בלעדיהסיבה למריבה בבי-קיור: יקי ודמני, היו"ר החדש, ביקש למנות את מקורבו למנכ"ל
בלעדי
הסיבה למריבה בבי-קיור: יקי ודמני, היו"ר החדש, ביקש למנות את מקורבו למנכ"ל
שני הדירקטורים החיצוניים המכהנים בחברה, זיו עירוני וסמי בקלש, הודיעו כי הם חוזרים בהם מבחירת יקי ודמני ליו"ר החברה ומבטלים את אישור שכרו; ברקע, בין היתר, רצונו של ודמני למנות למנכ"ל את רונן גולדשטיין, ששימש כמנכ"ל אלקטרה צרפת בעברו תחת ודמני, בהיותו מנכ"ל אלקטרה צריכה
הריבים בהנהלה הבכירה של אריקה בי קיור נמשכים והם עוברים אף לפסים אישיים. שני הדירקטורים החיצוניים המכהנים בחברה, זיו עירוני וסמי בקלש, הודיעו כי הם חוזרים בהם מבחירת יקי ודמני ליו"ר החברה, ובנוסף מבטלים את אישור שכרו כחברים בוועדת התגמול.
קריאתם של הדח"צים נעשתה בין היתר בעקבות רצונו של ודמני למנות למנכ"ל את רונן גולדשטיין, מנכ"ל אלקטרה צרפת בעברו שעבד תחת ודמני בתקופת היותו מנכ"ל אלקטרה צריכה.
הקשר ההיסטורי בין גולדשטיין לוודמני הביא את עירוני לקבוע במכתב ששלח לוודמני כי מדובר ב"קבלת החלטות בניגוד עניינים, סידור ג'ובים למקורבים ולרעת החברה וציבור המשקיעים". עירוני מסר לוודמני כי "המנכ"ל המוצע על ידך, כבר הבהרתי (ונראה שגם אתה מתחיל לאמץ התנהגות שלוסרית ((ע"ש היו"ר לשעבר מיקי שלוסר)) שכאשר אני אומר וכותב משהו הדבר נכנס באוזן אחת ויוצא מיד מהשנייה, פשוט לא מנומס), אינו מתאים לתפקידו בחברה שלנו ולצרכיה נוכחיים לפחות בשנה הקרובה, שכן להבנתי ומשיחה שלי עמו אין לו שום קבלות על חברה כשלנו אותה ניהל בהצלחה". ודמני מבקש למנות את גולדשטיין מתוך הכוונה כי זה יצליח לגרום לחברה להגדיל את מכירותיה בחו"ל בעקבות ניסיונו בחברה-הבת של אלקטרה בצרפת.
ודמני נכנס לתפקיד ב-10 באוגוסט לאחר שבעל השליטה בבי-קיור לייזר, מיקי שלוסר (74.3%), התפטר מתפקיד היו"ר בסוף חודש יוני. שלושה ימים לאחר מינויו הרשמי של ודמני, בקלש ועירוני הודיעו לחברה כי הם חוזרים בהם מתמיכתם במינויו. במייל ששלח עירוני לוודמני הסביר כי הוא מבטל את תמיכתו בו משום שלאחר בחירתו העמיד פנים כי הוא מעוניין בעבודה משותפת עם הדח"צ והדב"ת תוך כיבוד עצמאות הדירקטורים והממשל התאגידי התקין, "אך מתברר כי היה מדובר כאמור במצגי שווא ופניו לעבודה לעומתית בדירקטוריון". הטענות על ניגוד עניינים וסידור ג'ובים עלו בחברה בעקבות רצונו של ודמני למנות מנכ"ל אליו מתנגד עירוני, לצד צירוף מישל אוחיון כיועץ לחברה לממשל תאגידי. ודמני טוען כי מינוי אוחיון הוא הפתרון הטוב ביותר בעקבות "הממשל התאגידי הלקוי" כדבריו.
במייל האחרון ששלח עירוני, שהתפרסם למשקיעים בבורסה אתמול, טוען עירוני כי לבי-קיור לייזר יש "בעיה אחת אבל מאוד ממוקדת - בעלי השליטה ציפי ומיקי שלוסר". על פי המכתב ששלח עירוני לחברה, ציפי ומיקי שלוסר הם "שני אנשים טובים בבסיסם, אך עם עבריינים יותר גדולים מהם בתחום הממשל התאגידי, וכידוע לך נפגשתי עם הרבה, טרם נפגשתי". עירוני מוסיף כי בעלי השליטה עושים "כל אשר לאל ידם כדי להפריע לנו (לדח"צים), לגרום להפרת החוק ולדרדר את החברה לעברי פי פחת תוך מעילה בחובתם כלפי ציבור המשקיעים". על פי עירוני, בעקבות מאבקו הנוכחי בבעלי השליטה, ציפי שלוסר (1%) מנסה להדיח אותו ומיקי תומך בה. על כן הוא מתכוון לפנות בשבוע הבא לרשות ניירות ערך.
חברת אריקה בי-וקיור, שמייצרת את בי-קיור לייזר, הונפקה בבורסה לפני שנתיים לפי שווי של חצי מיליארד שקל. אולם מאז, בעקבות ירידה חדה בהכנסות והפסדים של יותר מ-40 מיליון שקל ב-2022, שווייה צלל לכדי 18.5 מיליון שקל בלבד. עירוני טוען כי שלוסר שיקר ביודעין בתשקיף לבורסה. "היום אנחנו יודעים למשל שחלקים נרחבים בתשקיף כמו המצגים בדבר מצב רגולטורי נתון הם לכאורה שקר ביודעין", הוא כותב.
מיקי שלוסר, בעל השליטה בחברה, התפטר מתפקיד היו"ר בחודש יוני השנה לאחר שהחמיץ מייל שנשלח אליו על משלוח של בי-קיור לייזר שכניסתו נאסרה להונגריה, וכך החברה שיווקה חלק מהמודלים שלה ללא תקן רגולטורי. את שלוסר החליף כאמור ודמני. בחודשים האחרונים בי-קיור מתמודדת עם עזיבה של בכירים בהנהלה. בחודש יולי התפטרו אראל מרגלית, מנהל תחום האיכות והרגולציה שמונה לתפקיד בספטמבר האחרון, וליאורה ליפץ, שכיהנה בשלושת החודשים האחרונים כדירקטורית חיצונית וכיהנה בוועדת הביקורת ובוועדת הגמול. היא תלתה את התפטרותה באי סדרים רגולטוריים שהתגלו לאחרונה בחברה. שבוע לפניהם התפטר מבי־קיור לייזר המנכ"ל גדעון לנדסברגר, שמונה לתפקיד בסוף השנה שעברה.