סגור

בלעדי
לאחר 9 שנים בחברה: פימי מכרה את אחזקותיה בגילת להפניקס ב-92 מיליון דולר

קרן הפרייבט אקוויטי של ישי דוידי השקיעה בחברת הלוויינים 81.3 מיליון דולר החל מ־2012. היא מכרה את אחזקותיה בחברה וגרפה דיבידנדים בהיקף כולל של 215 מיליון דולר ‑ פי 2.6 על ההשקעה. לאחר הרכישה, חברת הביטוח עולה לאחזקה של כ-20% בגילת

אחרי 9 שנים מוכרת קרן פימי, המנוהלת על ידי ישי דוידי את אחזקותיה בגילת לוויינים. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן סיכמה על מכירת יתרת מניותיה בחברה, 15%, לחברת הביטוח הפניקס, תמורת כ־70 מיליון דולר, כ־8 דולר למניה. חלק מהעסקה היא באופציות.


לאחר העסקה, מגיעה הפניקס לאחזקה של קרוב ל־20% ממניות גילת לוויינים. פימי מסכמת השקעה סוערת מבחינתה, בחברה שהיתה במשבר, התאוששה תחת הניהול של הקרן, נמכרה לחברה אמריקאית תמורת 577 מיליון דולר, וזו ביטלה את הרכישה ופיצתה את גילת.

1 צפייה בגלריה
מימין אייל בן סימון ישי דוידי
מימין אייל בן סימון ישי דוידי
מימין אייל בן סימון וישי דוידי
(ענבל מרמרי עמית שעל)

מכירת יתרת המניות של פימי בגילת מגיעה בנוסף לדיווח מהבוקר לבורסה, לפיו מכרה הקרן לפני כיומיים כ־2.7 מיליון מניות פימי, שהן כ־4.8% ממניות החברה, תמורת 22 מיליון דולר.

קאת'י ווד סייעה למניה לזנק ב־312%

גילת מספק פתרונות בתחום התקשורת הלוויינית. המודל העסקי של גילת , המנוהלת בידי עדי צפדיה, מבוסס על אספקת תקשורת לאזורים מבודדים שבהם לא קיימת כדאיות כלכלית לפריסת סיבים אופטיים. בנוסף, החברה מספקת אינטרנט למטוסים.
פימי השקיעה בגילת באמצעות הקרן הרביעית שלה החל מ־2012 כ־81.3 מיליון דולר ברכישה הדרגתית של 34% ממניות החברה. המניות נרכשו מידי קרן יורק ומבעלי מניות אחרים, במחיר שהחל בקצת יותר מ־2 דולר למניה ועמד על מחיר ממוצע של כ־4.33 דולר למניה.
בפברואר 2021 מכרה פימי 7% ממניות גילת למשקיעים מוסדיים אמריקאיים במחיר שיא של 15 דולר למניה, ובתמורה כוללת של 58.5 מיליון דולר. המכירה הזו נעשתה לאחר שקאת'י ווד, אחת המשקיעות המוערכות ביותר בוול סטריט, שצירפה את גילת לתעודת הסל שלה, Israel Innovative Technology, רכשה, באמצעות התעודה, 650 אלף מניות של גילת, שהן 1.1% מהחברה, בשווי של 10 מיליון דולר. זו היתה האחזקה הגדולה ביותר של תעודת הסל ועמדה על 2.5% מנכסיה.
העניין של ווד בגילת הגדיל משמעותית את המסחר במניה והטיס אותה ב־312%, מרמה של 5.17 דולר למניה בסוף אוקטובר 2020 עד לרמה של 21.3 דולר למניה בפברואר 2021. פימי מכרה את המניות אחרי שהמניה ירדה ב־30% לרמה של 15 דולר. בספטמבר 2021 מכרה פימי לגופים בחו"ל 7% נוספים מניות של חברת הלוויינים בהיקף של 38 מיליון דולר במחיר של 10 דולר למניה, וירדה מהחזקה של 26.8% ל־19.7%. אתמול כאמור דיווחה הקרן בבוקר על מכירה של 4.8% ואמש סיכמה על מכירה של היתרה. את שתי המכירות האחרונות ביצעה פימי מול הפניקס וחברות־בנות שלה.

מכירת גילת ב־577 מיליון דולר בוטלה עקב הקורונה

האירוע הסוער ביותר בתקופת ההשקעה של פימי בגילת היה בשנת 2020. בינואר של אותה שנה חתמה חברת קומטק האמריקאית, העוסקת בתחום התקשורת ליישומים אזרחיים וצבאיים, על הסכם לרכישת גילת תמורת 577 מיליון דולר בעסקת מזומן ומניות.
מגפת הקורונה שפרצה במרץ אותה שנה, פגעה בעסקי שתי החברות וגרמה לצניחה במחיר המניות שלהן. שווי העסקה ירד גם הוא, בשל הרכיב המנייתי שבה. ביולי נודע כי קומטק מנסה להשתחרר מהעסקה, בטענה שהקורונה השפיעה על תוצאות גילת "השפעה שלילית מהותית", דבר שמאפשר לבטל את העסקה. גילת התנגדה וטענה שמדובר בתירוץ, והודיעה כי תתבע את קומטק על הנזקים, בהיקף מאות מיליוני דולרים. זאת, על רקע העובדה שהחוזה שנחתם בין החברות לא כלל סעיף של פיצוי או קנס במקרה של ביטול העסקה.
הבקשה של קומטק לביטול באה ככל הנראה לאחר שהאחרונה נקלעה לקשיים במימון העסקה. בדיונים בין הצדדים עלתה האפשרות להשלים את העסקה במחיר מופחת, אבל בגילת הוחלט שלא לקבל את ההצעות המופחתות ולהמשיך כחברה עצמאית.
לאחר שקאת'י ווד צירפה את גילת לתעודת הסל שלה, שרכשה 1.1% מהחברה המניה טסה ב־312%, מסוף אוקטובר 2020 עד פברואר 2021
בסופו של דבר סוכם שגילת תקבל סכום גבוה של 70 מיליון דולר כפיצוי. באוקטובר 2020 חולקה מחצית מהסכום כדיבידנד. בגילת החזיקו, בצוותא עם פימי, גם מאיר שמיר והיו"ר שהובא לחברה, דב בהרב. פימי יוצאת מההשקעה עם תשואה של פי 2.64 על ההשקעה ובסה"כ מכרה מניות וגרפה דיבידנדים ב־215 מיליון דולר בחלקים לעומת השקעה של 81.3 מיליון דולר.
בעסקה מול קומטק היתה אמורה פימי לקבל 197 מיליון דולר ובמכירת אחזקותיה בחלקים קיבלה מעט יותר (יחד עם הדיבידנד), אם כי החזיקה במניות שנה וחצי מעבר לתקופה שבה היתה אמורה למכור את החברה. פימי מכרה את מניותיה במחיר ממוצע של 8.4 דולר למניה, כשמחיר המניה בבורסה אתמול עמד 8 דולר. פימי היא קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל. היא הוקמה ב־1996, מנהלת נכסים בהיקף של 7 מיליארד דולר, ולאחרונה גייסה את הקרן השביעית, הגדולה בתולדות שוק הפרייבט אקוויטי המקומי - 1.2 מיליארד דולר. בימים אלה נערכת פימי להנפקת סימפליוויה מתחום המכשור הרופאי לפי שווי של קרוב למיליארד שקל.