוק המניות. מדד S&P 500 איבד 21% וסיים בכך את המחצית המאכזבת מאז 1970; מדד דאו ג'ונס, שניצל מעט בזכות מניות חברות האנרגיה, הסתפק בירידה של 15.3% - המחצית הגרועה מאז 1982; ואילו נאסד"ק איבד 29.5% וסגר את המחצית הקשה בתולדותיו.
אבל לא כולם הפסידו. כפי שנחשף ב"בלומברג", קרן הדגל של ברידג'ווטר (Bridgewater) – חברת קרנות הגידור הגדולה בעולם, שמנהלת כ־150 מיליארד דולר, שנוסדה על ידי ריי דליו ושבראשה עומד כיום הישראלי ניר בר־דעה – השיגה תשואה של 32% במחצית הראשונה של השנה. מדובר בקרן פיור אלפא 2. לפי המידע שנחשף ב"בלומברג", הקרן עדכנה את המשקיעים שלה כי התשואה שהושגה ביוני עומדת על 4.8%, מה שמעלה את התשואה השנתית הממוצעת של הקרן, שפועלת מאז 1991, לשיעור של 11.4%.
זאת בעוד שעד לסוף 2021 התשואה השנתית הממוצעת של הקרן עמדה על 8%. ב־2020 הקרן אף הציגה תשואה שלילית של 12.6%. בעיקר משום שמדובר בקרן שמתמחה בהשקעות מאקרו, בעוד 2020 היתה שנה פנטסטית במיקרו – שוק המניות, שנכנס לראלי באמצע השנה. הדבר הוביל לכך שחלק מהמשקיעים המוסדיים אף משכו את כספם מהקרן.
אולם כעת, נוכח שינויים מאקרו־כלכליים (ריבית שעולה במטרה להילחם באינפלציה שהרימה את ראשה), קרנות מאקרו זוכות לעדנה. לפי המידע שדלף, הקרן של ברידג'ווטר השיגה תוצאות חיוביות והרוויחה כסף ב־65% מהשווקים שבהם היא פועלת (סחורות, חוב ממשלתי, חוב קונצרני, מט"ח בשווקים מפותחים).
הריבית העולה ששולחת את המניות לירידות, הביאה את ברידג'ווטר לפתוח בחודש שעבר פוזיציית שורט אדירת ממדים נגד חברות אירופיות. מדובר על פוזיציות נגד 18 חברות אירופיות בהיקף של 5.7 מיליארד דולר. הפוזיציה הגדולה ביותר שנפתחה היא הימור נגד ASML, יצרנית המוליכים למחצה שפועלת מהולנד. היקף ההימור נגדה עומד על מיליארד דולר.
כמו כן, נפתחה פוזיציה בהיקף של כ־750 מיליון דולר נגד חברת האנרגיה הצרפתית טוטאל. ברידג'ווטר מהמרת גם נגד אג"ח של חברות באירופה וארה"ב. זאת בשל הערכתה שהאינפלציה תהיה עיקשת יותר משהפד חוזה, מה שיאלץ אותו להעלות את הריבית בצורה אגרסיבית, ובכך להקשות את החזר החוב של חברות רבות.