לאחר החלטת הריבית בישראל: השקל ממשיך להתחזק בפתח הרבעון השני
לאחר החלטת הריבית בישראל: השקל ממשיך להתחזק בפתח הרבעון השני
אחרי רבעון ראשון קשה למטבע הישראלי מול המטבעות המובילים - הדולר נסחר עתה תמורת 3.587 שקלים, היורו נסחר תמורת 3.899 שקלים, הפאונד על 4.442 שקלים; בנק ישראל העלה את הריבית ב-0.25% ל-4.5%, כצפוי
השקל מתחזק בפתיחת הרבעון השני של 2023, לאחר החלטת הריבית של בנק ישראל שהעלה אותה כצפוי ברבע אחוז ל-4.5%. מדובר בהעלאה התשיעית ברצף.
הדולר נסחר עתה תמורת 3.587 שקלים, היורו נסחר תמורת 3.899 שקלים, הפאונד על 4.442 שקלים.
ברבעון הראשון רשם השקל נסיגה חדה: הדולר טיפס מתחילת השנה ב-2% מול השקל, היורו קפץ ב-3.8% והפאונד זינק ב-4.2%.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות: "כמה שעות לפני הודעת הריבית של בנק ישראל – שכנראה תעלה ברבע אחוז – נרשם ייסוף קל בערך השקל כנגד הדולר והאירו. נראה כי בשוק המט"ח נכנסו לעמדת המתנה. יצוין, כי חלק מהרגיעה נובע גם מהיציבות במסחר בשער הדולר כנגד האירו בעולם.
"בימים האחרונים נחלש השקל ב-1.1% כנגד הדולר. היחלשות השקל מתרחשת על אף עליות השערים בוול סטריט, וניתן כנראה לייחס זאת הן להמשך המתיחות בזירה המקומית והן להתפוגגות הציפיות שהיו קודם לכן להעלאה של חצי אחוז (אם כי לא ניתן לשלול זאת לחלוטין ובעבר היו הפתעות). מכל מקום, סביר להניח כי אם הריבית תעלה בשיעור שצופים, לא תהייה לכך השפעה משמעותית על השקל בהמשך.
"יחד עם זאת, תהיה חשיבות רבה לתחזית הכלכלית שיפרסם בנק ישראל במקביל ולדברים שיאמר הנגיד במסיבת העיתונאים. לאחרונה התבטא הנגיד בזכות נחישות מוניטרית על מנת להוריד את קצב האינפלציה במשק. אם התחזית החדשה ודברי הנגיד יצביעו על המשך ריסון, הדבר עשוי לחזק את השקל.
"מנגד, אם יהיו סימנים לכך שהנגיד אכן שוקל הפסקה קרובה של סבב ההעלאות (בדומה לסימנים שפיזר הבנק הפדרלי של ארה"ב בהודעת הריבית שלו מלפני שבועיים), ייתכן כי השקל ייחלש. לאחר הודעת הריבית, התחזית, דברי הנגיד והפנמתם – סביר להניח כי הקשר בין שער השקל לבין התנהגות הדולר בעולם ושוקי המניות בארה"ב יתחזק (לפחות כל עוד נמשכת ההפוגה בחקיקה המשפטית)".