השקל שוב עולה: "יצואנים מנצלים את הפיחות במטבע - וזה בולם את הירידה"
השקל שוב עולה: "יצואנים מנצלים את הפיחות במטבע - וזה בולם את הירידה"
אחרי חמישה ימים שבהם התחזק הדולר מול השקל, היום יורד המטבע האמריקאי ב-0.4% ל-3.15 שקלים, היורו יורד ב-0.4% ל-3.54 שקלים; בנק לומברד אודייר: הדולר יטפס ל-3.2 תוך חצי שנה, ואז ירד בחזרה
רצף הירידות בערכו של השקל נבלם אתמול, והבוקר (ה') ממשיך המטבע הישראלי במגמת ההתחזקות שמאפיינת אותו בשנים האחרונות וביתר שאת בחודשים האחרונים.
הדולר יורד ב-0.4% בשוק המט"ח המקומי ונסחר תמורת 3.154 שקלים. זאת אחרי חמישה ימי עליות בשערו היציג של המטבע האמריקאי, שאתמול נקבע ברמה של 3.168 שקלים.
היורו נחלש ב-0.4% ויורד לרמה של 3.538 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.2% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר ברמה של 1.122 דולר ליורו.
"החשש מפני העלאת ריבית הדולר, גרם במהלך הימים האחרונים לתנודות בשערי המניות ולצמצום היצע המט"ח מצד הגופים המוסדיים בישראל", כתב הבוקר יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות.
"על רקע היקף הסיוע האמריקאי לעידוד הפעילות הכלכלית המקומית, והעובדה כי בכוונת הממשל להציג כבר בעתיד הקרוב תוכנית הזרמה רחבת היקף נוספת, הרי שפוטנציאל ירידות השערים בשוקי המניות בארה"ב בטווח הקצר נותר מוגבל.
"יצואנים מנצלים את הפיחות הזמני בשקל ומגדרים חשיפות לשנת 2022. מהלך זה מזרים היצע מט"ח משמעותי ובולם את פיחות השקל. האוצר ובנק ישראל יידרשו להציג פתרונות לצמצום השפעת ייסוף השקל על הייצוא ובמיוחד על ענפי ההייטק, מבלי לעורר לחצים מצד ארגון הסחר העולמי ומדינות העשויות לטעון שישראל מנהלת מניפולציה בשער החליפין, כחלק ממלחמת מטבעות לעידוד הייצוא".
סטפן מוניה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר, מעריך כי "המטבע האמריקאי ימשיך להתחזק ככל שהמדיניות המוניטרית העולמית הופכת לפחות גמישה, בתגובה לנורמליזציה של הצמיחה הכלכלית".
מומחי המט"ח של הבנק צופים כי יחס הדולר שקל יעמוד בסוף 2021 על 3.16, יעלה עד החציון השני של השנה הבאה ל-3.20, ויחזור לטווח ה-3.15 עד סוף הרבעון השלישי של 2022.